Det nigerianske flag VM i fodbold 2018

For tredje gang i træk skal vi se det nigerianske landshold til en VM-slutrunde. De er dog kommet i en rigtig svær gruppe, så det kan godt være, at det bliver en kort fornøjelse. Ikke desto mindre har de en rigtig spændende trup med både etablerede navne og spændende, unge talenter, så det bliver interessant af følge dem i Rusland.

 

Unibet Odds på Nigeria ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM for Nigeria

Grundet det nigerianske landsholds placering på FIFA’s verdensrangliste, skulle de op imod Etiopien i den tredje runde af den afrikanske VM-kvalifikation. Efter at have vundet med 1-2 på udebane og 2-0 på hjemmebane, var de klar til det afgørende gruppespil.

Nigeria kvalificerede sig til verdensmesterskaberne ved at vinde deres gruppe bestående af Zambia, Cameroun og Algeriet i overbevisende stil. De vandt således fire ud af deres seks kampe, mens en enkelt endte uafgjort og den sidste endte med et skrivebordsnederlag. De startede ud med at vinde 1-2 på udebane over Zambia og 3-1 på hjemmebane over Algeriet. Så smadrede de Cameroun på hjemmebane med 4-0 for derefter at spille 1-1 på udebane med dem. I deres sidste to kampe blev det til henholdsvis en 1-0-sejr over Zambia på hjemmebane og 1-1 på udebane med Algeriet. Den sidste kamp blev dog som skrevet før ændret til et skrivebordsnederlag, da de benyttede sig af Shehu Abdullahi som var i karantæne.

Den nigerianske topscorer var wingbacken fra Chelsea Victor Moses med sine tre scoringer. Kelechi Iheanacho, Alex Iwobi og John Obi Mikel scorede allesammen to mål hver De fire spillere stod altså for langt størstedelen af Nigerias scoringer. Tre af dem spiller til dagligt i Premier League. John Obi Mikel har også en fortid i den bedste engelske række, hvor han har optrådt for Chelsea i lang tid.

 

Nigerias VM-historie

Den første VM-slutrunde med nigeriansk deltagelse var i 1994, da verdensmesterskaberne blev afholdt i USA. De endte med at vinde deres gruppe efter en 3-0-sejr over Bulgarien, et 1-2-nederlag til Argentina og en 2-0-sejr over Grækenland. Italien endte dog med at ekspedere dem ud af turneringen i den første knockout-kamp efter forlænget spilletid. Nigeria kom ellers foran i første halvleg, men Roberto Baggio fik udlignet to minutter før tid. Han scorede derefter sit andet mål efter 102 minutter, hvilket var nok til italiensk avancement.

Fire år senere blev VM afholdt i Frankrig og endnu engang var nigerianerne med. Ligesom i 1994 vandt de deres gruppe. Denne gang efter en 2-3-sejr over Spanien, en 1-0-sejr over Bulgarien og et 1-3-nederlag til Paraguay. Første knockout-kamp blev dog endnu engang endestationen for det nigerianske landshold. De fleste kan nok huske denne kamp, da de mødte Danmark, som endte med at vinde 1-4. Højdepunktet var da Ebbe Sand blev skiftet ind og scorede efter blot 16 sekunder på banen.

2002 til nu

I 2002 kvalificerede Nigeria sig atter engang til verdensmesterskaberne som denne gang skulle afholdes i Japan og Sydkorea. Her kom de dog ikke videre fra gruppespillet. Det blev til et 0-1-nederlag mod Argentina, et 2-1-nederlag til Sverige og 0-0 med England. Ved 2006 var det nigerianske landshold ikke med til VM, men i 2010 fik de kvalificeret sig til VM i Sydafrika. Det blev dog igen til et exit efter gruppespillet. De tabte nemlig 0-1 til Argentina og 1-2 til Grækenland samt spillede 2-2 med Sydkorea.

Ved sidste VM-slutrunde for fire år siden i Brasilien, kom Nigeria til gengæld videre fra gruppen. De startede ud med at spille 0-0 med Iran, derefter slog de Bosnien-Hercegovina med 1-0. I den sidste gruppespilskamp tabte de 2-3 til Argentina. De røg dog for tredje gang ud i den første knockout-kamp. Frankrig sendte dem nemlig hjem med et 2-0-nederlag i baggagen.

 

Profilen: John Obi Mikel

Der en grund til, at kaptajnen for det nigerianske landshold hedder John Obi Mikel. Den 30-årige defensive midtbanemand har spillet over 80 landskampe og er derfor den klart mest erfarne spiller på holdkortet. Han skal ligge som et anker på midtbanen og beskytte Nigerias forsvarskæde. Derudover skal han lede tropperne med hård hånd, hvilket ikke burde være noget problem for ham, da han er højtråbende spiller.

I januar 2017 skiftede han til Kina efter mere end et årti hos Chelsea i Premier League, hvor han kendt for sin stærke koncentration, sine gode pasnings- og dribleevner samt sine skarpe bolde i dybden. Hans største svaghed er nok hans manglende målfarlighed, hvilket hans scoringsgennemsnit i Premier League er bevis på. Her scorede han kun et enkelt mål i 249 kampe.

 

Talentet: Alex Iwobi

Det største talent i Nigerias trup er 21-årige Alex Iwobi fra Arsenal. Det var faktisk hans 1-0-scoring mod Zambia som sendte nigerianerne til VM i Rusland, så det er ikke for sjov, at han er spået en stor fremtid for landsholdet. Han er rigtig god til skille sig af med og holde fat i bolden, mens han stadig skal arbejde på sine afslutninger og den defensive del af sit spil. Indtil videre står han noteret for 14 landskampe og fire mål, og denne slutrunde kunne sagtens vise sig at blive hans gennembrud på den helt store scene. Arsène Wenger giver ham også masser af spilletid i Premier League, så det burde være en Alex Iwobi i topform, vi kommer til at se ved verdensmesterskaberne.

 

Landstræneren Gernot Rohr

Gernot Rohr har brugt størstedelen af sin trænerkarriere i Frankrig, hvor han har været træner for henholdsvis Bordeaux, Créteil, Nice, Ajaccio, Étoile Sahel og Nantes. Han har dog også været landstræner for en del afrikanske landshold. Før han blev nigeriansk landstræner i 2016, stod han i spidsen for henholdsvis Gabon, Niger og Burkina Faso.

 

Odds på Nigeria ved VM

Nigerias gruppeplacering

Der er ikke de store forventninger til, at nigerianere kan avancere fra deres gruppe, og derfor giver det kun odds 2,30, hvis de ender sidst i gruppespillet. Tror man derimod, at de får en top to-placering i gruppe D, kan man få odds 3,50, mens en nigeriansk gruppesejr belønnes med odds 14,00.

 

Unibet Spil på Nigeria ender sidst i gruppe D

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Nigerias topscorer

Der er en del bud på, hvem der kan blive nigeriansk topscorer ved slutrunden, men man kan ikke oddse på nogen af dem. Det kan dog både være Victor Moses, Kelechi Iheanacho, Odion Ighalo eller Alex Iwobi som ender med at score flest mål for Nigeria.

 

Nigerias samlede præstation

Man kan få odds 4,50, hvis de først bliver slået ud i 1/8-delsfinalerne. Bliver kvartfinalen endestationen for Nigeria får man odds 12,50, mens en semifinaleplads giver odds 31. En andenplads ved VM belønnes med odds 101, og hvis de vinder turneringen er der odds 251 at hente.

 

Truppen for Nigeria

Se Nigerias trup til VM her

 

Nigerias startopstilling

Ezenwa – Abdullahi, Troost-Ekong, Balogun, Echiejili – Ndidi, Onazi – Moses, Mikel, Iwobi – Ighalo

 

Fravær

Et hav af forskellige spillere er blevet testet på Nigerias landshold i de seneste par år, men uden at bide sig fast. Størstedelen af disse er i starten af 20’erne, hvilket beviser Nigerias seriøsitet omkring at genopbygge holdet.

Gent-midtbanespilleren Simon Moses har måttet melde afbud til VM på grund af en skade. Han var ellers med i bruttotruppen.

Legendariske Vincent Enyeama, der er kamprekordholder på Nigerias landshold med 101 kampe, gik på pension i 2015. Den 35-årige målmand kommer derfor ikke med til VM.

 

Unibet Odds på VM hos Unibet her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+