2023/24-sæsonen i Premier League åbnes med et opgør mellem Manchester City og Burnley, når de to hold mødes på Turf Moor fredag den 11. august klokken 21:00. Dermed lægger Pep Guardiolas tropper ud med en kamp mod sidste sæsons Championship-mestre på Turf Moor (hjemmebane for Burnley).

City træder ind i den nye sæson med en tredobbelt sejr i bagagen. I deres første kamp om tre point, står de overfor en af klubbens bedste spillere nogensinde, da Vincent Kompany, tidligere midterforsvarer for Manchester City, er cheftræner i Burnley. Spørgsmålet er, om det er nok til at sikre en sejr mod de forsvarende mestre. Mere sandsynligt er det, at Manchester City fortsætter deres sejrsstribe mod oprykkeren fra sidste sæson.

bet365 Odds på Burnley vs. Manchester City

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Optakt

Manchester City skal forsøge at genskabe den store succes i denne sæson. De har tidligere forsvaret et nationalt mesterskab, men at forsvare en Premier League-titel er anderledes.

Flere klubber oplever tilmed et fald i niveau, når det ypperste mål er nået. Der har dog været få tegn på, at det også vil være tilfældet for City. Derfor betragtes de også som favoritter til at løfte Premier League-trofæet.

Formår Guardiola & Co. at vinde endnu et mesterskab, vil de være historiens første hold til at vinde fire Premier League-titler i træk. De har dog en lang vej foran sig, inden de kan løfte trofæet. Især taget i betragtning af, deres sæson startede med et nederlag til Arsenal i Community Shield.

Guardiola har pointeret, at de også har tabt Community Shield i de to seneste sæsoner, og alligevel har vundet den efterfølgende titel. Men flere af rivalerne har spenderet stort i dette transfervindue, for at kunne gå styrket ind i titelkampen.

Frasalg og indkøb hos City

De forsvarende mestre har også styrket truppen med indkøb af Josko Gvardiol og Mateo Kovacic. Til gengæld har de også mistet vigtige spillere i form af kaptajnen Ilkay Gundogan og Riyad Mahrez.

Ydermere er der fortsat tvivl om Kyle Walker og Bernardo Silvas situation, da begge spillere rygtes væk. Derfor kan der stilles spørgsmålstegn ved, om City kommer svækket ud af det nuværende transfervindue.

Deres første reelle test efter sommerpausen bliver fredagens opgør mod Burnley, som ledes af tidligere City-kaptajn Vincent Kompany.

Burnley har forandret sig meget, siden de rykkede ned fra Premier League efter 2021/22-sæsonen. Kompany har haft succes med at ændre klubbens filosofi og mentalitet, hvilket resulterede i en Championship-titel i sidste sæson.

Holdet hentede hele 101 point og tabte kun tre kampe, herunder en enkelt hjemmebanekamp. Kompanys tropper scorede 87 mål og lod 35 bolde passere egen målmand, hvilket var nok til at slutte 10 point foran nærmeste forfølger.

Der er ingen tvivl om, at Burnley var det klart bedste hold i Championship i sidste sæson. Men Kompany understregede flere gange i løbet af sæsonen, at det kun gjorde dem til det 21. bedste hold i England.

Burnley med styrket trup

Kompany & Co. får nu chancen for at bevise, at de hører til blandt Englands elite. For at sikre overlevelse i Premier League, har klubben haft travlt på transfermarkedet.

Burnley har hentet både Zeki Amdouni, James Trafford, Jordan Beyer, Dara O’Shea, Michael Obafemi, Luca Koleosho, Nathan Redmond, Lawrence Vigouroux, Jacob Bruun Larsen og Sander Berge. I alt har de spenderet omtrent 650 millioner kroner.

Resultaterne i sæsonopstarten har været fine, da de kun har tabt et enkelt opgør. Nederlaget kom i en kamp mod Genk, hvor den belgiske klub vandt 2-0. Derimod blev det til sejre over Benfica, Burton Albion og Sheffield Wednesday. Ligeledes spillede de en venskabskamp mod Real Betis, som endte uafgjort.

Holdet får en svær start på livet i Premier League, men der vil utvivlsomt være stor opbakning på Turf Moor. Derfor håber Burnley, at de kan overraske fra start, om end det ser vanskeligt ud.

Historien mellem de to klubber, er ikke positiv for Burnley, da Manchester City har vundet 15 af deres seneste 16 kampe. De sidste 11 kampe har tilmed været med en samlet målscore på 40-1.

Faktisk har City scoret fem mål eller mere i fem af de seneste 11 kampe mellem de to klubber. Burnleys seneste mål mod City blev scoret i december 2019, hvilket er otte kampe siden.

Kampens resultat: Burnley 1-3 Manchester City

Turf Moor var som en fæstning i Championship i sidste sæson, og stemningen bliver næppe forværret af, at der nu skal spiles Premier League-fodbold.

Den indledende kamp i Englands bedste række, bliver ikke nem for Burnley. Havde et hvilket som helst andet hold besøgt Turf Moore, ville det ikke kunne udelukkes, at Burnley kunne forlade banen med et positivt resultat.
Men Manchester City er ganske enkelt på et niveau, hvor de færreste kan være med. Derfor skal der mere end en hæsblæsende atmosfære til at stoppe Guardiolas tropper.

Citizens har helt grundlæggende højere kvalitet over hele banen. Desuden kan Burnleys fodboldstil vise sig at blive en fordel for Manchester-klubben. Derfor er City den mest sandsynlige vinder af kampen.

Det forventede kampresultat, er: Burnley 1-3 Manchester City.

bet365 Odds på en sejr til Manchester City

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+