Bookmakernes dom: Auken og Rhode bliver i Radikale trods MeToo-skandale

Da Morten Østergaard følte sig tvunget til at gå af som formand for Det Radikale Venstre og Sofie Carsten Nielsen over. Det har dog på ingen måde sat nogen stopper for det stormvejr, som partiet er end i.

Det betyder også, at fremtiden for flere af partiets frontfigure er sikker. Det er ikke overraskende noget, som man kan oddse på. Her finder du odds på, om henholdsvis Ida Auken og Jens Rhode stadig er at finde blandt De Radikale, når vi rammer 1. januar 2021.

 

Odds på De Radikale hos Unibet

 

Odds på at Ida Auken forlader De Radikale

 

 

I begyndelsen af oktober trak den nu forhenværende leder af Det Radikale Venstre, Morten Østergaard, sig. Det gjorde han på grund af en sag om krænkelser, hvor han selv var hovedperson, som han ikke havde håndteret korrekt. Derfor endte Sofie Carsten Nielsen med at tage over.

Senere kom det dog frem, at det drejede sig om flere sager, hvor Østergaard havde været involveret. Et af partiets egne Folketingsmedlemmer, Ida Auken, var ude at skrive, at sagerne omhandlende Morten Østergaard havde været kendt af partiledelsen (heriblandt Sofie Carsten Nielsen) gennem længere tid, men at der var blevet dækket over ham.

“Så jeg er ikke i tvivl om, at Sofie Carsten Nielsen vidste, hvordan Morten Østergaard opførte sig, og valgte at dække over ham, i stedet for at tage det nødvendige opgør,” skrev Ida Auken ifølge TV Lorry.

Den udtalelse var Sofie Carsten Nielsen ikke overraskende langt fra tilfreds med. “Jeg er rasende over de påstande Ida Auken i dag har rejst på sin Facebook. Jeg afviste det pure i lørdags, da Ida sendte beskyldningerne mod mig og vores landsformand i en mail til Folketingsgruppen,” skrev Sofie Carsten Nielsen på Facebook.

Dermed er Ida Aukens politiske fremtid mildt sagt usikker, da hun som nævnt ligger i åben krig med sin egen partiformand. Auken blev medlem af Radikale Venstre i 2014. Indtil da var hun medlem af SF. Fra 2011 til 2014 var hun Miljøminister.

 

Spilforslag: Ida Auken bliver hos De Radikale

Det er dog værd at skrive sig bag øret, at Ida Auken trods de sidste ugers turbulente begivenheder endnu ikke har forladt partiet. Derfor kan det virke usandsynliglidt, at hun skulle vælge at gøre det nu, med mindre sagen tager yderligre drejninger.

 

Odds på om Auken bliver hos De Radikale hos Unibet

 

Odds på om Jens Rohde forlader De Radikale

 

 

En anden, som har kastet sig ind i debatten er Jens Rohde, som også er Folketingsmedlem hos De Radikale. Rohde har været medlem af partiet siden 2015, hvor han meldte sig ud af Venstre i protest over deres asylpolitik. Han har siden sommeren 2019 siddet i Folketinget for De Radikale.

Rohde har i et Facebook-opslag kritiseret partitoppens kritisk af Ida Auken. Han har ydere givet udtryk for, at han selv er klar til at forlade partiet, såfremt det skulle ende med, at Auken skulle blive tvunget ud eller marginaliseret.

“De fejl, vi som parti har begået, kan vi kun rette op på sammen. Derfor siger jeg også hundrede procent ærligt, at hvis man smider Ida Auken ud eller marginaliserer hende, så gør man det samme med mig. INGEN skal stå alene på perronen, fordi de ikke holdt kæft,” skriver Jens Rohde.

Meget tyder altså på, at Rohdes fremtid i partiet afhænger af, hvordan partiledelsen tackler Ida Aukens opråb på Facebook. Derfor er det heller ikke overraskende, at rygterne omkring Rohdes fremrid har været mange. Blandt disse kan eksempelvis nævnes, at han efter sigende skal have leget med tanken om at stifte et nyt parti. Det er dog en påstand, som han siden har afvist overfor Ekstrabladet.

 

Odds på om Rohde bliver hos De Radikale hos Unibet

 

Odds på dansk politik hos Unibet

Unibet er en af danskerne foretrukne bookmaker. Derfor er det heller ikke overraskende, at de har mange spil, som er målrettet det danske marked. Heriblandt finder man spil på dansk politik, som de ovenstående.

Man kan også finde øvrige. Der er også sagen om Socialdemokratiets nye spidskandidat til næste overborgmestervalg i København. Derudover finder man naturligvis også spil på udenlandsk politik som eksempelvis det amerikanske præsidentvalg.

 

Odds på politik hos Unibet

 

Bookmakeren Unibets officielle logo på grund baggrund