Indlæser...

FC Midtjylland jagter en Europa League-placering i tabellen, hvor fjerdepladsen nu er nok til at give adgang til den eftertragtede turnering, efter FCK sejrede over AGF i pokalfinalen. AGF’erne skal derimod rejse sig efter skuffelsen i pokalfinalen Kristi Himmelfartsdag, selv om der umiddelbart ikke er det store at spille for i Superligaen for aarhusianerne. Samtidigt er AGF uden tre af holdets vigtigste spillere i Duncan, Danny Olsen og Bjarnason som alle er ude med karantæne.

Vi ser nærmere på odds på FC Midtjylland vs AGF i denne optakt til søndagens brag på den jyske hede. Oddsene præsenteres af bet365 som har FCM som gigantiske favoritter til kampen. Netop nu er der odds 1.44 på FCM, mens der er imponerende odds 7.50 på AGF. Uafgjort giver odds 4.50 hos verdens største online bookmaker.

Læs mere om FCM vs AGF i denne odds-optakt, og se vores spilforslag til kampen nederst. Du kan selvfølgelig se alle odds på kampen hos bet365.

Odds på FCM vs AGF hos bet365.dk >>

Indlæser...

 

Kan AGF’erne rejse sig til braget mod FCM?

AGF_logoDet helt store spørgsmål før kampen mellem FCM og AGF er nok, hvor hårdt torsdagens pokalfinale sidder i benene hos gæsterne fra Aarhus. Der blev nemlig kæmpet til sidste bloddråbe på Kristi Himmelfartsdag i Parken, hvor op mod 20.000 AGF-fans havde taget turen til hovedstaden i jagten på det første trofæ i 20 år. Som bekendt skulle det ikke være for AGF, som dog havde stor ære af kampen i det spinkle 2-1 finalenederlag, og nu er det tilbage til hverdagen for Glen Riddersholms tropper, som i øjeblikket befinder sig på en lidet flatterende 11. plads i Superligaen.

Kan AGF rejse sig ovenpå nederlaget til FCK og levere endnu en power-præstation, eller bliver det til en omgang sommerbold fra aarhusianernes side, nu hvor der reelt ikke er mere at spille for end æren i de resterende runder af årets Superliga? Det må tiden vise, men der skal i hvert fald leveres endnu en mandfolke-præstation á la den vi så i Parken, hvis ikke AGF formentlig skal rejse hjem fra Herning med et nederlag i bagagen.

For det første har AGF stadig ikke vundet i Superligaen i foråret, hvor det i liga-regi er blevet til fire nederlag og fem uafgjorte i ni kampe. Dog har AGF vundet ude med 0-3 i SønderjyskE og 0-2 i Aalborg, men det var som bekendt i pokalturneringen, og de sejre kan som bekendt være ligegyldige nu. Dog kan de bruges til at tanke lidt selvtillid i AGF-lejren, hvor der selvfølgelig ikke hersker tvivl om, at altid ambitiøse “Guld Glen” gerne snart vil have en sejr i hus. Spørger man Hr. Riddersholm, vil han nok også gerne have den mod sin gamle arbejdsgiver på sin gamle hjemmebane.

Sejren skal dog komme i hus uden hjælp fra Morten “Duncan” Rasmussen, Danny Olsen og Elmar Bjarnason, som alle må se kampen fra tribunen pga. karantæner. Tre af AGFs normalt vigtigste spillere sidder altså denne kamp over, og det gør ikke tingene nemmere for aarhusianerne.

 

FCM er tilbage på Europa-kurs

FCM_Logo_250x250FCM kom ikke alt for godt fra start i foråret, hvor der skulle spilles vigtige Europa League-kampe, og det så ud til at koste point i Superligaen. I hvert fald blev det ikke til mange sejre i begyndelsen af året, men på det seneste har Ulvene igen fået grund til at hyle på Heden. Her er det nemlig blevet til en lille håndfuld sejre, som har fået formbarometeret til igen at pege i den rigtige retning for FCM. AGF og FCM har dét tilfælles, at begge klubber senest var i aktion i Parken, hvor begge hold som bekendt tabte. FCM led nemlig et 5-3 nederlag i København i sidste weekend, hvor FCM trods en flot indsats alligevel ikke helt kunne matche de københavnske løver.

Sejrede på det seneste har dog sendt FCM på kurs mod Top 3 igen, og selv om målet selvfølgelig også hedder medaljer i Midtjylland, gælder det først og fremmest om at sikre billetten til Europa League i næste sæson. Her er en fjerdeplads nok, da billetten fra pokalfinalen ikke tilfalder det tabende hold (AGF), men derimod fjerdepladsen i tabellen. Den billet har FCM, Brøndby og til dels OB bud efter i øjeblikket, og her ligner FCM nok det mest kompetente bud i slutspurten.

Motivationen må derfor være på plads til at hente tre point hos FCM, mens AGF mest har noget at bevise overfor klubbens mange loyale tilhængere, som ikke har haft meget at juble over de seneste årtier.

Superliga_Stilling_07072016_1

Stillingen i Superligaen netop nu. AGF har med 14 point ned til Hobro og 19 point op til fjerdepladsen ikke det store at spille for i resten af sæsonen, mens FCM jagter Europa League og medaljer.

 

Spilforslag: FCM vs AGF

Hvor meget vi end under AGF lidt medgang her på redaktionen, tror vi alligevel ikke på De Hviii’e i dette opgør mod FCM.

For det første har FCM været i god form på det seneste, hvor det i den seneste håndfuld kampe har mindet mere om det FCM-hold som i fjor vandt det danske mesterskab, og derudover har AGF’erne en hård pokalfinale siddende i benene og i hovedet.

Der er ingen tvivl om, at AGF gerne vil vaske nederlaget af med forårets første Superliga-sejr, men vi tror ikke det bliver i denne kamp, at Riddersholm får lov at få lidt pusterum fra mediepresset i Aarhus.

AGF er som nævnt uden “Duncan”, Danny Olsen og Elmar Bjarnason til opgøret, og det savn tror vi bliver for stort søndag eftermiddag. Det er tre spillere, som er hamrende nødvendige for AGF, hvis man vil holde fast i bolden og tage presset af defensiven, og uden disse tre brikker forventer vi, at AGF kommer under voldsomt pres i det meste af kampen.

Vi spiller FCM til at vinde med -1 handicap til odds 2.20 hos bet365.

Odds på FCM vs AGF hos bet365.dk >>

 

bet365-580x330