Indlæser...

Torsdag starter forårssæsonen for alvor for de danske mestre, når FC København skal en tur til Sofia i Bulgarien. Her venter de bulgarske mestre fra Ludogorets i Europa League, og FCK skal forsøge at sikre sig et godt udgangspunkt før returkampen i Parken.

Hvor stærke er FCK uden Delaney? Vi får det første svar torsdag aften i Bulgarien, og du kan spille odds på Ludogorets vs FCK hos bet365.

Her er der odds 2.70 på Ludogorets, mens FCK-sejr giver odds 2.90. Uafgjort er bestemt et tænkeligt scenarie, som vil give FCK gyldne chancer for avancement hjemme i København, og uafgjort kan spilles til odds 3.25.

Se kampen direkte på Kanal 5 torsdag d. 16. februar kl. 19.00, når der er kick off på Vasil Levski stadion i Sofia.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Optakt: Odds på Ludogorets vs FCK

Vanen tro er Superligaen endnu ikke startet, når der skal spilles europæiske 1/8-finaler i Champions League og Europa League, og FCK varmer derfor endnu engang op til Superliga-starten med europæisk fodbold.

De danske mestre kan glæde sig over, at Ludogorets også først er startet op igen efter vinterpausen i denne weekend, hvor det blev til en sikker 4-0 sejr over Montana i den bulgarske liga, som mestrene fører igen i år i sikker stil.

Ludogorets er, ligesom FCK, med i Europa League via en tredjeplads i Champions League-gruppen, hvor PSG og Arsenal var for stor mundfuld for bulgarerne. Det lykkedes dog for Ludogorets at få 2-2 mod PSG i Paris, og mod Arsenal havde bulgarerne hele tre friløbere ved stillingen 0-0. Nu er de bulgarske mestre klar til Europa League, hvor holdet giver odds 101.00 hos bet365 til at vinde turneringen. Til gengæld giver FCK odds 29.00 på samme udfald.

FCK bør være et stærkere hold over to kampe, men iflg. Ståle Solbakken skal de danske mestre være på vagt overfor en offensiv der holder høj klasse:

“Det er et hold uden mange bulgarske profiler. Det er rumænere, hollændere og brasilianere. Offensivt er de stærke, især i kontraspillet med Wanderson, Cafu og Marcelinho, der alle holder høj klasse. De har skabt mange chancer mod alle hold. De scorede to mål hjemme mod Arsenal, en hjemme mod PSG og ikke mindst to ude mod PSG. Og de havde to-tre friløbere ude mod Arsenal ved stillingen 0-0. De har overrasket mig positivt offensivt”, sagde Solbakken i denne uge.

Til gengæld beskriver københavnernes cheftræner også Ludogorets’ defensiv som “uortodoks”, og som én der tager chancer. Forhåbentligt kan det give chancer til FCKs angribere, og et vigtigt udebanemål til regnskabet.

 

FCKs jerndefensiv skal sikre godt udgangspunkt

FCK havde et fabelagtigt efterår i Champions League, og har stadig kun tabt én gang i hele sæsonen – nemlig med 1-0 ude mod Leicester.

Det store spørgsmål lige nu er dog først og fremmest, hvordan FCKs kampform er ovenpå vinterpausen, og naturligvis hvordan holdet påvirkes af anfører Delaneys afgang til tysk fodbold? En vigtig spiller af Delaneys kaliber bliver ingen nem mand at erstatte, og for FCK – som mangler kamptræning på topniveau efter en lang vinterpause – kan det tage et par Superliga-kampe eller tre at finde topformen uden Delaney.

FCKs defensiv er dog benhård og har vist sig som en hård nød at knække for både Leicester, Porto og Club Brügge samt stort set alle hold i den danske Superliga. Det bliver svært for Ludogorets at nedbryde FCKs defensiv, hvis Zanka og Co. holder samme klasse som i efteråret, og dermed kan dette opgør meget vel blive et målfattigt et af slagsen.

FCK vil være tilfredse med 0-0 eller 1-1, og selv afgøre løjerne i Parken, så vi forventer at se et kompakt FCK-hold, som ikke vil angribe for meget og dermed give plads til Ludogorets hurtige kontraangribere.

 

Spilforslag til kampen:

  • Kampen ender 1-1: odds 6.00
  • Kampen ender uafgjort: odds 3.25
  • Santander scorer først: odds 8.50

Spil på kampen hos bet365.dk >>