Det peruvianske flag VM i fodbold 2018

Det peruvianske landshold er med til en VM-slutrunde for første gang siden 1982. Der var derfor kæmpestor glæde i det sydamerikanske land, da det stod klart, at de skulle med verdensmesterskaberne i Rusland. Efter 36 års ventetid er det dog ikke til at vide, hvordan de kommer til at gøre det ved denne slutrunde. Hvis de kan slå Australien og få point mod Danmark, har de dog en rigtig god chance for at gå videre fra gruppespillet.

 

Unibet Odds på peruvianerne ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM for Peru

Peru havde ikke ligefrem den letteste vej til VM. De blev femmer i den sydamerikanske kvalifikation med Brasilien, Uruguay, Argentina, Columbia, Chile, Paraguay, Ecuador, Bolivia og Venezuela. De startede ellers skidt ud, men med et stærk slutspurt endte de på 26 point efter syv sejre, fem uafgjorte og seks nederlag med en samlet målscore på 27-26. De endte derfor lige foran Chile, da peruvianerne var bedre indbyrdes end chilenerne.

Femtepladsen betød, at de skulle ud i to altafgørende playoff-opgør mod New Zealand. På udebane sluttede det målløst, men hjemme i Peru sørgede Jefferson Farfan og Christian Ramos for forløsning i en 2-0-sejr. Tilskuerne var fuldstændig ekstatiske, og der blev holdt en kæmpe fest til langt ude på natten.

Pablo Guerrero blev topscorer for peruvianerne i kvalifikationen med sine seks scoringer, men Edison Flores gjorde også rigtig god figur. AaB-spilleren scorede fem gange og var stærkt medvirkende til den stærke slutspurt. Christian Cueva lavede fire mål, mens Jefferson Farfan kom på måltavlen tre gange.

 

Perus VM-historie

Peru er ikke ligefrem nogen stor slutrunde nation. De var med til det allerførste VM i 1930, da det blev afholdt i Uruguay. Her tabte de begge deres kampe i gruppespillet mod henholdsvis Rumænien (3-1) og værtsnationen Uruguay (1-0).

Næste gang de var at finde til et verdensmesterskab var 40 år senere i 1970, da der var VM i Mexico. Her gik det en del bedre, da de kom i kvartfinalen efter to sejre og et nederlag i deres gruppe. I første kamp blev det til en 3-2-sejr over Bulgarien og i anden kamp slog de Marokko med 3-0. Derfor gjorde det ikke det store, at den sidste gruppekamp blev tabt med 1-3 til Vesttyskland. I kvartfinalen måtte de dog se sig slået af Brasilien med 4-2. En kvartfinale er dog stadig deres bedste resultat ved en VM-slutrunde.

I 1978 og 1982 kvalificerede sig til to slutrunder i træk. I 1978 vandt de deres indledende gruppe efter sejre over Skotland (3-1) og Iran (4-1) samt en uafgjort med Holland (0-0). De endte dog med at få en ordentlig lussing i det næste gruppespil, da de tabte med 0-3 til Brasilien, 0-6 til Argentina og 0-1 til Polen. De slutte derfor på ottendepladsen. Deres sidste slutrunde var som skrevet før i 1982, og her røg de ud allerede i gruppespillet. Efter 0-0 med Cameroun og 1-1 med Italien tabte de den sidste kamp med 5-1 til Polen og måtte rejse hjem uden en sejr i baggagen.

 

Profilen: Jefferson Farfan

Det største navn i den peruvianske trup er nok Jefferson Farfan. De fleste kan nok huske ham fra hans tid i Schalke 04, hvor han spillede over 200 kampe og scorede mere end 50 mål. Selvom han med sine 33 år er ved at være i karrierens efterår, er han stadig en stor profil for Peru. Han har scoret over 20 mål i sine godt og vel 80 landskampe, og han kommer uden tvivl til at spille en stor rolle for peruvianerne ved VM i Rusland. Farfán bruges mest i angrebet eller på kanten alt afhængig af modstanderen. Der er dog ikke kun en stor stjerne på det peruvianske landshold, da de lever på et stærkt kollektiv.

 

Talentet: Edison Flores

AaB-spilleren Edison Flores er en stor fanfavorit i hjemlandet, og det er med ganske god grund. Han har trods sine 23 år allerede spillet over 20 landskampe og med sine fem mål i kvalifikationen, var han da også en af hovedårsagerne til, at Peru for første gang i 36 år kvalificerede sig til et verdensmesterskab. Han har fået kælenævnet Orejas, som betyder ørerne, på grund af hans flyveører, og det er da også derfor, at han putter hænderne bagved sine ører, når han scorer et mål for Peru eller AaB. Han er en karismatisk kantspiller med et godt langskud som også kan spille bagved angriberen.

 

Landstræneren: Ricardo Gareca

Argentinske Ricardo Gareca er noget af en nomadetræner. Han har således været ved ti forskellige klubber fra 1996-2014. Hans favoritdestination må siges at være argentinske Talleres de Córdoba, hvor han har været cheftræner fire gange.

Han startede sin trænerkarriere i netop Talleres fra 1996 til 1997, hvorefter han rykkede til Independiente. Det gik dog ikke efter planen, og han vendte derfor tilbage til Talleres samme år og blev der indtil 2000. Efter et kort ophold i Colón endte han hjemme i Talleves i 2001, men rykkede hurtigt videre til henholdsvis Quilmes (2002), Argentinos Juniors (2003), América de Cali (2004) og Santa Fe (2005) – dog uden den store succes nogen af stederne. Efter endnu et ophold i Talleves i 2006, tog han over i Universitario fra 2007-2008 og Vélez Sarsfield fra 2009-2013. Efter et kort ophold hos Palmeiras i 2014 overtog han jobbet som peruviansk landstræner i februar 2015.

Som landstræner for Peru har han haft en del succes og det helt store højdepunkt er selvfølgelig kvalifikationen til VM 2018 i Rusland.

 

Odds på Peru ved VM

Perus gruppeplacering

Peru er underdogs i deres gruppe med Frankrig, Danmark og Australien. Derfor kan man få rigtig gode odds på, hvis man tror de kommer videre til knockout-kampene. Der er således odds 9,00, hvis Peru ender med at overraske og vinde gruppen. Tror man på, at de ender i top to i gruppen, kan få odds 2,85. Hælder man derimod mere til, at gruppespillet bliver slutdestinationen, giver det odds 1,38.

Man kan også spille på, hvor mange point, man tror, at Peru får i gruppespillet. Ender de med ingen point, kan man få odds 12,00. Får de et enkelt point, giver det odds 6,25. Der er odds 9,50 og 5,00 på, at de får henholdsvis to point eller tre point. Man kan få odds 4,50 på, at de ender med fire point, mens fem point belønnes med odds 14,00. Seks, syv og ni point giver henholdsvis odds 7,50, odds 14,00 og odds 31,00.

 

Unibet Odds på hvor mange point Peru får

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Perus topscorer

Man kan endnu ikke oddse på, at en peruvianer slutter som topscorer ved VM. Det er dog en god idé at holde øje med Pablo Guerrero, selvom han sidder ude det næste halve års tid med en kokainkarantæne. Andre god bud er de fornævnte Jefferson Farfán og Edison Flores, som også kan komme til at score et par kasser ved denne slutrunde.

 

Perus samlede præstation

Bookmakerne levner ikke Peru den store chance for at komme langt til dette verdensmesterskab, og derfor kan man få rigtig høje odds på, at de enten vinder eller kommer i finalen. Tror man på et sensationelt peruviansk verdensmesterskab, så belønnes dette med odds 150. Er man lidt mindre konservativ, og tror på at Peru kommer i finalen, så må man nøjes med odds 60.

 

Truppen for Peru

Den peruvianske trup til VM i fodbold 2018 kan ses her

 

Perus startopstilling

(4-1-4-1): Gallese – Trauco, Ramos, Rodriguez, Advincula – Tapia – Flores, Cueva, Yotun,  Farfan – Guerrero

 

Fravær

Peru kommer til VM i stærkeste opstilling. De var længe i fare for at måtte undvære Paolo Guerrero på grund af en sag om ulovlige stoffer, men den nuværende Flamengo-angriber fik lov til at komme med i sidste øjeblik.

 

Unibet Odds VM her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+