Det hvid-røde engelske flag

England er fodboldens moderland, men alligevel har Three Lions det med at skuffe fælt på den store scene. Englands landshold ved slutrunder følger som regel en gammelkendt opskrift. Landet skuffer fælt ved en slutrunde, hvorefter medier og fans indrømmer, at de er langt fra toppen. Dette medfører snak om, at englænderne har brug for tålmodighed for igen at opbygge et slagkraftigt hold. I takt med den næste slutrunde kommer nærmere, forstummer denne snak dog, og englænderne begynder igen at drømme om guld og grønne skove. Dette betyder, at de hvidklædte starter slutrunden med et enormt forventningspres, hvilket medfører endnu en skuffelse. Herefter starter cirklen forfra.

Forud for VM i Rusland er der endnu en gang store forventninger til England. Landet gik ubesejret i gennem kvalifikationen og spillede i november uafgjort med både Tyskland og Brasilien i træningskampe. Dermed er forhåbningerne endnu en gang i top, og alt andet end en topplacering vil være skuffende for England.

 

Unibet Odds på Englands kampe ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM

England startede VM-kvalifikationen med en regulær skandale. Efter blot 67 dage og en enkelt kamp som landstræner blev Sam Allardyce fyret i slutningen af september. Allardyce blev fanget med fingrene i kagedåsen, da han tilbød en gruppe undercover journalister fra avisen Daily Telegraph at hjælpe med at omgå FA’s regler om tredjepartsejerskaber af fodboldspillere. Dermed blev Allardyce den kortest sidende engelske landstræner nogensinde.

FA forfremmede samme dag U21-landstræner Gareth Southgate til midlertidig landstræner, og han fik senere jobbet permanent.

Allardyce-skandalen påvirkede dog ikke Englands resultater. Southgate førte nemlig sikkert skibet i havn med en overbevisende sejr i gruppen. England gik ubesejret i gennem gruppen, og undervejs blev det blandt andet til en mindeværdig 3-0-sejr på hjemmebane over ærkerivalerne Skotland.

England spillede også en yderst dramatisk 2-2-kamp på udebane imod Skotland. Her førte England med 1-0 indtil de døende minutter, hvor to sene mål af Leigh Griffith sikrede Skotland en 2-1-føring. Dermed lignede det, at Skotland var ved at sikre den første sejr over storebror siden 1999, hvilket ville have været sensationelt. Den drøm fik Alex Oxlade-Chamberlain dog smadret i det 94. minut, da han udlignede og dermed sikrede England det ene point.

England sluttede gruppen med 26 point efter otte sejre, to uafgjorte og ingen nederlag. Deres målscore var på imponerende 18-3, men det hører også med til historien, at modstanden var til at overse. Slovakiet, der sluttede på gruppens andenplads, var den dårligste af toerne i den europæiske kvalifikation, og de nåede derfor ikke playoff-runden.

Efter VM-billetten blev sikret, spillede England to venskabskampe imod Tyskland og Brasilien. Dette var Southgates første sande test som landstræner, men englænderne kom igennem med skindet på næsen, da begge kampe endte 0-0.

I foråret har England arrangeret venskabskampe imod Holland, Italien, Nigeria og Costa Rica. Dermed bliver de testet på højeste niveau inden slutrunden.

 

VM-historie

Englands VM-historie er lang og fyldt med bristede drømme og knuste hjerter. På trods af landet altid har været regnet blandt verdens allerstærkeste, er det blot blevet til et enkelt verdensmesterskab.

Det blev sikret på hjemmebane i 1966, og det står stadig som højdepunktet i engelsk fodbold. I finalen mødte England de evige rivaler fra Vesttyskland i en kamp, der udviklede sig til en højdramatisk affære. Den bølgede frem og tilbage, men det lugtede af engelsk sejr, da de kom foran i det 78. minut. En tysk udligning i det 89. minut tvang dog kampen i ekstra tid, hvor England endte med at vinde 4-2.

Turneringens helt store oplevelse på det engelske hold var Manchester United-legenden Bobby Charlton. Han scorede tre mål undervejs og blev senere adlet af dronningen for sin præstation.

Siden sejren i 1966 har England forsøgt at leve op til den store præstation uden held. I 1990 i Italien blev Three Lions nummer fire, hvilket stadig er det tætteste de har været på at vinde verdensmesterskabet hjem til fodboldens moderland.

 

Profilen: Harry Kane

Skal England endelig bryde den onde stime, kræver det en toppræstation fra Tottenham Hotspur-angriberen Harry Kane. Den 24-årige angriber er den altoverskyggende stjerne i engelsk fodbold for tiden, og han er holdets vigtigste spiller.

Kane blev Englands topscorer i kvalifikationen med fem mål, og han viser gang på gang, at han er en af verdens bedste angribere. Harry Kane har alle de tekniske og fysiske egenskaber til at sparke England langt ved VM. Han er en fremragende boksspiller, der kan score fra selv de mest usandsynlige positioner. Derudover har han et godt blik for sine medspillere, og en fremragende sparketeknik.

På trods af hans evner gjorde Kane dog ikke det store af sig ved sin slutrunde debut ved EM i 2016. Håbet er, at han nu har mere hår på brystet og erfaring fra international fodbold. Han er vokset meget som person siden EM, og han tager mere ansvar i dag. Derfor bør han også være i stand til at præstere på trods af presset.

 

Talentet: Marcus Rashford

Manchester United-angriberen Marcus Rashford kan tage et afgørende skridt op imod eliten ved VM. Den 20-årige angriber har længe været et af sportens største talenter, men han har indtil videre manglet det sidste. Han har endnu ikke for alvor bidt sig fast på José Mourinhos Manchester United-mandskab, men det bør snart ske.

Rashford har allerede spillet 15 landskampe, men han er sjældent startet inde. Han er dog i besiddelse af den x-faktor, der skal til for at bryde i gennem ved et VM og bære England langt.

 

Landstræneren: Gareth Southgate

Gareth Southgate blev engelsk landstræner ud af det blå efter Allardyces fyring i september 2016. Den 47-årige træner har en flot spiller karriere bag sig, hvor han nåede hele 57 landskampe og deltagelse ved VM i 1998 og EM i 1996 og 2000.

Som træner er hans erfaring dog mere begrænset. I mellem 2006 og 2009 var han manager for Middlesbrough med blandet succes. I sin debutsæson sluttede Middlesbrough som nummer 12, men herefter gik det galt. I den efterfølgende sæson rykkede Middlesbrough ned, og efter en skuffende start på Championship i 2009/2010-sæsonen blev Southgate fyret.

I 2013, efter han havde gennemgået den fulde træneruddannelse, blev Southgate ansat som engelsk U21-landstræner. Han formåede at kvalificere landsholdet til U21-EM i 2015, hvor de dog floppede og røg ud allerede i gruppespillet.

Southgate virker som en relativt lovende træner, men hans mangel på erfaring er bekymrende. Dette er også blevet påpeget af flere engelske fodboldeksperter, der simpelthen ikke mener, at Southgate er dygtig nok til at være engelsk landstræner.

 

Odds på England ved VM

Hvordan går det England ved VM?

Som altid er England blandt favoritterne ved VM-slutrunden. Englænderne har en fremragende spillertrup, og omend den mangler verdensklassespillere, så er der kvalitetsspillere på alle positioner.

England er kommet i en overkommelig gruppe, og vejen er banet for, at de går til minimum kvartfinalen. I ottendedelsfinalen kommer de formentlig til at møde enten Polen eller Colombia, og omend begge er svære modstandere, kunne det have været markant værre.

Hos Unibet er der odds 1,75 på, at England når kvartfinalen, hvilket bestemt indeholder værdi. Herfra kan alt ske, og man bør bestemt ikke afskrive England på grund af landets triste VM-historie. Hos Unibet er der odds 6,00 på, at England kommer i finalen imens et engelsk verdensmestersskab bliver belønnet med odds 18.

 

Unibet Odds på England i kvartfinalen her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Topscorer

Det oplagte bud på en engelsk topscorer er Harry Kane. Tottenham-angriberen er truppens store stjerne, og det er svært at forestille sig, at England får et godt VM, hvis ikke Kane præsterer. Den engelske trup har dog mange kvalitetsspillere, og Kane er bestemt ikke den eneste topscorerkandidat.

Et spændende alternativ til targetmanden er hans holdkammerat Dele Alli, der for Tottenham har vist sig som en yderst målfarlig herre. Alli har ikke samme høje målscoringssnit for England, men han har potentialet til at bombe.

 

Truppen for England

Den engelske trup til VM i fodbold 2018 kan ses her

 

Idealopstilling

Det store spørgsmål forud for VM er, hvorvidt Southgate stoler på den erfarne målmand Joe Hart. Han får ikke længere fast spilletid for sit klubhold, og han har ofte set skidt ud i løbet af de seneste år. I sidste års venskabskamp imod Tyskland gav Southgate chancen til Jordan Pickford, der bestemt greb den.

Under Gareth Southgate har England udviklet sig til et taktisk alsidigt hold. Undervejs i kvalifikationen spillede de både 4-4-2, 4-2-3-1 og 5-3-2. Dermed har Three Lions masser af valgmuligheder, og de kan tage deres modstandere på sengen. Den stærkeste opstilling bør dog være 4-2-3-1. Her spiller de med Kane oppe foran flankeret af to hurtige og driblestærke fløjspillere. På den måde får England masser af bolde ind i feltet, imens de tre centrale midtbanespillere sørger for balancen på holdet.

Pickford – Walker, Cahill, Stones, Rose – Dier, Henderson – Sterling, Alli, Welbeck – Kane

 

Skader og fravær

England har næsten hele truppen klar til VM. Det er kun Alex Oxlade-Chamberlain som der mangler på grund af en knæskade. Derudover har Southgate valgt at se bort fra rutinerede folk som Jermain Defoe, Adam Lallana og Joe Hart.

 

Unibet Odds på England i kvartfinalen her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+