Det japanske flag VM i fodbold 2018

Det japanske landshold levnes ikke de store chancer ved VM i Rusland. Det hænger nok mest af alt sammen med deres stærke gruppe bestående af Polen, Columbia og Senegal. Det er tre rigtig svære modstandere. Derfor ville det også være en overraskelse, hvis japanerne ender med at trække sig sejrrigt ud af en af deres tre gruppespilskampe. Man skal altså ikke regne med en gentagelse af 2010 og 2002. Her fik japanerne nemlig spillet sig videre til knockout-kampene.

I april fyrede japanerne landstræner Vahid Halihodzic og erstattede ham med Akira Nishino. Nishino er en af de dygtigste japanske trænere, så det skal blive interessant at følge ham i spidsen for det japanske landshold.

 

Unibet Odds på Japen ved VM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM for Japan

Japan havde ikke de store problemer med at kvalificere sig til verdensmesterskaberne. Det var på trods af, at de startede med at tabe til 1-2 på hjemmebane til De Forenede Arabiske Emirater. De slog nemlig Thailand og Irak i deres efterfølgende kampe for derefter at spille uafgjort med Australien. Det blev til tre sejre mod henholdsvis Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Thailand efter deres pointtab mod Australien. Herefter spillede de 1-1 med Irak på udebane. I de sidste to gruppekampe blev det til en sejr og et nederlag mod henholdsvis Australien og Saudi Arabien. Det betød, at japanerne vandt gruppen med 20 point, hvilket var et mere end saudiaraberne på andenpladsen.

Genki Haraguchi blev japansk topscorer i kvalifikationen, da han scorede fire gange.

 

Japans VM-historie

Det japanske landshold har været med til de sidste fem verdensmesterskaber. De er dog aldrig nået længere end den første knockout-kamp. For fire år siden måtte de rejse hjem efter tre gruppespilskampe, da det kun blev til et enkelt point mod Grækenland. For otte år siden gik det en del bedre, da Japan slog både Cameroun og Danmark i gruppespillet. Derfor gik de også videre til en knockout-kamp mod Paraguay som dog blev tabt efter en straffesparkskonkurrence.

I 2006 blev det endnu engang kun til et enkelt point i gruppespillet, da japanerne spillede uafgjort med Kroatien, men tabte stort til både Australien og Brasilien. Da de spillede på hjemmebane i 2002 gik de videre fra deres gruppe ved at besejre både Rusland og Tunesien samt spille uafgjort mod Belgien. De vandt derfor deres gruppe og skulle møde Tyrkiet i den efterfølgende knockout-kamp. Den blev dog tabt med 0-1, da Ümit Davala scorede kampens eneste mål allerede efter 12 minutter.

Det første VM med japansk deltagelse var i 1998, hvor det japanske landshold tabte alle deres tre gruppespilskampe mod henholdsvis Argentina, Kroatien og Jamaica. De måtte derfor rejse tidligt hjem uden at have fået et eneste point i gruppespillet.

 

Profilen for Japan

Dortmund-stjernen Shinji Kagawa er profilen på det japanske landshold. På trods af sine 28 år nærmer han sig allerede 100 landskampe, og det er blevet til mere end 25 mål i processen. Både for Japan og Dortmund ligger han på midtbanen og trækker i trådene. Det er ham som skal sørge for det kreative input på banen, og det er han også rigtig god til.

Hans hold-up play og pasningsspil er fantastisk, mens han ikke er særlig god i luften eller det defensive. Det behøver han dog heller ikke at være, da han ligger inde på 10’er-positionen og skal være playmaker for japanerne. Hvis ikke han spiller op til sit bedste og leverer både mål samt assists, så kommer Japan til at få det rigtig svært ved VM.

 

Japans største talent

Yosuke Ideguchi er kun 21 år gammel, men han har allerede spillet ti landskampe og scoret to mål for det japanske landshold. Den centrale midtbanespiller er på kontrakt i Leeds, men blev i januar lejet ud til Cultural Leonesa som spiller i den næstbedste spanske række. Han fik debut for Japan allerede i 2016, og han er allerede ved at etablere sig som en stjerne i svøb. Mod Australien i kvalifikationen kom han endda også på måltavlen, da han scorede det sidste mål i 2-0-sejren på hjemmebane. Hans andet landskampmål kom i en kamp mod Nordkorea på hjemmebane som blev vundet med 1-0.

I hjemlandet havde han stor succes fra 2014 til 2015, hvor det blev til 60 kampe og otte mål for Gamba Osaka. Klubben vandt endda et mesterskab samt et par pokalturneringer, mens Yosuke Ideguchi var på holdkortet. Japanerne ved derfor udmærket godt, at han er et rigtig stort talent.

 

Landstræner for Japan

Vahid Halilhodžić nåede 21 sejre, otte uafgjorte og syv nederlag i 35 kampe i spidsen for Japan. Han blev dog fyret i april og erstattet af 63-årige Akira Nishino. Nishino spillede 12 landskampe for Japan i mellem 1977 og 1978, og han har været træner siden 1991.

Hans storhedstid kom i spidsen for Gamba Osaka, som han stod i spidsen for i mellem 2002 og 2011. Her vandt han det japanske mesterskab, landets to pokalturneringer samt den asiatiske Champions League. Han er derudover blevet kåret til årets træner i Japan to gange og årets træner i Asien en enkelt gang.

Jobbet som japansk landstræner er Nishinos første siden, han i 2014 forlod Nagoya Grampus.

 

Odds på Japan ved VM

Japans gruppeplacering

Hvis Japan ender med at overraske alt og alle ved at vinde deres gruppe, så belønnes det med odds 8,00. En japansk top to-placering giver pengene 3,30 gange igen. Ender det derimod med at det japanske landshold slutter på sidstepladsen i gruppe D, så kan man få odds 2,35.

 

Unibet Spil på Japans gruppeplacering hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Japans topscorer

Man skal spille på at enten Shinji Okazaki eller Yuya Osako bliver topscorere ved VM i Rusland. Det kan man få henholdsvis odds 201 og odds 751 på, hvis man tror, at det sker.

 

Unibet Odds på Okazaki hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Japans samlede præstation

Der er odds 1,35 på, at Japan må rejse hjem efter deres tre gruppespilskampe, mens det giver odds 4,00, at de ryger ud efter den første knockout-kamp. En japansk kvartfinaleplads belønnes med odds 12,00, og hvis de kommer hele vejen til semifinalen kan man få pengene 41,00 gange igen. Japansk sølv og guld giver henholdsvis odds 151 og odds 301.

 

Unibet Spil på Japans samlede præstation hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Truppen for Japan

Se Japans VM-trup her. 

 

Japans startopstilling

Idealopstillingen for Japan ser cirka sådan her ud på nuværende tidspunkt (4-2-3-1): Kawashima – H. Sakai, Yoshida, Morishige, Nagatomo – Yamaguchi, G. Sakai – Kubo, Kagawa, Haraguchi – Okazaki.

Japans landshold er bygget op omkring teknisk velfunderede spillere som skal holde fat i bolden og sørge for modstanderne ikke får lov til at få fat i den. Deres gameplan består af at spillet skal gå igennem Shinji Kagawa, og han skal diktere tempoet i kampene. Hvis han kan sætte sin navnebror Shinji Okazaki rigtigt op, så kan det blive rigtig farligt, da han er en hårdtarbejdende angriber som både kan score med fødderne og med hovedet.

Udover de to spillere så er Maya Yoshida og Yuto Nagatomo også store profiler på holdet med deres erfaring fra øverste hylde. Yoshida spiller til dagligt i Premier League for Southampton, mens Nagatomo i en årrække har tørnet ud for Inter i den italienske Serie A, men lige pt. er lejet ud til Galatasaray i Tyrkiet. Det er de fire som skal vise vejen for resten af japanerne, hvis de skal gå videre fra gruppespillet.

 

Fravær

I skrivende stund er der ikke noget nævneværdigt fravær i den japanske landsholdstrup.