Efter en spændende landsholdspause er det tid til en muligvis endnu mere spændende, og i hvert fald meget ventet, opgør i Superligaen. Lørdag den 16. september er FC Nordsjælland (FCN) nemlig vært for FC København (FCK) på Right to Dream-stadionet i Farum. Udfaldet af denne kamp kan enten udbygge FC Københavns føring over FC Nordsjælland eller skubbe FC Nordsjælland til tops i tabellen.

Læs med her i vores optakt til kampen mellem sæsonens storfavoritter, hvor vi blandt andet har en kort analyse af holdenes præstationer indtil nu i denne sæson, deres tidligere kampe og kampprogrammets betydning for disse klubber i Superligaen og Europa.

Vores spilforslag

Begge mandskaber har haft en forrygende offensiv start på sæsonen. På trods af flere nye ansigter og de spillere, der er solgt i løbet af transfervinduet, ser vi stadig to mandskaber, der kun kan være favoritter til titlen i år. Vi tror derfor også, at lørdagens møde mellem de to klubber ender med at begge hold scorer (BHS). Du kan i skrivende stund få odds 1,61 hos bet365 på, at begge mandskaber scorer et mål.

bet365 Odds på, at begge hold scorer (JA)

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

De første runder

Både FCN og FCK har startet sæsonen som ønsket og forventet af eksperter og fans. Efter de første syv spillerunder har FCK samlet 18 point ud af 21 mulige. De fik dog modgang for nylig i et 3-1-nederlag mod Silkeborg IF imellem deres europæiske kvalifikationskampe. Kampens resultat kan derfor være præget af, at der var en del reserver, der fik spilletid i håbet om at sikre det europæiske gruppespil, som de også lykkedes med at kvalificere sig til.

Efter de første syv runder har FC Nordsjælland samlet 16 point, hvilket stiller dem to point efter FCK i den samlede stilling. FCN er uden tvivl det mest dominerende offensive hold i Superligaen efter at have scoret 19 mål indtil videre i denne sæson. Udover deres imponerende offensive præstation har de også kun lukket seks mål ind, hvilket er færrest blandt alle hold. De har med andre ord den bedste måldifference (19-6) i ligaen på nuværende tidspunkt.

FC Nordsjælland møder FC København efter en uafgjort kamp mod Lyngby, hvilket overraskede mange eksperter, der anså nordsjællænderne for at være de klare favoritter. Denne uafgjorte kamp er, sammen med deres nederlag til Silkeborg, de eneste point, som FC Nordsjælland har misset i Superligaen indtil videre.

Head to Head – Garanti for mål

Når FCN og FCK tidligere har mødt hinanden, har der konstant været stor sandsynlighed for, at der vil blive scoret mål. Derfor er de et ideelt match for den neutrale seer. I deres seneste seks opgør har de samlet scoret et gennemsnit på 4,5 mål i alt pr. kamp.

FC Nordsjælland præsterer deres bedste spil på Right to Dream, hvor de har fordelen af at spille på deres foretrukne underlag, kunstgræs. I deres seneste tre hjemmekampe mod FCK har de scoret tre mål og vundet alle tre kampe. På trods af, at FCK har tabt deres seneste tre kampe i Farum, har de alligevel formået at score et snit på 1,66 mål i disse kampe. Derfor er hovedspørgsmålet for denne kamp: Hvilket hold vil score flest mål?

Situationen i de europæiske gruppespil

Både FCN og FCK har med succes kvalificeret sig til europæiske gruppespil, og i næste uge har de en kamp hver. FCK rejser til Tyrkiet for at møde Galatasaray på Rams Park, en udfordrende udebane i deres Champions League-gruppe. Tilsvarende er FCN også blevet parret med en tyrkisk modstander, Fenerbahce, i Conference League. Det betyder, at begge danske klubber drager til Tyrkiet til et spændende opgør mod to prominente tyrkiske klubber.

Disse to kampe er vigtige for dansk fodbolds 14.-plads i Europa, men spørgsmålet er, om de to klubber har tænkt sig at rotere op til sådan en kamp og lade nogle af reserverne starte inde, når de mødes i Farum på lørdag, eller lave udskiftninger tidligt for at spare profiler til de europæiske kampe. Uanset valget, er det værd at bemærke, at begge klubber har dog nogle af de bredeste trupper i Superligaen. Kigger man på bænken, er det ofte spillere, der vil glide direkte ind i startelleveren hos de øvrige Superliga-klubber.

Skadeslisten på begge hold kan spille en afgørende rolle for deres succes i det kommende kampprogram i de næste uger. Ikke desto mindre har ingen af holdene i øjeblikket nogen større skader. Faktisk er flere skadede spillere nyligt vendt tilbage, heriblandt Andreas Cornelius, Elias Achouri og Jonas Jensen-Abbew, som er ved at være i fuld form og igen får spilletid i deres respektive klubkampe.

Vores forventning til kampen

Kampens resultat afhænger af de to respektive klubbers offensiv. Selvom FCN historisk set vinder på hjemmebane, så har vi en fornemmelse af, at kampen kan ende begge retninger. Til gengæld er vi relativt sikre på, at begge hold scorer mindst et mål i løbet af kampen.

bet365 Odds på FCN – FCK

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+