Det egyptiske flag VM i fodbold 2018

Egypten sikrede sin VM-billet med en dramatisk 2-1-sejr på hjemmebane over Congo i oktober. Sejren blev sikret i det 95. minut af Mohamed Salah, og bagefter eksploderede hele landet i en sand glædesrus. Over hele Egypten overtog folket gaderne, og efter flere år med borgerkrig og sekterisk uro, havde den fodboldelskende nation endelig noget at stå sammen om igen.

På trods af faraoerne, som landsholdet kaldes, længe har været blandt Afrikas stærkeste, og vandt tre Africa Cup of Nations-trofæer i træk i slutningen af 2000’erne, har landet ikke været med til VM siden 1990. VM i Rusland bliver dermed et comeback til den største scene for den nordafrikanske nation.

 

Unibet Odds på Egypten ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Egyptens vej til VM

Som så ofte før startede Egypten den afrikanske VM-kvalifikation som en af favoritterne til at snuppe en billet. Egypten har dog utallige gange skuffet på trods af favoritværdigheden, så dette var bestemt ingen garanti.

Nordafrikanerne lagde dog godt ud, da de slog Chad med samlet 4-1 i playoff-runden før det afgørende gruppespil. Her var de i gruppe med Uganda, Ghana og Congo, hvilket på forhånd virkede overkommeligt.

Egypten vandt åbningskampen med 2-1 på udebane imod Congo, og de lagde sig dermed i front af gruppen fra start af. Med undtagelse af fire dag i starten af november, holdt egypterne denne position i resten af kvalifikationen. I tredje spillerunde tabte de 1-0 på udebane til Uganda, men fire dage senere sikrede et mål af Salah dem en sejr med samme ciffertips på hjemmebane. Dermed tog de førstepladsen tilbage fra Uganda, der efterfølgende faldt sammen. Egypten samlede i alt 13 point i deres seks kampe, og undervejs lukkede de blot fire mål ind. Dette var et færre end Egyptens topscorer, Salah, scorede på egen hånd.

 

Egyptens VM-historie

Egypten er en stolt fodboldnation med en lang historie og mange store sejre i bagagen. Alligevel har landet kun været med til VM to gange, og det har stadig sin første sejr til gode. Egypten var senest med til VM i 1990 i Italien. Her endte landet dog i en svær gruppe med England, Irland og Holland, men gjorde alligevel en fin figur. Egypten lagde ud med at spille 1-1 med Holland, hvorefter det blev til 0-0 imod Irland. I sidste spillerunde tabte de snævert 1-0 til England efter et mål i anden halvleg.

Egypten havde dog imponeret alt og alle, og det virkede blot som et spørgsmål om tid før, landet igen ville kvalificere sig og bryde endegyldigt i gennem. Sådan gik det ikke, da Egypten skulle bruge hele syv kvalifikationer på at vende tilbage til det fine selskab.

 

Profilen: Mohamed Salah

Liverpool-angriberen Mohamed Salah er den altoverskyggende profil på Egyptens hold. Mohamed Salah har længe været en dygtig fodboldspiller, men i denne sæson har han taget et skridt op. 25-årige Salah brød i gennem hos FC Basel i sin tid, hvor han gjorde det så godt, at Chelsea hentede ham. Han formåede dog aldrig at slå i gennem i den engelske storklub, der i stedet sendte ham til Italien på leje. Først spillede han en sæson for Fiorentina inden, han skiftede til AS Roma på lån. Her scorede han i sin første sæson 14 Serie A-mål, hvilket fik romerne til at købe ham fri. Han fulgte op på sin flotte debutsæson med 15 mål, hvilket altså fik Liverpool til at købe ham før sæsonen.

Salah er nu en af de allerbedste spillere i Premier League, og han er i skrivende stund topscorer i Premier League. I de seneste år er Salah gået fra en underholdende og talentfuld spiller til at blive en effektiv spiller. Han kan stadig drible bedre end de fleste, men han har fået tilføjet et slutprodukt til sine aktioner, hvilket tidligere manglede.

Nu kombinerer han sine flotte driblinger med kyniske afslutninger, lynende hurtighed og et fremragende blik for sine medspillere.

 

Talentet: Mahmoud Hassan

Det åbenlyse talent i Egyptens trup er 23-årige Mahmoud Hassan, der til daglig går under navnet Trezeguet. Han spiller til daglig for tyrkiske Kasimpasa, hvor han terroriserer modstanderne fra sin plads på venstrekanten. Trezeguet krydsede for nylig 20 landskampe, og på trods af sin unge alder, er han allerede en etableret del af Egyptens landshold.

Trezeguet er en teknisk dygtig fløjspiller, der kan drible selv de bedste forsvarsspillere. Han er dog også en hårdtarbejdende spiller, der altid bidrager defensivt. Dermed passer han ikke ind i stereotyperne om offensive nordafrikanske spillere.

 

Landstræneren: Hector Cuper

Egypten stiller til VM med en af turneringens mest rutinerede landstrænere. Siden 2015 har argentineren Hector Cuper nemlig stået på sidelinjen. Som aktiv nåede han tre landskampe for det argentinske landshold, men det var først som træner, at han blev en verdensstjerne.

I 2000 valgte UEFA ham som årets træner i Europa, og i 2017 blev han årets træner i Afrika. I løbet af sin lange trænerkarriere, der startede i 1993, har han stået i spidsen for en række af Europas største klubber.

Trænerkarrieren startede i Argentina, men han tog hurtigt det store skridt til Europa. Her har han blandt andet stået i spidsen for Mallorca, Valencia, Inter, Real Betis og mange andre. Han har ligeledes været landstræner for Georgien.

 

Odds på Egypten ved VM

Hvordan går det Egypten ved VM?

Selvom Egypten ikke har været med til VM i en evighed, er der store forventninger til det nordafrikanske land. Egypten har nemlig et yderst lovende landshold, og det kan meget vel ende som en af overraskelserne ved slutrunden.

Der hersker en enorm begejstring omkring de rød-hvide faraoer, og håbet er, at Egypten kan kopiere Algeriets bedrift fra VM i 2014 og gå videre fra gruppen. For at gøre det, skal Egypten dog spille op til deres absolut bedste, og bookmakerne giver dem ikke gode chancer. Unibet vurderer dem til at være Gruppe As tredjedårligste hold efter Uruguay og Rusland. Her får man odds 2,60 på, at Egypten går videre fra gruppespillet. Skulle Egypten tage modstanderne fuldstændig på sengen, får man odds 7,00 på, at de vinder gruppen.

Egyptens manglende slutrunde erfaring kan dog også komme til at koste dem dyrt. VM er noget helt andet end Africa Cup of Nations, og spillerne er under et hårdt pres fra befolkningen. Tror man, at Egypten går hen og flopper, får man odds 4,50 hos Unibet på, at de slutter sidst i gruppen.

 

Unibet Spil på Egyptens chancer her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Egyptens topscorer

Mohamed Salah blev Egyptens topscorer i VM-kvalifikationen, og han er også det bedste bud på en topscorer. Salah er en yderst målfarlig herre, og han skal levere op til sit allerbedste for at Egypten kan gå videre. Liverpool-stjernen er det absolutte omdrejningspunkt i Egyptens angrebsspil, og han har som regel enten den sidste eller næstsidste fod på bolden, når de scorer. Derfor bør han også komme frem til masser af chancer, når turneringen sparkes i gang i Rusland.

Går Mohamed Salah hen og bliver topscorer ved VM, får man odds 51 hos Unibet.

 

Egyptens trup

Klik her for at se Egyptens trup til VM 2018.

 

Egyptens idealopstilling

El-Hadary – Fathi, Hegazi, Gabr, Abdel-Shary – Tarek, Elneny – Trezeguet, El-Said, Salah – Mohsen

 

Skader og fravær

Mohamed Salah ser ud til at misse Egyptens åbningskamp imod Uruguay. Liverpool-stjernen bør dog blive klar til de to sidste gruppespilskampe.

 

Unibet Spil på Egyptens chancer her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+