Den bedste danske ishockeyrække, Metal Ligaen, vender tilbage med et brag fredag den 14. september 2018. Aalborg Pirates skal forsøge at forsvare deres titel, men det bliver en rigtig hård kamp om mesterskabet i år. Herning Blue Fox er blevet gjort til forhåndsfavoritter hos diverse spiludbydere, men både SønderjyskE Ishockey og Esbjerg Energy kan sagtens blande sig i topstriden. Man skal heller ikke afskrive Rungsted Seier Capital eller Frederikshavn White Hawks, så det bliver helt sikkert en spændende sæson.

I vores omfattende optakt tager vi et kig på holdene, deres til- og afgang samt hvor store vinderchancer de har på nuværende tidspunkt. Hos bookmakeren Unibet har de masser af odds på Metal Ligaen. Derfor anbefaler vi, at man benytter sig af dem.

 

Unibet Odds på Metal Ligaen hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Ti hold er vejen frem

I modsætning til sidste sæson hvor der var 11 hold med i Metal Ligaen, så er de gået tilbage til ti hold i denne sæson. Det er vi meget glade for, da det giver et lige antal kampe hver spillerunde, hvilket vil sige, at der ikke er ét hold, som skal sidde over. Grunden til ændringen er, at Gentofte Stars igennem længere tid har haft økonomiske problemer. De har nu valgt at trække sig fra den bedste danske række. Der kommer dog stadig til at være play-in. Det betyder, at når grundspillet er færdigt, så skal nummer otte og ni mødes i en direkte duel om den sidste plads i slutspillet. Grundspillet består af 45 kampe, da hvert hold skal møde hinanden fem gange.

Derefter starter slutspillet, hvor gruppespillets vinder har førsteret til at vælge modstander. Derefter vælger andenpladsen, tredjepladsen og så videre. I slutspillet spiller man bedst af syv kampe. Det vil altså sige, at man skal vinde fire opgør, før serien er afsluttet, og det er afgjort, hvem der går videre til næste runde. Efter play-in er færdspillet, skal der afvikles kvartfinaler, semifinaler og til sidst den altafgørende finaleserie, hvor den danske mester skal findes.

 

Odds på vinderen af Metal Ligaen

Som nævnt tidligere så har bookmakerne udråbt Herning Blue Fox til det bedste bud på en vinder af Metal Ligaen. De var også i finalen sidste sæson, hvor Aalborg Pirates startede med at bringe sig foran 3-0, inden der gik lidt gummiben i den. Blue Fox vandt de efterfølgende to kampe, så der kom lidt spænding tilbage ind i serien. De fik dog ikke et ben til jorden i opgør nummer seks, hvor Pirates hjemme i Gigantium Isarena snuppede en knusende sikker sejr på 6-1 og kunne løfte trofæet for første gang siden 1981. Det kunne sagtens gå hen og blive samme finaleserie i år, hvis man skal tro på Unibet.

Nedenfor har vi lavet en liste, hvor man kan se alle odds på vinderen af Metal Ligaen.

Herning 2,75
Aalborg 4,00
SønderjyskE 4,75
Esbjerg 5,50
Rungsted 6,50
Frederikshavn 10,00
Rødovre 35,00
Herlev 101,00
Hvidovre 101,00
Odense 101,00

 

Blue Fox leder efter deres første mesterskab i syv år

Officielt logo for den danske ishockey klub Herning Blue FoxHerning har ikke vundet det danske mesterskab siden 2011/12-sæsonen, men de ser virkelig stærke ud i år. Særligt hvis deres ekstremt rutinerede trup kan holde sig nogenlunde skadesfri. Alle fire kæder bugner af kvalitet, og de har endda også haft et rigtig godt transfervindue.

Selvom de har solgt finnen Toni Kallela til den den bedste finske række, SM-liiga, og Branden Gracel har taget turen tilbage den næstbedste tyske række, DEL2, så er det lige før, man kan argumentere for, at de er kommet styrket ud af transfervinduet. Ind er nemlig kommet canadiske Zack Torquato, som har spillet en del kampe i den næstbedste amerikanske række, AHL, inden han tog turen til Italien. I det italienske har han lavet rigtig mange point, og det kommer han med stor sandsynlighed også til i Danmark.

Deres helt store profiler er blandt andre Simon Nielsen i målet, kaptajnen Daniel Nielsen og deres offensive es Riley Brace. Simon Nielsen har været inde omkring det danske landshold, mens Daniel Nielsen er bundrutineret med sine 37 år. Riley Brace kender Zack Torquato fra Italien, hvor de spillede i samme kæde og lavede mange point sammen. De tre bliver yderst vigtige for Blue Fox i denne sæson.

Umiddelbart ligner Herning det bedste bud på en kommende mester, men desværre er oddset for lavt på dem. Unibet giver kun pengene 2,75 igen på et mesterskab til Blue Fox, og det er der simpelthen ikke særlig meget værdi i at spille på. Særligt fordi det ikke er lykkedes dem at løfte trofæet de sidste syv år.

 

Unibet Odds på Herning Blue Fox hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Kan Pirates vinde back to back mesterskaber?

Officielt logo for den danske ishockey klub Aalborg PiratesIkke nok med at mesterskabet endte i Aalborg sidste sæson, så vandt de også pokalturneringen efter en finalesejr over Rungsted. Der er altså god grund til optimisme i det nordjyske, men det bliver en meget svær bedrift at gentage succesen. Særligt fordi de har mistet deres mesterskabstræner Brandon Reid, som har valgt at forsætte karrieren i den bedste tyske række, DEL, hos Krefeld Pinguine. Manden der skal udfylde hans store sko er canadiske Jason Morgan. Han kommer til fra ungarske DVTK Jegesmedvék. Derudover skal der spilles mange kampe i Champions Hockey League. Det kommer til at betyde et presset program for aalborgenserne. Deres trup ser dog stort set lige så stærk ud som i mesterskabssæsonen.

Martin Lefebvre er taget med sin træner til Krefeld. Olivier Hinse har også søgt mod Tyskland, hvor han fremover skal spille for Ravensburg Towerstars i DEL2. Det er til gengæld lykkedes dem at få fingrene i Thomas Spelling fra SønderjyskE. Det må siges at være et vaskeægte scoop, da han har været inde omkring det danske landshold. Han har igennem de seneste fem sæsoner været en stor sønderjysk profil. Her er det blandt andet blevet til to mesterskaber og et par pokalfinaler.

Udover Thomas Spelling så har de regerende mestre også sikret sig Jack Walker. Han kunne sagtens gå hen og blive en stor profil. Amerikaneren har alle de rette remedier til at skyde Metal Ligaen i stykker, og han er kun 21 år gammel. Det er endda lykkedes dem at holde fast i den danske stamme på holdet. Både Martin og Mikkel Højbjerg har forlænget deres kontrakter med yderlige et år. Julian Jakobsen afviste også al snak om et skifte, så landsholdsspilleren er stadig at finde i klubben. Sidst men ikke mindst skal det nævnes at den højtelskede svenske back Victor Panelin-Borg har valgt en tage en sæson mere i det nordjyske.

Pirates giver odds 4,00 hos Unibet, hvis de vinder mesterskabet igen. I vores optik er der ganske god værdi i det væddemål. Også selvom de skal spille europæiske kampe i denne sæson.

 

Unibet Odds på Aalborg Pirates hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Der er også et par outsidere

Outsiderne til at snuppe titlen i denne sæson er de to ishockeygiganter Esbjerg Energy og SønderjyskE Ishockey. Førstnævnte vandt det danske mesterskab i både 2016/17 og 2015/16, mens sidstnævnte snuppede tre mesterskaber på stribe i 2014/15, 2013/14 og 2012/13. De ved altså begge to udmærket godt, hvad der skal til for at gå hele vejen. Spørgsmålet er dog, om de har hvad der skal til.

Esbjerg har mistet både Carson McMillan, Phillip Bruggisser og Esben Nielsen, hvilket må siges at være tre meget store tab. SønderjyskE har som skrevet før sendt Thomas Spelling til Aalborg, og han kunne sagtens komme til at blive savnet. De var også meget skidt kørende i sidste sæson, hvor de endte med at slutte på en skuffende niendeplads efter grundspillet. Det endte rent faktisk med, at de måtte fyre cheftræneren Dan Ceman. I denne sæson er det den tidligere succestræner Mario Simioni, som skal stå i spidsen for sønderjyderne.

 

Unibet Odds på outsiderne hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund