Portugal – Marokko odds: Kan Ronaldo udbygge sin måltotal?

Det er to mandskaber med stærkt brug for point, som der mødes i den tidlige kamp onsdag klokken 14:00. Marokko måtte nemlig se sig slået af Iran på et mål dybt inde i overtiden. Portugal fik derimod sikret sig et sent point på grund af et Cristiano Ronaldo-hattrick mod Spanien. Det er altså tre vitale point, som der er på spil i gruppe B.

Portugiserne var derimod involveret i den klart bedste og mest underholdende kamp ved VM indtil videre. Cristiano Ronaldo var virkelig i hopla, og han scorede blandt andet både på straffe og frispark i det intense iberiske derby, som der endte 3-3. Nu skal den Ronaldo så vise sin verdensklasse på ny mod Marokko og sørge for en sejr samt tre point.

Mange havde høje forventninger til det marokkanske mandskab mod iranerne. De startede da også ud som fyr og flamme, og de spillede rigtig godt i den første halve time af første halvleg. Gassen gik dog totalt af ballonen og til allersidst i opgøret blev Aziz Bouhaddouz den store skurk, da han headede kuglen i eget net og sørgede for en iransk choksejr på 0-1.

Portugal er blevet gjort til store favoritter hos samtlige spiludbydere. Hos bookmakeren Unibet giver de eksempelvis odds 1,68 på en portugisisk sejr, mens en marokkansk sejr belønnes med odds 6,00. Uafgjort giver pengene 3,80 gange igen.

 

Odds på opgøret her

 

Optakt: Portugal – Marokko

Ronaldo alene på toppen virker efter planen

Portugals fodboldforbunds logoPortugiserne fik den perfekte start på opgøret mod spanierne, da Cristiano Ronaldo fik tilkæmpet sig et straffespark allerede efter fire minutter. Den femdobbelte Ballon d’Or-vinder var sikkerheden selv fra 11-meter-pletten, men føringen varede ikke meget mere end tyve minutters tid. Ronaldo var dog langt fra færdig med at imponere og med lidt hjælp fra David De Gea gjorde han det til 2-1 inden pauseteen.

Anden halvleg var dog ikke meget mere end et kvarter gammel, da Portugal pludselig var bagud med 2-3. Med to minutter tilbage af den ordinære spilletid begik Spanien så frispark lige på kanten af feltet. Det udnyttede den femdobbelte Ballon d’Or-vinder til at klaske kuglen op i krydset og sørge for pointdeling.

Nu skal det portugisiske landshold så bruge tre point mod marokkanernes ditto, og der er ikke den store tvivl om, at det igen er deres verdensstjerne, som skal vise vejen. Ikke nok med at han tager sig af samtlige standardsituationer, så har landstræner Fernando Santos valgt at bruge ham alene på toppen. Det virker rent faktisk som en rigtig god idé, da Ronaldo ikke lige frem er ung længere og har mistet en smule af hans fantastiske fart. Som aleneangriber kommer han virkelig til sin ret og han fordoblede sådan set sin VM-måltotal mod Spanien. Før denne slutrunde stod han noteret for tre scoringer ved verdensmesterskaberne, og nu er han allerede oppe på seks. Mon ikke han kommer til at få et par muligheder for at udbygge den yderlige mod Marokko.

Portugals trup er skadesfri, så de kommer i absolut stærkeste startopstilling.

 

Forventet startopstilling

Patricio – Soares, Pepe, Fonte, Guerrero – Carvalho, Moutinho – Silva, Guedes, Fernandes – Ronaldo

Se hele den portugisiske VM-trup her

 

Ikke de store chancer for marokkansk avancement

Det marokkanske fodboldforbunds officielle logoDet marokkanske landshold har uden tvivl et par rigtige dygtige individualister, men i den sidste time mod Iran lignede de virkelig ikke et særligt velspillende hold. Det var yderst overraskende, da de inden VM har spillet fantastisk flot fodbold og ikke tabt i mere end et år. De så som skrevet før rigtig gode ud i den første halve times tid af opgøret, og Iran var virkelig under et massivt pres. I fodbold handler det dog om at kende sin besøgelsestid. Det må man sige, at marokkanerne ikke gjorde.

Med det overraskende nederlag har de sat sig selv i den sværeste situation overhovedet. Efter kampen mod Portugal venter Spanien, og det ligner to opgør, hvor de får rigtig svært ved at skrabe point sammen. Særligt fordi de to spillede uafgjort i det iberiske derby, og derfor selv har hårdt brug for to sejre for at gå videre fra gruppen.

Hvis marokkanerne skal overraske og tilbage på rette spor, så afhænger meget af Hakim Ziyech og Younès Belhanda i angrebet. Der er nemlig rimelig stor sandsynlighed for, at Cristiano Ronaldo og co. kommer på tavlen. Marokko skal altså også selv have netmaskerne til at blafre, hvis de vil have point ud af deres anstregelser. Det bliver dog rigtig svært, hvis de stadig ikke har lært at kende deres besøgelsestid.

Nordin Amrabat er ramt af en hjernerystelse og kommer ikke i aktion.

 

Forventet startopstilling

Munir – Hakimi, Benatia, Saïss – Boussoufa, Ziyech, El Ahmadi, Harit – Amrabat, El Kaabi, Belhanda

Se hele den marokkanske VM-trup her

 

Spilforslag til Portugal – Marokko

Det er med rigtig god grund, at portugiserne er blevet gjort til favoritter mod marokkanerne. Marokkos moral må være rigtig lav efter det sene selvmål mod Iran, mens Portugal må være sprængfyldt med selvtillid efter deres flotte præstation mod Spanien.

Vi regner med, at Cristiano Ronaldo igen får netmaskerne til at blafre og sørger for tre point til sit landshold.

Derfor anbefaler vi at spille på, Portugal vinder kampen til odds 1,68 hos Unibet.

 

Odds på Portugal-sejr her

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund