OPDATERET SØNDAG DEN 16. DECEMBER

Brøndby IF og deres manager Alexander Zorniger var kommet tilbage på rette spor efter fem sejre i streg over henholdsvis AGF, Marienlyst, Sønderjyske, Hobro og Vejle, men inden vinterpausen tabte de så med 2-3 hjemme på Vilfort Park til Vendsyssel FF. Derudover har den tyske cheftræner også raget sig uklar med både en sektion af klubbens fans (Alpha) samt deres talentprogram (Masterclass) i processen. Derfor er bookmakeren Unibet nu ude med odds på Zorniger bliver fyret inden den 1. juli. I skrivende stund giver det pengene tre gange igen, hvis holdet fra Vestegnen skiller sig af med ham inden denne dato.

 

Bookmaker is inactive

*Find spillet her; Specials -> Brøndby & Alexander Zorniger (01/07/2019)

 

Odds på Zorniger bliver fyret

Hos Unibet er der som skrevet før ganske gode penge at hente, hvis du tror på, at Alexander Zorniger er fortid i Brøndby inden den 1. juli 2019. Rent faktisk kan du i skrivende stund få pengene tre gange igen, hvis det skulle ende med at ske. Der er odds 1,33 på, at han forsat er cheftræner for holdet fra Vestegnen efter denne dato.

Når man tænker på, at de blå-gule er milevidt fra både FC Midtjylland og FC København samtidig med at der uro på de interne linjer, så kunne vi sagtens forestille os, at han enten selv siger op eller bliver præsenteret for en fyreseddel i løbet foråret 2019. Også selvom det skulle være umiddelbart efter sæsonen. Det eneste der kan redde ham nu er en top tre-placering plus endnu en pokalfinale. Alt andet vil simpelthen ikke være godt nok ovenpå deres utrolig flotte sidste sæson.

Er Zorniger Brøndby-træner efter den 1. juli 2019?
Ja 1,33
Nej 3,00

 

Bookmaker is inactive

*Find spillet her; Specials -> Brøndby & Alexander Zorniger (01/07/2019)

 

Derfor er han en presset mand

Den sidste måneds tid er det gået rigtig fint sportsligt for Brøndby, da de både har spillet sig videre til kvartfinalerne af Sydbank Pokalen og er kommet op på en tredjeplads i Superligaen. Der er godt nok 14 og 17 point op til FC Midtjylland og FC København på de øverste to placeringer, men der er derimod også tre point ned til OB, som pt. ligger lige udenfor top seks. Det er altså ikke i tabellen, at vi skal finde grunden til, Alexander Zorniger er en presset mand for tiden. Rent faktisk skal vi tilbage til den 3. december for at finde grunden til, at han er blevet stærkt kritiseret i medierne på det seneste. Her tog han sig en snak med en journalist fra TV3 Sport, hvor han havde følgende at sige om Vestegnens ungdomsafdeling.

– “Vi fisker i en meget lille sø. Lige nu har vi ikke kvaliteten i Masterclass til at tage to-tre spillere derfra hvert år. Og alligevel er vi et af topholdene i Danmark. Da jeg først kom til klubben, gav vi otte eller ni af dem mulighed for at træne med os i optakten til sæsonen. De betragtede det bare som normalt. En masse unge danske spillere har ikke mentaliteten til at tage det næste skridt. Det er en helt anden verden derude. Det er det, vi skal lære spillerne – også vores”, udtalte Alexander Zorniger til TV3 Sport ifølge Vilfortpark.dk

Sådan en sviner faldte selvfølgelig ikke i god jord hos hverken fansene, medierne eller ungdomspillerne. Dette kom endda lige efter, at de blå-gule fra Vestegnen havde præsenteret en startopstilling uden en eneste dansker.

Alexander Zorniger da han var cheftræner i VfB Stuttgart
Alexander Zorniger da han var manager for Stuttgart i 2015

Læs i øvrigt vores fyldestgørende optakt til Vild med dans lige her

 

Har også raget sig uklar med en del af fansene

Den 9. december kom der endnu mere benzin på bålet, da Alexander Zorniger kom op at toppes med en del af Brøndbys fanskare efter 1-2-sejren over Vejle. Efterfølgende forklarede tyskeren, at han “bare” diskuterede kampen med nogle af fansene, og at han har cirka 90 procent af dem på sin side. Det virker dog ikke umiddelbart til at være hele sandheden, hvis man tager et kig på TV-billederne. Zorniger blev i øvrigt adspurgt af en journalist fra TV3 Sport efter den prækære situation, hvor han havde følgende at sige.

– “Nej, nej. Vi diskuterede kampen. Jeg prøvede at forklare nogle detaljer, men det er, som det er. Som træner skal du være glad, hvis du har 75 procent af fansene på din side. Jeg tror, jeg har 90 procent. Jeg har fået meget respekt af fansene tidligere. Det er jeg meget taknemmelig for, men jeg er her ikke for at være elsket af alle,” svarede Alexander Zorniger til TV3 Sports journalist.

Igen blev der spurgt yderligere ind til hele debatten omkring brugen af danske spillere, Masterclass og hans tidligere stikpille til talentprogrammet. Her var tyskeren igen iskold og sagde blandt andet, det ikke er hans job at spekulere i at udvikle talenter og bruge danskere i sin startopstilling.

– “Det er ikke min ting i dag. Jeg svarede i sidste uge. Du spurgte mig om de manglende danske spillere. Det er mit job. Jeg er ikke ansvarlig for løsningerne på det problem lige nu. Vi kommer til at snakke om en masse ting i vinterpausen i vinterpause, men ikke nødvendigvis så meget om Masterclass. Det er ikke her, jeg skal arbejde og have førsteprioritet,” udtalte den tyske træner afslutningsvis.

Siden da har han holdt et forsoningsmøde med Alpha, men uroen ulmer stadig omkring ham.

 

Bookmaker is inactive

*Find spillet her; Specials -> Brøndby & Alexander Zorniger (01/07/2019)

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund