Det serbiske flag VM i fodbold 2018

Det serbiske landshold er efter et par skuffende årtier endelig tilbage i VM-varmen. De var således ikke kvalificeret til EM 2016, verdensmesterskaberne i 2014 eller europamesterskaberne i 2012. Det var derfor ved at være på høje tide, at de kom med til en slutrunde igen. Nu er det helt store spørgsmål bare, hvordan det kommer til at gå Serbien ved VM i Rusland.

 

Unibet Spil på Serbien ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM for Serbien

Serberne kvalificerede sig til verdensmesterskaberne i overbevisende stil ved at vinde deres kvalifikationsgruppe bestående af Irland, Wales, Østrig, Georgien og Moldova. De tabte faktisk kun en enkelt kamp ud af ti. Tre opgør blev spillet uafgjort og seks blev vundet med en samlet målscore på 20-10.

Det startede ellers ikke ud som planlagt, da det kun blev til 2-2 i den første kamp på hjemmebane med Irland. Derefter blev dog til en 0-3-sejr på udebane over Moldova og en 3-2-sejr på hjemmebane Østrig. Det betød at de var ved at være tilbage på rette spor. I Wales blev det dog kun til et enkelt point, da de spillede 1-1. Herefter slog de Georgien med 1-3 på udebane. På hjemmebane mod Wales endte det også 1-1. Da Serbien vandt tre ud af deres sidste fire gruppespilskampe gjorde det dog ikke den store forskel, at de ikke fik slået waliserne.

Aleksandar Mitrović blev serbisk topscorer i kvalifikationen, da han kom på måltavlen seks gange og også fik lavet en enkelt assist.

 

Serbiens VM-historie

Sidst serberne var med til en VM-slutrunde var i 2010, hvor verdensmesterskaberne blev afholdt i Sydafrika. Her gik det dog ikke særligt godt, da de endte på sidstepladsen i deres gruppe efter nederlag mod Ghana og Australien samt en sejr over Tyskland. Selvom det var rigtig stort at slå tyskerne med 1-0, så var det en kæmpe skuffelse at tabe 0-1 til Ghana og 1-2 til Australien.

Ved VM i 2006 var det endnu værre, da Serbien-Montenegro tabte samtlige tre gruppespilskampe til henholdsvis Holland, Argentina og Irland med en samlet målscore på 2-10. De måtte derfor rejse hjem uden at have fået et eneste point. Det helt store lavpunkt var uomtvisteligt deres kæmpe nederlag på hele 0-6 til argentinerene. Maxi Rodríguez scorede to gange i første halvleg, og Esteban Cambiasso kom også på tavlen efter en halv times tid. Serberne var altså bagud med 0-3 i pausen. I anden halvleg scorede Hernán Crespo, Carlos Tevez og Lionel Messi en gang hver for at fuldende ydmygelsen.

 

Profilen for Serbien

29-årige Nemanja Matić kommer til at ligge inde i det serbiske maskimrum, hvor han både skal beskytte forsvaret, men også agere dybdeliggende playmaker. Det er altså et rigtig stort ansvar, som der hviler på hans skuldre. Han er dog vant til at håndtere en masse pres.

Siden han første gang blev hentet til Chelsea i 2009 som 21-årig, har der været store forventninger til ham. Hans første ophold i Chelsea blev dog ikke nogen stor succes, så han tog videre til Benfica i 2011, hvor han imponerede så meget, at The Blues endte med at hente ham igen. Det andet ophold blev en meget større succes end det første, og han havde da også en kæmpe andel i Chelsea mesterskab i både 2015 og 2017. Da N’Golo Kanté blev hentet til klubben kom Matić dog i overskud, så han valgte at tage til Manchester United for at blive genforenet med José Mourinho.

Han er ekstremt stærk i luften, hvor han vinder langt størstedelen af sine dueller. Derudover er han ekstremt koncentreret og virkelig god i pasningsspillet. Selvom han har statur som en sekser, så kan han sagtens også spille som en boks-til-boks-midtbanespiller. Det er svært at finde nogle svagheder i hans spil, da han er en rigtig komplet spiller.

 

Serbiens største talent

Det helt store talent i den serbiske landsholdstrup er Andrija Živković. Den 21-årige midtbanemand fra Benfica er trods sin unge alder allerede en ekstremt dygtig spiller. Listen over hans styrker er rigtig lang, da han både er god til hold-up play, dybdebolde, nøgleafleveringer, dødbolde, dribling og indlæg.

Som om det ikke var nok så er han virkelig pasningsstærk og arbejder stenhårdt i det defensive, så det er svært at pege på en decideret svaghed hos Živković. Han har både lavet mål og assists for Benfica i denne sæson, hvor han både har fået spilletid i ligaen, i pokalen og i Champions League. For det serbiske landshold står han noteret for mere end fem landskampe, men han har stadig sit første mål til gode. Måske får han hul på bylden i Rusland?

 

Landstræner for Serbien

Mladen Krstajić var i sine unge dage en habil forsvarsspiller som havde stor succes i Bundesligaen hos både Werder Bremen og Schalke 04 fra 2000 til 2009. Her spillede han over 150 kampe og scorede mere end 15 mål for de to klubber. På det serbiske landshold var han også stamspiller fra 1999 til 2008, hvor det blev til næsten 60 landskampe samt et par mål, så han er slet ikke noget ukendt navn i hjemlandet.

Han tog over som midlertidig manager, da Slavoljub Muslin blev fyret, men han gjorde det så godt, at han fik jobbet permanent. Hans kontrakt gælder indtil slutrunden er færdig, og så skal de to parter se om han har fortjent en forlængelse, eller om der skal ansættes en ny landstræner.

 

Odds på Serbien ved VM

Serbiens gruppeplacering

Der er odds 9,50 at hente, hvis man tror på, at Serbien ender med at vinde gruppe E. Hælder man derimod mere til en top to-placering, så kan man få odds 1,95. Ender Serbien med at storskuffe som i 2006 og ende på sidstepladsen i gruppen, så giver det odds 4,00.

 

Serbiens topscorer

Den eneste serbiske spiller som man kan oddse på ender med at blive topscorer ved VM i Rusland er Aleksandar Mitrović. Hvis han scorer flest mål af samtlige spillere så belønnes det med odds 501.

 

Unibet Spil på Mitrovic her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Serbiens samlede præstation

Et serbisk verdensmesterskab giver pengene 101 gange igen, mens en top top-placering giver odds 51. Ender Serbien i top otte ved VM, så kan man få odds 7,50.

 

Truppen for Serbien

Se Serbiens VM-trup her. 

 

Serbiens startopstilling

(3-4-2-1): Stojković – Ivanović, Tosic, Maksimović – Rukavina, Matić, Grujic, Kolarov – Tadić, Ljajić – Mitrović.

 

Fravær

Serberne fik ikke plads til AGF-keeperen Aleksandar Jovanovic. Derudover må de undvære skadede Matija Nastasic. Det er også værd at bemærke, at der ikke blev plads til Napolis Nikola Maksimovic, Partizan Beograds Zoran Tosic og Guangzhou Evergrandes Nemanja Gudelj.

 

Unibet Odds på Serbien til VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+