Fra søndag den 16. juni til og med søndag den 30. juni skal vi have afviklet den 22. udgave af U/21 Europamesterskabet i fodbold. Italien og San Marino er værtsnationer, mens der er 12 deltagerlande. Danmark er blevet placeret i Gruppe B sammen med de regerende mestre fra Tyskland samt Serbien og Østrig, hvilket vil sige, at der er ganske gode muligheder for avancement til knald eller fald-kampene. Både gruppevinderne og den bedste af toerne går nemlig videre til semifinalerne.

Top fire ved U/21 EM går i øvrigt også videre til OL 2020 i Japan. For første gang nogensinde vil der blive benyttet Video Assistant Referee (VAR) ved denne U/21-slutrunde. Hos Danske Spil finder du allerede nu både odds på vinderen, odds på de tre gruppevindere samt en masse specials på de danske drenge.

 

Odds på U/21 EM hos Danske Spil

 

Odds på vinderen af U/21 EM

Indlæser odds…

OBS: Disse odds på U/21 EM kommer fra bookmakeren Danske Spil

Hos hele Danmarks bookmakere er de allerede ude med odds på vinderen af slutrunden. De har valgt at udråbe England som den helt store forhåndsfavorit til at snuppe sejren(odds 4,75). Det giver da også ganske god mening, når man tænker på, at englænderne generelt har haft nogle fremragende resultater på ungdomsniveau de seneste par år. Ved det sidste U/21 EM kom de for eksempel hele vejen til semifinalen. Her måtte de dog se sig slået efter straffesparkskonkurrence af tyskerne, som endte med at vinde guld. Den nuværende A-landstræner Gareth Southgate stod i øvrigt spidsen for de unge løver. Vær opmærksom på at vi skal helt tilbage til 1984 for at finde den seneste engelske guldmedalje ved et europamesterskab for U/21-mandskaber.

 

De øvrige favoritter

Herefter finder vi Spanien (odds 5,00), de italienske værter (odds 5,50), Frankrig (odds 5,50) og vores tyske naboer (odds 6,00). Spanierne er en magtfaktor, da de snuppede sølv for to år siden, mens de vandt i både 2013 og 2011. De ved altså udmærket godt, hvad der skal til for at gå hele vejen. Historisk set er de spanske U-landshold fyldt til bristepunktet med talentfulde spillere og stjerner i svøb. Álvaro Morata vandt eksempelvis Golden Boot tilbage i 2011, mens den ære tilfaldt Saúl Ñíguez for to år siden. Begge spillere har deres daglige gang i storklubben fra den spanske hovedstad Atlético Madrid.

Franskmændene har derimod ikke de bedste minder fra U/21 EM, da de rent faktisk ikke har formået at kvalificere sig siden 2006, hvor de kom til semifinalen. Deres bedste resultat til dato var et sæt guldmedaljer i 1988, mens de også har prøvet at tabe finalen en enkelt gang (i 2002).

Tyskland er som nævnt i indledningen forsvarende mestre, og det er da også hovedårsagen til, at vi finder dem blandt forhåndsfavoritterne.

De danske drenge er nummer fem på bookmakerens liste. Hvis de rød-hvide spillere ender med at gå hele vejen og løfte trofæet, kan man få pengene hele 16 gange igen.

 

Danmark U/21-specials

Føler man for et mere alternativt væddemål ved slutrunden, kan man passende tage et kig på nogle af de mange Danmark U/21-specials hos Danske Spil. Her giver de for eksempel odds 14, hvis de danske drenge ender med at vinde deres tre gruppespilskampe mod tyskerne, serberne og østrigerne. Du kan også få pengene fire gange igen, hvis vi går ubesejret igennem gruppespillet. Der er derimod kun odds 1,20 at hente, hvis vi ender med at tabe mindst ét opgør i Gruppe B.

Hvis Danmark ender med at komme i semifinalen, så belønner Danske Spil det med odds 3,30. Skulle den mission ikke lykkedes for Niels Frederiksen, så giver det odds 1,28. Nedenfor finder du en samlet oversigt over alle bookmakerens Danmark U/21-specials.

Indlæser odds…

OBS: Disse odds på U/21 EM kommer fra bookmakeren Danske Spil

 

Gruppevinderne og den bedste toer går videre

Ved denne slutrunde er der tre grupper med fire landshold i hver. Vinderen af hver gruppe går direkte videre til knald eller fald-kampene. Derudover går den bedste af de tre toere i øvrigt også videre til semifinalerne. Samtlige semifinalister kvalificerer sig som skrevet før til OL 2020 i Japan. De resterende toere har dog også en ganske god mulighed for at komme med til de olympiske lege.

Hos Danske Spil er det muligt at oddse på de tre gruppevindere. De forventer et rigtig tæt parløb mellem Spanien og Italien i Gruppe A, mens Tyskland er de helt store favoritter i Gruppe B. England og Frankrig kommer ifølge bookmakeren til at kæmpe om førstepladsen i Gruppe C. Danmark skal altså overraske i deres gruppe eller blive den bedste toer, hvis de vil slutte i top fire og derved kvalificere sig til næste sommers slutrunde i Japan.

 

Hvilke stadions skal der spilles på?

Alt i alt skal der spilles på seks stadions. Her er der tale om fem i Italien og et enkelt i San Marino. Det klart største stadion er Stadio Renato Dall’Ara, som normalt er hjemmebane for Bologna, hvor der er plads til næsten 40.000 tilskuere. Herefter finder vi Stadio Friuli, der huser Udinese, hvor der kan sidde lidt mere end 25.000 supportere. De andre tre italienske stadions, Mapei Stadium, Stadio Nereo Rocco og Stadio Dino Manuzzi, er allesammen cirka lige store med omkring 20.000 sæder. Det klart mindste stadion ved denne slutrunde er Stadio Olimpico di Serravalle i San Marino, da der er mindre end 7.000 siddepladser.

 

Hvordan plejer det at gå de danske drenge?

Danmark har kvalificeret sig til U/21 EM otte ud af 22 gange, og de var rent faktisk med ved den allerførste slutrunde i 1978. Her måtte de tage hjem efter at have tabt til Bulgarien i kvartfinalerne. Otte år senere blev kvartfinalen igen endestationen, da vi måtte se os slået af England. Ved U/21 Europamesterskaberne i 1992 endte det med en semifinaleplads efter et samlet nederlag til Italien.

Både i 2006 og 2011 formåede vi ikke at komme videre fra gruppespillet, mens vores bedste resultat til dato kom i 2015. Her vandt vi bronze efter at have tabt til vinderne Sverige i semien. For to år siden måtte vi tage den tunge tur hjem efter tre gruppespilskampe.

 

Odds på U/21 EM hos Danske Spil

 

Bookmakeren Danske Spils officielle logo på grøn baggrund