Torsdag afholdes finalen i Europæisk Melodi Grand Prix 2024 (også kaldet Eurovision 2024), og det kan vise sig at blive en indbringende aften for mange danskere, hvis Danmark ender med at vinde sangkonkurrencen.

Det skriver Danske Spil, der står til at skulle udbetale mere end 2 millioner kroner til kunder, der har spillet på danske SABA som vinder af Eurovision-koncerten. Dette gælder naturligvis kun for væddemål placeret hos Danske Spil, og ikke hos de mange andre danske bookmakere, der også udbyder attraktive odds på Eurovision.

Odds på Eurovision hos Betinia

Lang vej til dansk sejr

Når danskerne oddser på Danmark som vinder af Europæisk Melodi Grand Prix 2024, er det mere med hjertet end med hjernen, hvis man spørger Peter Emmike Rasmussen, der er Danske Spils mand på pletten, når det kommer til den populære sangkonkurrence:

”Det er noget, der tyder på, at danskerne i stor stil har ’stemt’ med hjertet, så der er rigtig mange af vores kunder, som får del i sejren, hvis Saba går hen og vinder det hele på lørdag” siger han og fortsætter: ”Det er ingen hemmelighed, at Saba ikke er [Danske Spils] favorit. [Danske Spil] har vurderet, at det danske bidrag er en stærk sang, som no skal hente en del point hos fagjuryen, men spørgsmålet er om den danske sang kommer til at ramme seerne lige så stærkt.”

”Det er noget, der tyder på, at danskerne i stor stil har ’stemt’ med hjertet, så der er rigtig mange af vores kunder, som får del i sejren, hvis Saba går hen og vinder det hele på lørdag […] Det er ingen hemmelighed, at Saba ikke er [Danske Spils] favorit. [Danske Spil] har vurderet, at det danske bidrag er en stærk sang, som no skal hente en del point hos fagjuryen, men spørgsmålet er om den danske sang kommer til at ramme seerne lige så stærkt.”

Senere udtaler Peter også, at der i de senere år har vist sig at være en tendens til, at det i højere grad er de lidt mere ekstreme bidrag, der klarer sig godt i Eurovision.

Dertil er det vigtigt at huske, at hvis Danmark overhovedet skal have chancen for at vinde Eurovision 2024, så skal vi først lige kvalificere os via Semifinale 2, der afholdes torsdag aften klokken 21:00.

Bliv klar til aftenens semifinale

Hvis du har sat penge på Danmark eller overvejer at gøre det, kan du med fordel læse vores optakt til Semifinale 2 i Eurovision. Her præsenterer vi vores personlige favoritter, viser dig alle de bedste odds og giver dig mulighed for at lytte til alle sangene.