Odds på Socialdemokratiets spidskandidat til overborgmester i København

Frank Jensen har trukket sig fra posten som Københavns overborgmester. Dermed skal Socialdemokratiet finde en ny spidskandidat til næste års kommunalvalg. Det er naturligvis en stor post, som man kan blive kandidat til.

Dermed er det heller ikke overraskende, at der er en stribe store profiler blandt favoritterne til at blive Socialdemokratiets spidskandidat til posten som overborgmester i København. Der er naturligvis odds på Socialdemokratiets spidskandidat. Det er Unibet, som har disse samt flere andre spil på dansk og international politik.

 

Odds på overborgmester hos Unibet

 

Unibets odds på Københavns overborgmester

 

Hvem bliver Socialdemokratiets kandidat til overborgmester?

Posten som overborgmester i København er som nævnt en af de største i dansk politik. Bortset fra en meget kort periode, hvor SFs Hellen Hedemann var fungerende overborgmester, har samtlig byens overborgmestre været fra Socialdemokratiet. Det vil sige siden 1938, hvor Viggo Christiansen blev byens første overborgmester.

Det vil med andre ord sige, at man stort set er så godt som sikker på at tage posten, hvis man bliver socialdemokratiets spidskandidat. Som de fleste andre danske storbyer stemmer københavnerne altså overvejende på rød blok.

Tager man et kig på de kandidater, som bookmakeren Unibet har sat odds på. Blandt kandidaterne er naturligvis ministre, kommunalpolitikere og endda også en tidligere statsminister.

 

Pernille Rosenkrantz-Theil som overborgmester

I skrivende stund er Pernille Rosenkrantz-Theil smal favorit til at blive spidskandidaten. Hun er i skrivende stund Børne- og undervisningsminister en post, som hun har haft siden juni 2019.

Pernille Rosenkrantz-Theil blev første gang valgt til Folketinget tilbage i 2001, hvor hun blev valgt ind for Enhedslisten. Netop hendes fortid i Enhedslisten er noget, som er med til at køre Rosenkrantz-Theil til en god kandidat.

Rød blok har som nævnt overtaget i København. Det kommer især til udtryk ved, at Enhedslisten er byens næststørste parti. Det er naturligvis vælgere, som Socialdemokratiet gerne vil gafle. Her kunne Pernille Rosenkrantz-Theil spille ind. Hun er desuden et meget velkendt ansigt i dansk politik, hvilket også er væsentligt, når vi tale så stor en rolle som denne.

Odds på Pernille Rosenkrantz-Theil

 

Sophie Hæstorp Andersen

Sophie Hæstorp Andersen er regionsrådsformand i Region Hovedstaden. Det er en post, som hun har siddet på siden 2015. Inden da sad hun også seks år i Folketinget for Socialdemokratiet.

Sophie Hæstorp Andersen er med andre ord en kvinde, som har stor erfaring fra store poster i partiet. Hun er en del af den samme generation, som Rosenkrantz-Theil og Mette Frederiksen.

Odds på Sophie Hæstorp Andersen

 

Helle Thorning-Schmidt

Helle Thorning-Schmidt behøver vel næsten inden introduktion. Hun var Danmarks statsminister fra 2011 til 2015. Hun sad på formandsposten i Socialdemokratiet fra 2005 til 2015.

Hun stoppede i Folketinget tilbage i 2016, da hun blev direktør i hjælpeorganisationen Red Barnet. Den post havde hun frem til januar 2019. I dag sidder hun i et ankenævn for Facebook.

Helle Thorning-Schmidt er den helt store joker i dette spil. Hun har nemlig ikke officielt smidt sin hat i ringen. Ifølge Kristian Madsen, som er politisk kommentator for Politiken vil Helle Thorning-Schmidt “rydde bordet,” hvis hun melder sig ind i kampen. Det er naturligvis værd at have med, hvis man overvejer at oddse på Helle Thorning-Schmidt.

Odds på Helle Thorning-Schmidt

 

Nick Hækkerup

Den nuværende Justitsminister  er også blandt Unibets kandidater. Nick Hækkerup gjorde kometkarriere, da han i en alder af blot 32 blev borgmester i Hillerød tilbage i 2000. Det gjorde ham dengang til landets yngste borgmester.

Han har været medlem af Folketinget siden 2007. Under Helle Thorning-Schmidts regering havde han også forskellige ministerposter.

Odds på Nick Hækkerup

 

Lars Weiss

Efter Frank Jensens afgang er Lars Weiss konstituerende borgmester. Derfor er han naturligvis også blandt kandidaterne. Weiss er afløser, da han er 1. næstformand i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Nu har han så et år til at vise, at han er den rette mand til posten.

Odds på Lars Weiss

 

Odds på overborgmester hos Unibet

 

Bookmakeren Unibets officielle logo på grund baggrund