Hvem skal afløse Wieghorst? Unibet er klar med næste AaB træner odds

OPDATERET DEN 11. DECEMBER

Som den allerførste bookmaker på det danske marked er Unibet nu ude med odds på den næste AaB træner. Morten Wieghorst blev fyret mandag den 26. november, og lidt over to uger senere stod det så klart, at Jacob Friis tager over for resten af 2018/19-sæsonen.

 

Odds på Friis som AaB træner hos Unibet

 

Odds på næste AaB træner

Lige pt. er der tyve næste AaB træner odds hos Unibet, men du kan altid få tilføjet flere ved at skrive til dem. I dette afsnit tager vi et kig på nogle af de mest oplagte navne plus et par langskud. Vi vil også komme med ting der taler for og imod, at det skulle blive dem, som overtager det eftertragtede trænersæde i Nordjylland.

 

Brian Priske

Som nævnt i indledningen så er den helt store forhåndsfavorit den 41-årige FCM-assistent Brian Priske. Han spillede sammen med sportsdirektør Allan Gaarde i 1999/00-sæsonen og igen i 2002/03-sæsonen. Derudover var den administrerende direktør Thomas Bælum også på holdet i 1999/00.

Den ligger altså lige til højrebenet at hente deres tidligere holdkammerat til klubben, men han vendte hjem til de midtjyske ulve i sommers fra FCK, så der skal betales kompensation for hans underskrift. Og er midtjyderne overhovedet villige til at lade ham gå efter at have skiftet Jess Thorup ud med Kenneth Andersen?

Odds på Brian Priske som næste AaB træner

 

Jacob Friis

Manden som skal overtage for Morten Wieghorst de kommende tre kampe er 41-årige Jacob Friis, og han stiftede første gang bekendtskab med AaB som fire-årig. Siden 2016 har han været assistenttræner i klubben, hvilket vil sige, at han også har været højre hånd under Lars Søndergaard.

Alt afhængig af hvordan det går, kan han selvfølgelig blive tilbudt jobbet på permanent basis. Unibet udbetaler i øvrigt gevinster på ham, hvis han når at stå i spidsen for AaB i ti kampe. Han fik den perfekte start på tilværelsen med en 1-4-sejr over Esbjerg fB på Blue Water Arena i fredags, hvor man så et aalborgensisk mandskab med fornyet tro på tingene. Det var deres første Superliga-sejr i mere end to måneder, og den var yderst tiltrængt.

Han kender klubben som sin egen bukselomme og er vellidt af spillertruppen, hvilket taler for, at det skulle blive til en fastansættelse. Friis har dog absolut ingen cheftrænererfaring fra øverste hylde, da han kun har stået i spidsen for AaB’s U19-ligahold indtil videre, og det taler imod. Unibet giver odds 2,50, hvis han ender med at få ti kampe og/eller bliver fastansat.

Odds på Jacob Friis som næste AaB træner

 

Jon Dahl Tomasson

Den mest scorende spiller på det danske landshold og nuværende assistenttræner for Åge Hareide er nummer to på Unibets liste over forhåndsfavoritter til det nordjyske trænersæde. Umiddelbart virker det dog ikke særlig sandsynligt, da Danmarks trænerteam har haft stor succes i hele 2018, og man skal heller ikke glemme, at Jon Dahl ikke har været cheftræner siden 2014. Her stod han i spidsen for Roda uden nævneværdig succes. Siden da har han været assistent på landsholdet og i Vitesse.

Tomasson ville uden tvivl være et interessant valg af Allan Gaarde, men han har intet haft at gøre med Superligaen i flere årtier. Derudover har han kontrakt med DBU, så han er heller ikke gratis. Du kan få odds ni, hvis du tror på, at han overtager trænersædet i Aalborg.

Odds på Jon Dahl Tomasson som næste AaB træner

 

Peter Sørensen

De fleste danske fodboldfans kender nok til 45-årige Peter Sørensen. Udover at have stået i spidsen for både Silkeborg IF og AGF, så har han også været manager i FC Fredericia og Ham-Kam udover et par jobs som assistenttræner.

Peter Sørensen er kendt for at udvikle unge talenter, hvilket han virkelig beviste i Silkeborg. Her blomstrede både Robert Skov og Jens Martin Gammelby op og endte med at ryge til henholdsvis FC København og Brøndby IF. Det taler helt klart for, at han skulle få chancen i Aalborg. Størstedelen af de bolsjestribede fans ville dog ikke være tilfredse med den ansættelse, hvilket taler imod. Der er odds fjorten på ham som næste manager i AaB.

Odds på Peter Sørensen som næste AaB træner

 

Henrik Pedersen

Femte mand på den lange liste er 40-årige Henrik Pedersen med en fortid i ungdomsafdelingerne hos henholdsvis Holstebro BK, Esbjerg fB, AGF og Red Bull Salzburg. Derudover har han været manager i Red Bull Ghana, HB Køge og Eintracht Braunschweig. Det gik dog ikke særlig godt i 3. Bundesligaen, hvor han blev fyret efter mindre end et halvt år i klubben.

Ligesom Peter Sørensen så er Henrik Pedersen god til at udvikle talenter, og han vil gerne spille en offensiv form for fodbold, hvilket helt klart tiltaler Allan Gaarde. Det gør hans manglende Superliga-erfaring eller den hurtige fyring i Braunschweig derimod ikke. Der er odds 18 på, at han bliver den næste permanente træner i Aalborg.

Odds på Henrik Pedersen som næste AaB træner

 

Gertjan Verbeek

Onsdag morgen var der lave odds på den 56-årige hollænder Gertjan Verbeek, men de er steget en hel del siden da. Han har senest stået i spidsen for FC Twente i Æresdivisionen. Derudover har den rutinerende manager også en fortid i både VfL Bochum, FC Nürnberg, AZ Alkmaar, Heracles Almelo, Feyenoord og SC Heerenveen. Han er måske et relativt ukendt navn i det danske, men han har tonsvis af cheftrænererfaring fra den rigtige hylde. Det er da også derfor, at han er en af spidskandidaterne.

Noget der taler for er, at Allan Gaarde har prøvet sig med to danske trænere i træk uden nævneværdig succes. Derfor er det måske ved at være på tide med en udlænding. En ting der taler imod er, at han aldrig har hverken spillet eller trænet i Danmark før. Han giver odds 21 som næste AaB træner hos Unibet.

Odds på Gertjan Verbeek som næste AaB træner

Odds på Gertjan Verbeek som næste AaB-træner

Billede af: Илья Хохлов (WikiCommons)

 

Kent Nielsen

Der er ikke mange folk med samme legendestatus som 56-årige Kent Nielsen oppe i Aalborg. Han kom til i december 2010, hvor klubben havde fyret Magnus Pehrsson og lå sidst i Superligaen. Efter at have tabt med tenniscifrene 6-0 til OB i sin debut fik han reddet den synkende skude på sidste spilledag via en mirakuløs Esbjerg-scoring i overtiden mod Randers FC.

Siden da gik det kun en vej, og det var fremad. Den efterfølgende sæson blev det til en syvendeplads, hvilket blev fulgt op af en femteplads. I 2013/14-sæsonen gik alt så op i en højere enhed, da aalborgenserne spillede yderst seværdig fodbold og vandt The Double med Kent Nielsen ved roret i en 4-4-2-opstilling, hvor der var to offensive wingbacks og to kantspillere der trak ind i banen.

Hans fantastiske meritter og fortid i klubben taler for en ansættelse, men han har allerede underskrevet en kontrakt med Silkeborg IF fra sommeren 2019, hvilket taler imod. Bliver Allan Gaarde enige med silkeborgenserne om hans underskrift, så belønnes det med odds enogtyve hos Unibet.

Odds på Kent Nielsen som næste AaB træner

Odds på Kent Nielsen som næste AaB træner

Billede af: Lars Schmidt (WikiCommons)

Læs i øvrigt vores fyldestgørende optakt til Vild med dans lige her

 

De resterende AaB træner odds

Der er naturligvis flere, man kan spille på som næste AaB træner. Dem har vi allesammen samlet i tabellen nedenfor, og hvis du vil have Unibet til at tilføje et navn eller to, så kan du bare skrive til dem. Det kunne eksempelvis være Ole Gunnar Solskjær, som har kontraktudløb med norske Molde til nytår. Spil på nytårstalen. De har gjort det rigtig godt i Eliteserien, samtidig med at de spiller underholdende fodbold.

Træner Odds
Kåre Ingebrigtsen 21,00
Jesper Sørensen 21,00
Mikael Stahre 21,00
Jörgen Lennartsson 21,00
Michael Hemmingsen 24,00
Bo Henriksen 24,00
David Nielsen 41,00
Thomas Nørgaard 81,00
Erik Rasmussen 81,00
Mark Strudahl 81,00
Lars Søndergaard 81,00
Michael Laudrup 101,00
Ricardo Moniz 201,00

 

Odds på næste AaB træner hos Unibet

 

Fodboldklubben Aalborg Boldklubs logo