VM 2018-deltager Sydkoreas flag

Taegeuk krigerne fra Sydkorea har i en årrække været et af de mest stabile landshold i hele verden. VM i Rusland bliver således Sydkoreas niende VM-slutrunde i træk, hvilket må siges at være noget af en præstation.

Som altid tager Sydkorea til VM med pæne forventninger, og de har noget at have det i. Landet har fået medaljer ved fire ud af de seneste fem asiatiske mesterskaber, og truppen er fyldt med spillere, der til daglig spiller i Europas bedste ligaer. Samtidig har Sydkorea et relativt ungt hold, der er bygget omkring en kerne af spillere, der stadig er i midt- og sluttyverne. Dette gælder for eksempel Koo Ja-cheol fra Augsburg, Son Heung-min fra Tottenham Hotspur og Swansea Citys Ki Sung-yueng.

 

Unibet Spil på Sydkorea ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Sydkoreas vej til VM

Sydkorea startede den asiatiske kvalifikation som nummer 69 på verdensranglisten, hvilket var tredjebedst i Asien. Dermed sikrede de sig en direkte kvalifikation til anden runde. Her var de i en yderst overkommelig gruppe, da de blev trukket sammen med Libanon, Kuwait, Myanmar og Laos.

Sydkoreanerne gjorde rent bord med otte sejre i de otte kampe uden at lukke et eneste mål ind. Undervejs blev det blandt andet til en 8-0 og 5-0 over Laos samt en 4-0-sejr over Myanmar. Dette sikrede Sydkorea en overbevisende førsteplads i gruppen, kvalifikation til de asiatiske mesterskaber samt selvfølgelig en billet til den afgørende tredje runde af VM-kvalifikationen.

I tredje runde løb Sydkorea ind i større problemer. Her var de i gruppe med Iran, Syrien, Usbekistan, Kina og Qatar. Sydkorea sikrede sig en direkte billet til VM via gruppens andenplads, men de sluttede hele syv point efter Iran. Undervejs vandt Sydkorea blot fire kampe, og de led nogle pinlige pointtab.

At Sydkorea ville løbe ind i problemer, kunne man nærmest allerede se i tredje rundes åbningskamp. Her mødte de Kina på hjemmebane, og de var skræmmende tæt på at smide en stensikker 3-0-føring væk. I anden halvleg blev sydkoreanerne sløsede, hvilket tillod de upåagtede kinesere at score to mål.

Herefter fulgte 0-0 på udebane med Syrien, en smal sejr over Qatar på hjemmebane og et nederlag til Iran. Senere formåede Sydkorea at tabe 1-0 til Kina, 3-2 til Qatar og spille 0-0 på udebane med Usbekistan.

Sydkorea sluttede tredje runde med en målscore på 11-10, hvilket understregede holdets ustabilitet.

 

Sydkoreas VM-historie

Sydkoreas VM-historie er både lang og stolt. Landet kvalificerede sig for første gang i 1954 som det blot andet asiatiske hold nogensinde. På dette tidspunkt havde sydkoreanerne blot spillet fodbold i omtrent 70 år, hvilket var tydeligt på banen. De rødklædtes turnering stoppede nemlig før, den for alvor var kommet i gang. To kampe blev det til for Sydkorea, der blev tabt med 9-0 til Ungarn og 7-0 til Tyrkiet.

Herefter fulgte en VM-tørke på hele 32 år inden, Sydkorea igen kom med i det fine selskab. I løbet af denne periode havde sydkoreansk fodbold udviklet sig hastigt, og landet sendte derfor en betydelig mere konkurrencedygtig trup til VM i Mexico i 1986. Dette var også tydeligt på resultaterne. Sydkorea led smalle nederlag til Argentina og Italien, imens spillerne med 1-1 sikrede landets første VM-point nogensinde.

Siden VM i 1986 har Sydkorea været med til samtlige verdensmesterskaber i fodbold. Højdepunktet var i 2002, hvor Sydkorea var vært for turneringen sammen med Japan. Her nåede sydkoreanerne hele vejen til semifinalerne, hvor det dog blev til et smalt nederlag til Tyskland. Sydkorea slog Portugal i gruppespillet og vandt Gruppe D i suveræn stil. Herefter fulgte imponerende sejre over først Italien og senere Spanien i henholdsvis ottende- og kvartfinalen inden nederlaget til Tyskland.

Det hører dog også med til historien, at sydkoreanerne undervejs fik massiv dommerhjælp. I kampen imod Italien leverede den ecuadorianske dommer Byron Moreno en af VMs dårligste dommerpræstationer nogensinde. Han udviste fejlagtigt Francesco Totti, han annullerede fejlagtigt et italiens mål, og han overså to klokkeklare røde kort til Sydkorea.

Imod Spanien tegnede der sig et lignende billede. Her fik Spanierne annulleret to klokkeklare mål af den egyptiske dommer Gamal Al-Ghandour, og den dag i dag hænger anklager om matchfixing stadig uløseligt sammen med Sydkoreas succesfulde slutrunde.

 

Profilen: Son Heung-min

Der er ingen over eller ved siden af Son Heung-min i Sydkorea. Tottenham Hotspur-stjernen er truppens altoverskyggende profil og stjerne, og sådan har det været længe. Son er blot 25 år, men han har allerede spillet 61 landskampe med 20 mål til følge. Han er således vant til at tage ansvar, når han bærer Sydkoreas røde hjemmebanetrøje.

Uge efter uge leverer Son da også fremragende præstationer for Tottenham. Han er en dygtig og alsidig spiller, der både kan spille på fløjen og som angriber. Uanset, hvor træneren placerer ham, får man toppræstationer fra sydkoreaneren. Han er yderst målfarlig, men har samtidig et godt øje for sine holdkammerater. Han kan både udfordre modspillerne med sin hurtighed samt sine dribleevner.

Skal man kritisere Son for noget, er det hans manglende defensive bidrag. Han kan til tider være lidt en luksusspiller, hvilket især er tilfældet, når han spiller for landsholdet.

 

Talentet: Hwang Hee-Chan

22-årige Hwang Hee-Chan kan få sit helt store gennembrud ved VM. Den unge angriber er uden tvivl fremtidens mand for Taegeuk krigerne, og der er stor forventninger til ham. Hwang spiller til daglig for østrigske Red Bull Salzburg, hvor han er en af profilerne.

Hwang tog til Europa i 2015, hvor han startede sin karriere hos Red Bull Salzburgs samarbejdsklub Liefering i den næstbedste østrigske række. Her scorede han i 31 ligakampe 13 mål, hvilket overbeviste Red Bull om, at han var klar til mere. I 2016/2017-sæsonen hev de ham derfor tilbage til Salzburg, hvor han fik en vigtig rolle i truppen. I sin første fulde sæson hos storklubben scorede han 12 mål i 26 ligakampe, og i denne sæson er han fortsat den gode stil.

Hans gode spil har også sikret ham en plads på landsholdet, hvor hans rolle langsomt bliver større og større. I juni 2017 scorede han sit første mål for Sydkorea, da han kom på tavlen imod Qatar, og der er uden tvivl flere på vej.

 

Landstræneren: Shin Tae-Yong

Sydkorea trænes af 48-årige Shin Tae-Yong, der er en af slutrundens yngste trænere. Som spiller var Shin en dygtig offensiv midtbanespiller, der dog aldrig nåede til Europa. I stedet spillede han 13 år i den koreanske K-League, hvor han var med til at vinde seks mesterskaber, fire pokaltitler og den asiatiske Champions League. Samtidig nåede han 23 landskampe for Sydkorea.

Som træner har Shins præstationer været næsten ligeså imponerende. Han landede sit første cheftræner job i 2009, da han blev ansat hos koreanske Seongnam Ilhwa Chunma. Dem førte han frem til sejren i den asiatiske Champions League i 2010, imens de også vandt pokalturneringen året efter.

De flotte præstationer sikrede ham et job hos Sydkoreas fodboldforbund i 2014. Her startede han som midlertidig landstræner inden, han kort tid efter blev assistent. Herefter fulgte job som landstræner for U23- og U20-landsholdet inden, han i juni 2017 overtog posten som A-landsholdstræner fra tyske Uli Stielike.

 

Odds på Sydkorea ved VM

Hvordan går det Sydkorea ved VM?

Sydkorea tager til VM med forhåbninger om at gå videre fra gruppen. Det gjorde sydkoreanerne senest ved VM i 2010, hvor de sluttede foran Grækenland og Nigeria. Sydkorea har som bekendt en stærk trup, hvor alle spillerne til daglig bliver matchet på højt niveau.

Alligevel ligner Sydkorea dog det svageste hold i gruppen på papiret. Tyskland, Mexico og Sverige har alle større og flere stjerner end Sydkorea, så det bliver ikke nemt. Bookmakeren Unibet har heller ikke den store tillid til Sydkorea. Faktisk vurderer bookmakeren, at det vil være en pæn overraskelse, hvis sydkoreanerne går videre fra gruppespillet.

Odds på Sydkoreas turneringsfremfærd fra Unibet

  • Bliver slået ud i gruppespillet: 1,20
  • Bliver slået ud i ottendedelsfinalen: 4,75
  • Bliver slået ud i kvartfinalen: 18,00
  • Bliver slået ud i semifinalen: 76,00
  • Taber finalen: 601
  • Verdensmester: 601

Hos Unibet kan man også oddse på, hvor mange point Sydkorea henter i gruppespillet. Selvom Sydkorea næppe går videre, bør de sætte point på kontoen. Unibet vurderer, at der er størst chance for at de får et enkelt point, hvilket udbydes til odds 4,00. Hiver Sydkorea en enkelt sejr i land, og slutter på tre point, får man odds 4,25.

 

Unibet Odds på Sydkorea her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Sydkoreas topscorer

Der er mange gode bud på en topscorer i Sydkoreas trup. Den oplagte er selvfølgelig Son fra Tottenham, men man bør ikke lade sig forblænde af hans stjernestatus. Den højest scorende spiller på landsholdet i øjeblikket er 38-årige Lee Dong-gook, der stadig scorer mål på samlebånd i K-League. Han har scoret 33 mål i 105 landskampe, og han er et oplagt alternativ til Tottenham-stjernen. Alternativt kan man også kigge efter de dygtige Bundesliga-spillere Koo Ja-cheol og Ji Dong-won, der begge er yderst målfarlige.

 

Sydkoreas trup

Se Sydkoreas trup til VM i fodbold 2018 her

 

Sydkoreas idealopstilling

Sydkoreas landshold spiller til tider noget rigtig god fodbold. Det er et hold, der presser aggressivt over hele banen, hvilket skaber en masse omstillinger. Dette blotter dog også Sydkorea en smule bagude, hvor de nogle gange er en smule skrøbelige. Dette så man flere gange i løbet af kvalifikationen, hvor de lukkede unødvendigt mange mål ind imod relativt svage modstandere. Profilen er Son Heung-min, som medspillerne søger så ofte som muligt. Sydkoreanerne har dog teknisk dygtige spillere på de fleste positioner, og de ynder at rykke bolden hurtigt rundt i mellem kæderne.

Cho – Jang, Kwak, Hong, J. Kim – Son, Koo, Ki, K. Lee – S. Kim, Ji

 

Sydkoreas skader og fravær

Sydkorea må undvære Kim Jin-su, Kwon Chang-hoon og Lee Keun-ho, der alle er skadede. Især sidstnævnte er et stort tab på grund af hans enorme rutine og 84 landskampe på bagen. Det er også værd at bemærke, at der ikke blev plads til Crystal Palaces Lee Chung-yong i VM-truppen.

 

Unibet Odds på VM Gruppe F

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+