Efter en skidt start i Superligaen og trist exit i Europa League fik Ståle Solbakken sparket i FCK. Ny skal storklubben efter syv med Solbakken ved roret på jagt efter en ny træner. Listen over kandidater er lang, og hos hos Danske Spil kan du finde odds på FCK’s næste træner.

 

Bookmaker is inactive

 

Her oddsene på næste FCK-træner

Christian Poulsen 2,50 >> David Nielsen 3,00 >>
Hjalte Bo Nørregaard 5,50 >> Jon Dahl Tomasson 8,00 >>
Bo Svensson 11,00 >> Trond Sollied 18,00 >>
Kjetil Knudsen 20,00 >> Hans Backe 20,00 >>
Bo Henriksen 40,00 >>

 

Hos Danske Spil kan man spille på, hvem der er cheftræner for FCK per 3. februar 2021. Der er i skrivende stund tæt kamp om jobbet. Danske Spils snævre favorit er dog den tidligere FCK-spiller Christian Poulsen, som lige nu er assistent i hollandske Ajax. Der er dog også stor tiltro til den nuværende AGF-træner David Nielsen.

Vi vil her gennemgå de forskellige kandidater og komme med vores på deres chance for at blive FC Københavns næste cheftræner.

 

Et nyt kapitel i FCK

Ståle Solbakkens anden periode som cheftræner i FCK varede som nævnt intet mindre en syv år. Sidste sæson blev en skidt afslutning på Superligaen reddet af en kvartfinale i Europa League. Det stod dog hurtigt klart, at dette ville blive tilfældet i år, da man røg ud i kvalifikationen til kroatiske Rijeka. Her tabte man 1-0 hjemme i Parken på et tragikomisk selvmål.

I Superlgiaen hentede Solbakkens FCK fire point efter de første fire kampe, hvilket naturligvis er langt fra godt nok. Derfor meldte FCK lørdag den 10. oktober ud, at Ståle Solbakken var blevet fyret. Som nævnt er Danske Spilsfavorit til at erstatte ham den tidligere FCK-spiller Christian Poulsen.

 

Bookmaker is inactive

 

Hvem bliver ny FCK træner?

Christian Poulsen

Christian Poulsen spillede i FCK over to omgange fra 2000 til 2002 og fra 2014 til 2015. Under sit andet ophold oplevede han altså at spille for Ståle Solbakken. Han har desuden også spillet i klubber som Schalke 04, Sevilla, Juventus og Liverpool, og har dermed spillet under store trænere.

Siden marts 2019 har Christian Poulsen været assistentræner i den hollandske storklub Ajax, som han desuden også har spillet for. Her assisterer han cheftræner Erik ten Hag, som har været cheftræner siden 2017.

Christians Poulsens fortid i FCK gør naturligvis, at han er et oplagt bud, da han kender ledelsen og et par af spillerne. Man kan dog sætte spørgstegn ved, om han har den fornødne rutine til at overtage et FCK-hold, som lader til at være i en mindre krise.

 

David Nielsen

David Nielsen er endnu en tidligere FCK-spiller på listen over kandidater. Den 43-årige AGF-træner spillede over 100 Superliga-kampe for FC København fra 1997 til 2001.

Han har modsat sin tidligere FCK-holdkammerat Christian Poulsen godt med rutine som cheftræner. Hans første store job fik han tilbage i 2014, da han blev cheftræner for norske Strømgodset. Her var han i to år, inden han blev cheftræner i Lyngby.

I september 2017 blev David Nielsen nye cheftræner i AGF. Her har han haft stor succes. Sidste sæson sluttede AGF som nummer tre og kvalificerede sig til Europa League. Man kan argumentere for, at David Nielsen muligvis har fået det maksimale ud af AGF, og at jobbet i FCK ville være et logisk næste skridt for nordjyden. Det naturligvis også derfor, at odds på David Nielsen som FCK-træner er relativt lavt.

 

Hjalte Bo Nørregaard

Den midlertide løsning for FCK hedder Hjalte Bo Nørregaard. Den tidligere FCK-spiller har indtil nu trænet holdet U19-hold og er trådt til, mens der ledes efter en ny permanent løsning.

FCKs sportslige leder William Kvist har allerede afvist, at man har Hjalte Bo Nørregaard med i overvejelserne, når det kommer til at skulle finde holdets næste chef. Dermed synes det usandsynligt, at han skulle være cheftræner, når vi rammer februar 2020.

 

Bookmaker is inactive

 

Jon Dahl Tomasson

Efter flere år som assisttræner for Åge Hareide på det danske landshold er Jon Dahl Tomasson nu blevet cheftræner i Malmø FF. Han har dog endnu ikke siddet i jobbet et år, så det er tvivlsomt, hvorvidt han ønsker at forlade det til fordle for FCK. Jon Dahl Tomasson er desuden en af få kandidater på listen, som ikke tidlgiere har været i FCK, hvilket også taler mod hans chancer. Derfor er odds på Jon Dahl som ny FCK-træner ikke blandt de lavest.

 

Bo Svensson

Den tidligere FCK-spiller Bo Svensson er til gengæld et interessant bud. Han spillede 150 ligakampe for københavnerne mellem 1999 og 2006. Efterfølgende spillede han for Borussia Mönchengladbach og Mainz. Han sluttede karrieren i Mainz i 2014, hvorefter han var ungdomstræner i klubben fra 2015 til 2019.

Siden 2019 har han været cheftræner i østrigske FC Liefering. De spiller i den næstbedste østrigske rækker og fungerer som rugeklub for Red Bull Salzburg. Her kan man dog igen stille spørgsmålstegn ved, om Svensson har rutinen til at være træner i FCK.

 

Kjetil Knutsen

En af de store outsidere på Danske Spils liste må sige at være norske Kjetil Knutsen, hvilket oddset på han som FCK træner, da også afspejler. Knutsen har siden 2018 været cheftræner i norske Bodø/Glimt.

De har i skrivende stund kurs mod et stensikkert mesterskab i Eliteserien. Lykkes det vil det være klubbens første nogensinde. Derfor virke det ret usandsynligt, at han netop nu skulle forlade det job og give afkald på at få en stort set sikkert mesterskab på cv’et.

 

Bo Henriksen

Den højtråbende Bo Henriksen annoncerede mod slutningen af sidste sæson, at han ville forlade AC Horsens i sommeren 2019. Det blev gjort i god tid, så Horsens ville har bedre muligheder for at finde en afløser. Det gik hurtige end beregnet, for allerede denne som erstattede Horsens ham med Jonas Dal.

Bo Henriksen ønskede at forlade AC Horsens efter seks år i klubben for at søge nye udfordringer. Hvis FCK leder efter endnu en højlydt cheftræner på sidelinjen, som findes der ikke noget bedre alternativ. Det store spørgsmål er dog, om Bo Henriksen passer ind i en klub som FCK. Det også derfor, at oddse på Bo Henriksen som ny FCK-træner er særligt højt.

 

Spilforslag – David Nielsen

Blandt de ovennævnt kandidater vil vi pege på David Nielsen, som værende det bedste bud. Den karismatiske AGF-træner har som nævnt en fortid i klubben har nu gennem et par år vist, at han kan begå sig som træner i Superligaen.

Som nævnt har han formentlig også nået loftet med hensyn til, hvad han kan opnår med AGF overfor klubber som FC Midtjylland og FC København. Dermed ville det være et karrieremæssigt smart træk for ham at tage over i FCK. Modsat folk som Christian Poulsen har han også stor rutine som cheftræner. Derfor mener vi, at han er den mest komplette kandidat til jobbet, og at oddset på David Nielsen (3,50 i skrivende stund) endda stadig er forholdsvist højt sat.

 

Få 500 kr. i bonus hos Danske Spil

Som ny spiller hos Danske Spil kan få en velkomstbonus på 500 kroner. Det kræver blot, at man efter at have oprettet sin konto vælger “Oddset Bonus” via ens konto oversigt. Herefter skal man trykke på “Aktiver Velkomstbonus. ”

Næste skridt er at indbetale 500 kroner til sin spilkonto. Herefter vil man skulle gennemspille denne indbetaling seks gange (3.000 kroner). Det skal ske til minimum odds 1,50. Når man har opfyldt kravet om gennemspil vil man modtage sin bonus på 500 kroner.

Man skal være opmærksom på, at det kun er systemspil med en indsats på præcis 500 kroner med linjer over 1,50 i odds, som er omfattede. Desuden vil væddemål, hvor der er gjort brug af Tag Pengene-funktionen ikke tælle med i kravet om gennemspil

 

Bookmaker is inactive

 

Oddsets logo på blå baggrund med hvid skrift