Det senegalesiske landshold har en ekstremt talentfuld trup krydret med et par stjernespillere fra Premier League og Serie A. Derfor kunne de godt gå hen og overraske ved VM i Rusland. Det er dog første gang, at de kvalificerer sig til en slutrunde i 16 år, så det er ikke særlig tit, at de er med, der hvor det er allersjovest. Nu er det helt store spørgsmål så, om de formår at komme videre fra gruppen foran store fodboldnationer som Polen og Columbia. Eller om de må tage til takke med tre gruppespilskampe og derefter flyve hjem til Vestafrika.

 

Unibet Spil på senegaleserne ved VM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM for Senegal

På grund af det senegalske landsholds placering på FIFA’s verdensrangliste, indtrådte de i den tredje runde af den afrikanske VM-kvalifikation. Her skulle de møde Madagaskar i to playoff-opgør, som blev vundet med sammenlagt 5-2. Derefter var de klar til det afgørende gruppespil.

Senegaleserne havde ikke de store problemer med at kvalificere sig til verdensmesterskaberne fra gruppespillet, da de vandt fire ud af deres seks kampe, mens de sidste to endte uafgjort med en samlet målscore på 10-3. De startede kvalifikationen ud med at slå Kap Verde på hjemmebane med 2-0 for derefter at spille uafgjort med Burkina Faso både på hjemmebane (0-0) og udebane (2-2). Da de vandt deres sidste tre kampe over henholdsvis Kap Verde på udebane med 0-2 samt Sydafrika både på udebane (0-2) og hjemmebane (2-1), så vandt de stensikkert deres gruppe med fire point ned Burkina Faso på andenpladsen.

West Ham-spilleren Diafra Sakho blev senegalesisk topscorer i kvalifikationen med sine to scoringer.

 

Senegals VM-historie

Senegal har faktisk kun været med til et enkelt verdensmesterskab. Det var i Sydafrika og Japan ved VM i 2002. Her endte de i gruppe med Danmark, Uruguay og Frankrig. Som de fleste nok kan huske, så endte Danmark med at vinde den gruppe foran senegalaserne på andenpladsen.

Det senegalesiske landshold startede ud med at slå Frankrig 1-0 på et mål af Papa Bouba Diop. Derefter spillede de 1-1 med danskerne. Jon Dahl Tomasson bragte Danmark foran på et straffespark efter et kvarters tid, men Salif Diao fik bragt balance i regnskabet kort inde i anden halvleg. I den sidste gruppespilskamp blev det til 3-3 med Uruguay efter en straffesparksscoring af Khalilou Fadiga og to mål på 12 minutter i første halvleg af Papa Bouba Diop. Senegal førte faktisk 3-0 ved pausen, men Richard Morales og Diego Forlán fik reduceret for det uruguyanske landshold, inden Álvaro Recoba udlignede på straffe kort før tid. Ét point var dog nok til at gå videre til knockout-kampene.

I den første knockout-kamp ekspederede de svenskerne ud efter forlænget spilletid. Henrik Larsson bragte ellers Sverige i front allerede efter ti minutters tid, men to scoringer af Henri Camara sørgede for senegalesisk avancement. Kvartfinalen blev endestation for Senegal, da de tabte til Tyrkiet i forlænget spilletid. İlhan Mansız blev deres bøddel med kampens eneste scoring i første halvleg af den forlængede spilletid.

 

Profilen: Sadio Mané

Den lynhurtige Liverpool-spiller Sadio Mané er selvfølgelig profilen på det senegalesiske landshold. Selvom han har været plaget af skader i denne sæson, så har han stadig fået scoret en masse mål i både Premier League og Champions League. På trods af at han kun er 25 år, så har han allerede spillet næsten 50 landskampe for Senegal og scoret mere end ti mål.

Udover hans hurtighed og acceleration så er han ekstremt dygtig til at drible. Han skal dog blive bedre til at slå præcise indlæg og hans hold-up play skal også forbedres, hvis han vil tage det næste skridt. Derudover kan han til tider også være udisciplineret samtidig med hans defensive indsats tit har fejl og mangler.

 

Talentet: Keita Baldé Diao

Keita Baldé Diao er kun 22 år og spiller allerede fast i Ligue 1 for Monaco. Han blev solgt i sommers fra Serie A-klubben Lazio for omkring 225 millioner kroner, og det prisskilt vidner lidt om, hvor talentfuld en ung spiller han er. I den bedste franske liga har han scoret en del mål og også fået lavet et par assists, så det er ikke fordi, at han er blevet hæmmet af sin store salgspris.

Debutten for det senegalesiske landshold kom allerede tilbage i 2016. Siden da er det blevet til mere end 15 kampe, og han har også fået scoret et par mål for sit hjemland. Hans dribleevner og afslutninger er rigtig gode, men han skal arbejde på ikke at blive fanget så tit i offside-fælden. Han kunne sagtens få sit store internationale gennembrud ved VM i Rusland.

 

Landstræneren: Aliou Cissé

Aliou Cissé har været tilknyttet diverse senegalesiske landshold hele siden trænerkarriere. Han startede ud som assistenttræner for Senegals U23-landshold fra 2012 til 2013, hvorefter han overtog tjansen som cheftræner for det senegalesiske U23-hold fra 2013 til 2015. Siden da har han stået i spidsen for Senegals A-landshold med rimelig stor succes. Han var således manden der fik brudt den 16-årige VM-forbandelse og fik kvalificeret senegaleserne til deres første verdensmesterskab siden 2002.

Som spiller gjorde han sig både i forsvaret og på midtbanen. Han har han optrådt for de franske klubber Lille, Sedan, Paris Saint-Germain og Montpellier. Derefter tog han til England for at tørne ud for først Birmingham City og derefter Portsmouth. Da han ikke havde den store succes i det engelske, tog han tilbage til Frankrig, hvor han nåede at spille for både Sedan og Nîmes, inden han trak sig tilbage i 2009. Han har også spillet 35 landskampe for det senegalesiske landshold, men han fik aldrig scoret et mål for dem.

 

Odds på Senegal ved VM

Senegals gruppeplacering

Hvis det senegalesiske landshold ender med at vinde gruppe H, kan man få odds 6,00. En top to-placering giver odds 2,75. Ender de derimod på sidstepladsen i gruppen kan man få pengene 3,00 gange igen.

 

Unibet Odds på Senegals gruppeplacering hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Senegals topscorer

Den eneste senegalesiske spiller, som man kan oddse på bliver topscorer ved slutrunden er Sadio Mané. Hvis man tror, at han noterer sig for flest scoringer ved VM i Rusland belønnes det med odds 201.

 

Unibet Spil på Sadio Mané hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Senegals samlede præstation

Hvis senegaleserne må rejse hjem efter gruppespillet, giver det odds 1,50. Går de videre fra gruppen og bliver slået ud i den første knockout-kamp, så kan man få 3,50. En plads i kvartfinalen belønnes med odds 9,00, mens en semifinaleplads giver pengene 34,00 igen. Senegalesisk sølv og guld giver henholdsvis odds 101 og odds 151.

 

Unibet Odds på Senegals samlede præstation hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Truppen for Senegal

Den senegalesiske trup til VM i fodbold 2018 kan ses her

 

 

Senegals startopstilling

Den senegalesiske spillestil er bygget op omkring deres lynhurtige kanter, som kan straffe de fleste landshold, hvis de bliver fanget for langt fremme på banen. Både Sadio Mané og Keita Baldé har en helt vanvittig acceleration og topfart, så hvis de først kommer afsted i et kontraangreb, er der ikke særlig mange spillere, som kan fange dem igen. Derfor er det altafgørende for dem at netop disse to spillere kan holde sig skadesfri og i topform. Da de ikke laver så meget defensivt arbejde, så plejer Senegal at spille med tre seksere på den centrale midtbane. Det betyder, at alle tre centrale midtbanespillere er mere defensivt orienterede end offensivt. De skal nemlig beskytte fire-back-kæden, da den godt kan komme i problemer, hvis de møder mandskaber der angriber med mange spillere på en gang.

Idealopstilligen for Senegal ser cirka sådan her ud i skrivende stund (4-3-3): Khadime Ndiaye – Adama Mbengue, Kalidou Koulibaly, Serigne Kara, Moussa Wague – Papa Ndiaye, Cheikhou Kouyate, Idrissa Gueye – Keita Baldé, Diafra Sakho, Sadio Mané.

 

Fravær

I skrivende stund er der ikke noget nævneværdigt fravær i Senegals landsholdtrup.