Spil på French Open: Hvem er favoritterne i årets Roland Garros?

french_open_roland_garros_odds

Det store spørgsmål på alle tennis-fans læber er: “Hvem vil komme triumferende ud af dette års French Open på Stade Roland Garros i Paris?”

I denne optakt til French Open 2016 ser vi nærmere på oplagte favoritter og potentielle outsidere i herre- og kvinde-single, og så er der et godt tilbud med boostede odds på Rafa Nadal og Serena Williams at hente hos bookmakeren Unibet, hvilket du kan læse mere om forneden.

French Open 2016 serves i gang søndag d. 22. maj og kører frem til og med d. 5. juni, og det ligger desværre allerede fast nu, at Caroline Wozniacki ikke stiller til start i år pga. en skade. Til gengæld kan vi se frem til en masse andre spændende kampe, som alle kan ses live hos Unibet TV.

 

Odds på French Open 2016 hos Unibet

 

Få boostede odds på Nadal og Serena Williams

Rafa Nadal vandt i 2014 sin niende French Open-titel, men missede muligheden for sin tiende titel i fjor, hvor det i stedet var Stan Wawrinka som snuppede trofæet på Stade Roland Garros i Paris efter at have besejret Novak Djokovic i finalen.

Nadal går nu benhårdt efter den tiende titel i år, og dét kan du lukrere på hos Unibet som er klar med et boosted odds på de to favoritter i mændenes og damernes single-turneringer; nemlig Rafa Nadal og Serena Williams.

Boostede odds på French Open hos Unibet:

Rafael Nadal er boosted fra 3.50 til odds 6.00

Serena Williams er boosted fra 2.88 til odds 5.00

 

Du kan spille på de boostede odds helt frem til starten på turneringen mandag d. 22. maj.

Få de boostede French Open odds her >>

 

Her er favoritterne i French Open 2016

I denne French Open-optakt tager vi et kig på de største favoritter og potentielle overraskelser i verdens hårdeste tennisturnering, som løber af stablen på Stade Roland Garros i Paris fra d. 22. maj til d. 5. juni.

 

Novak Djokovic

Verdens nummer ét, Novak Djokovic, er den største favorit hos mændene i år, til trods for at den storvindende serber stadig ikke har vundet French Open i sin karriere. Djokovic er blevet toer i tre af de fire seneste udgaver af French Open, hvor han – ikke overraskende – to gange tabte til grus-specialisten Nadal. Mere overraskende var det dog, at Djokovic ikke fik trofæet med hjem i 2015, hvor han befandt sig i finalen – men tabte – til underdoggen Stan Wawrinka.

Mens de to finalenederlag til Nadal dengang var forventet, vil Djokovic formentlig være favorit i en eventuel head-to-head duel med Nadal i år.

Sidste år led Djokovic kun det ene nederlag på grus i hele sæsonen, mens han i år allerede har tabt to gange på dette underlag; nemlig mod Jiri Vesely i Monaco og Andy Murray i Rom.

Djokovic giver nu odds 1.80 til at vinde French Open 2016.

 

Rafa Nadal

Roland Garros må betragtes som Nadals andet hjem. Kun to nederlag og 70 sejre er det blevet til for spanieren i sin karriere i French Open, og således blev 2015 første år siden 2009, hvor Nadal ikke vandt i Paris. Nadal har været i ni French Open-finaler og vundet dem alle. Fire mod Roger Federer og to mod Djokovic.

Nadal er i øjeblikket placeret på femtepladsen på verdensranglisten, og det betyder, at han tidligere end normalt kan møde top-seedede modstandere i årets turnering. Nadal har tabt to kampe i år på yndlingsunderlaget mod lavere rangerende modstandere, men kan dog glæde sig over at have vundet to turneringer på grus i år i Monaco og Barcelona, hvor det ydermere blev til sejre over bl.a. Stan Wawrinka, Andy Murray og Kei Nishikori.

Rafa Nadal kan spilles til odds 3.50.

 

Stan Wawrinka

Den forsvarende mester skal forsøge at genvinde titlen, men ligesom i fjor, er Stan Wawrinka ikke just bookmaker-favorit.

Wawrinka vandt en turnering i Dubai i februar, men siden har han ikke spillet sig længere end kvartfinalen i de turneringer, han har medvirket i. Faktisk har resultaterne været så mangelfulde, at han vil tage et fald på verdensranglisten, hvis det ikke bliver til en sejr i French Open i år.

Kan Wawrinka gentage bedriften fra 2015 og genvinde French Open, kan du score dig et flot odds 18.00 på den forsvarende mester.

 

Andy Murray

French Open er primært en turnering, hvor de bedste spillere på grus har en chance for at vinde. Derfor spås Andy Murray heller ikke store muligheder i år, da grus netop har været skottens akilleshæl igennem sin karriere. I de senere år har der dog været fremgang at spore i Andy Murrays præstationer på netop dette underlag, og i 2015 vandt han 14 kampe på grus og tabte kun én; nemlig semifinalen mod Djokovic i French Open som gik i fem sæt.

I år har Murray til dato vundet 12 af sine 14 kampe på grus, og har ydermere vundet titler i München, Madrid og Rom. I Rome Masters slog Murray også Djokovic i finalen.

“Jeg har aldrig regnet med at få de resultater på grus, som jeg har haft på det seneste”, udtalte Murray efter den nylige sejr i Rome Masters, og spørgsmålet er nu, om Murray kan bygge videre på den seneste stime af gode resultater på grus.

Andy Murray er tredjestørste favorit til odds 5.50.

 

Roger Federer

Roger Federer er en af de største spillere tennisverden nogensinde har set, men har for nyligt gennemgået en mindre knæoperation, og det er uvist om Federer er i topform til årets French Open. I de to opvarmningsturneringer i Monaco og Rom, måtte Federer give fortabt overfor Jo-Wilfried Tsonga og det unge stjerneskud Dominic Thiem, og på den baggrund er Federer måske ikke det bedste bud på en vinder i årets Roland Garros.

French Open beskrives som den hårdeste tennisturnering i verden, fordi underlaget tager farten ud af boldene, og derfor tvinges spillerne ud i længere dueller om pointene, hvilket ikke er til Federers fordel.
Siden 2011 har Federer desuden tabt alle tre kampe mod Nadal på grus, og mod Djokovic har han tabt tre og vundet to i samme periode. Mens Federer sagtens kan tænkes en plads i den afgørende fase af turneringen, forventes det, at han kommer til kort mod f.eks. Nadal og Djokovic.

Roger Federer kan spilles til odds 38.00.

 

Serena Williams

På samme måde som Djokovic er storfavorit hos herrerne, er det naturligvis også kvindernes nummer ét, Serena Williams, som topper favoritlisten i damernes single-turnering.

Det er dog værd at huske på, at Serena Williams kun har vundet French Open to gange i hendes glorværdige karriere, hvilket skete i 2013 og 2015. Derudover var en kvartfinale i 2004 den bedste placering.

Dermed ikke sagt at Serena ikke bør være favorit i årets dame-single, for hun er uden tvivl den stærkeste spiller i feltet. Hun har kun spillet én turnering på grus i år, nemlig Rome Masters i sidste uge, hvor hun vandt alle fem kampe uden at afgive sæt.

Oddset på Serena Williams er i øjeblikket 2.88, men Unibet tilbyder også et boosted odds 5.00 på Williams frem til starten af French Open.

 

Victoria Azarenka

Hvis nogen skal stoppe Serena Williams i år, kan det meget vel blive Azarenka, som allerede har besejret Williams i en finale i Indian Wells tidligere i år. Den sejr var medvirkende til at sende Azarenka tilbage i top fem på verdensranglisten, og hun spås en rolle som en af de mest seriøse udfordrere til Williams i Roland Garros 2016.

Det er dog værd at hæfte sig ved, at grus ikke er Azarenkas foretrukne underlag, og således vandt hun kun syv af 10 kampe på dette underlag i sidste sæson. Samtidigt blev det til et skuffende nederlag i første kamp i Rome Masters i sidste uge, hvor Azarenka mødte Irina Begu.

Azarenka har heller aldrig været i en finale i French Open, hvor semifinalen i 2013 var hendes bedste præstation.

Azarenka giver i skrivende stund pengene 6.50 gange igen for en sejr i French Open i 2016.

 

Simona Halep

Grus er Haleps foretrukne underlag og vandt titlen i Madrid for adskillige uger siden. Her mødte hun dog kun én modstander fra ATP ranglistens Top 20 og to andre fra Top 30, så det er ikke nødvendigvis en titel, som skal tillægges voldsom stor værdi ift. mulighederne for sejr i French Open.

Ligesom Azarenka kan Halep spilles til odds 6.50 hos Unibet.
 

Garbine Muguruza

Garbine Muguruza blev nr. to i sidste års French Open, hvor hun undervejs også eliminerede Caroline Wozniacki. Muguruza kan overraske i French Open i år, hvis hun kan ramme topformen og måske også lidt mere end det.

Der er ingen tvivl om, at den fjerdestørste favorit hos kvinderne skal spille over evne for at vinde årets turnering, men i sin karriere har hun vundet 16 og tabt 18 af sine kampe mod Top 10-modstandere på ATP ranglisten, og derfor er hun stadig at regne for en potentiel vinder af French Open i år.

Muguruza kan spilles til odds 10.00 hos Unibet.

Se alle French Open odds hos Unibet >>

 

Verdens hårdeste tennis-turnering

French Open er det sidste af de forårs-turneringer som spilles på grusbaner, og er i øjeblikket den eneste af de internationale Grand Slam turneringer, som spilles på et underlag der har til hensigt at tage fart af boldene, og dermed få spillerne til at arbejde hårdere for hvert eneste point. Den langsommere bold kombineret med de fem sæt mændenes singler varer, gør denne tennis-turnering til en af de absolut mest fysisk krævende i verden.

Prestigen der følger i kølvandet på en sejr i French Open er enorm, og med en samlet præmiepulje på op mod 200 mio. kr. til fordeling blandt spillerne, kan man som tilskuer stensikkert glæde sig til at se alle tennisverdens største profiler i aktion i kampen om de mange penge og den prestigefyldte titel.

Der skal findes vindere af både herresingler, damesingler, herre-double, dame-double og mixed-double-turneringerne og årets French Open bliver servet i gang søndag d. 22. maj.

Der spilles i de kommende uger frem til d.5. juni, hvor alle turneringerne i årets French Open har fået kronet sine vindere.