Indlæser...

I aften på 6’eren kan du kl. 20.45 følge arvefjendeopgøret mellem Liverpool og Leeds i EFL Cup (Liga Cup) i England.

Det er et møde mellem Premier Leagues nuværende nummer to og Championships nummer fem, og det bliver det første møde mellem de to klubber siden 2009, hvor Liverpool vandt i Leeds med 0-1 i denne selvsamme turnering.

Ser vi på odds på Liverpool vs Leeds i EFL Cuppen d. 29. november hos bet365, er der odds 1.29 på Liverpool og astronomiske odds 11.00 på Leeds. Uafgjort kan spilles til odds 6.50.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Optakt: Liverpool vs Leeds

liverpool-leeds-logo

Leeds indtager som nævnt en femteplads i den næstbedste række i øjeblikket, og har derfor oprykningen til Premier League indenfor rækkevidde. Samtidigt er Leeds inde i en god stime, hvor det er blevet til fem sejre og kun ét nederlag i de seneste syv kampe. Nederlaget kom i hus hjemme på Elland Road, hvor topholdet fra Newcastle sejrede med 0-2, men Leeds rejste sig på ny med en 1-2 sejr ude over bundproppen Rotherham i lørdags.

Før nederlaget til Newcastle vandt Leeds også to flotte udesejre på 2-3 mod Norwich og 0-1 mod Wolverhampton, og generelt har Leeds gjort det godt på udebane på det seneste. I alt har Leeds hentet 5 sejre og tabt fire gange i ni udekampe i Championship i år.

Liverpool gør det fortræffeligt i øjeblikket, hvilket har bragt dem ind i debatten om mesterskabskandidater i England i år. Liverpool har ikke vundet mesterskabet i 26 år og 208 dage, når der fløjtes gang i opgøret i aften, men chancen er der bestemt i år. Ser vi på Liverpools seneste kampe er klubben for det første ubesejret i de seneste 14 kampe på tværs af alle turneringer, og hjemme på Anfield er de to sidste kampe endt 2-0 mod Sunderland og 6-1 mod Watford.

Måden hvorpå kampene bliver vundet er særligt overbevisende, for Liverpool spiller fantastisk angrebsfodbold, og er med 32 mål i 13 kampe det mest scorende Premier League hold i denne sæson indtil videre.

 

De to holds startopstillinger

Liverpool kan tænkes at stille med flere reserver, som Premier League-topklubber vanligvis gør mod lavere rangerende mandskaber i EFL Cup’en. Særligt hjemme på Anfield kan Klopp tænkes at bringe reserver i spil og derved spare lidt på kræfterne til kommende og mere vigtige Premier League kampe. Dog har Liverpool ikke det mest pressede program i starten af december, hvor Bournemouth venter d. 4. og derefter West Ham d. 11.

Tre kampe 13 dage er vanlig kost for Premier League-klubberne, og det kan altså betyde, at Jürgen Klopp vil benytte sig af flere normale startere end i andre EFL Cup-kampe. Liverpool er dog med sikkerhed uden Philippe Coutinho, som sidder kampen over med en skade, mens også Firmino og Sturridge er yderst tvivlsomme.

Om sin startopstilling siger Jürgen Klopp til BBC:

“Det handler om at have en start-opstilling, som kan klare intensiteten i kampen, fordi Leeds er virkeligt gode i øjeblikket. De er et hold som spiller fodbold, og de vil tvinge os ud i en masse situationer, så vi skal arbejde hårdt i de her kampe. Spillerne skal være fit nok til denne kamp. Vi kommer ikke til at hvile nogen, som ikke har brug for hvile. Det er muligt vi laver et par ændringer, det er muligt vi spiller med næsten det samme hold (som i sejren mod Sunderland, red.).

Leeds’ manager Garry Monk har – ligesom Klopp – endnu ikke løftet sløret for sin startellever, men siger iflg. BBC:

“Det er en historisk kamp i engelsk fodbold, og det må vi respektere. Vi har ingen illusioner. Det er en svær kamp for os. Det er en stor udfordring, og det er sådan vi skal se på det. Vi er ikke under noget pres. Oddsene er imod os, men vi har stor tro på os selv”, sagde Monk.

 

Arvefjendeopgøret Liverpool vs Leeds

Det tager kun 1,5 time at køre de godt 74 mil mellem Leeds og Liverpool, og den forholdsvis korte distance mellem de to store fodboldbyer, har selvfølgelig givet næring til et legendarisk arvefjendeopgør som strækker sig tilbage til 1960-70’erne, hvor begge klubber nød deres storhedstid i engelsk fodbold, og mødtes i et antal cup-finaler og direkte dueller om mesterskabet.

Don Revie havde 13 år ved roret i Leeds United, hvor han overtog ansvaret i 1962, da Leeds lå på kanten af nedrykning til 3. division, for blot syv år senere at have ført klubben til engelske mestre i 1969. Det var klubbens første mesterskab, men ikke det sidste, for Leeds vandt igen i 1973/74 og 1991/92.

Liverpools tid på toppen af engelsk fodbold har varet flere år end Leeds’, og mens Leeds United i mange år nu har fristet en tilværelse i de næstbedste rækker i England, har Liverpool kontinuerligt befundet sig i det fornemste selskab i de seneste mange, mange år – dog uden at vinde mesterskaber i de seneste 26 år. I Leeds kan de altså prale af, at have vundet mesterskabet mere nyligt end i Liverpool.

 

Indbyrdes opgør i historien

Liverpool og Leeds mødte første gang hinanden på Anfield d. 22. november 1924, hvor Dick Forshaw sikrede Liverpool en 1-0 sejr, og siden da har de mødtes i alt 116 gange, hvor Liverpool har vundet de 57 og Leeds kun 28. Den seneste Leeds-sejr ligger tilbage i 2001, og den kom netop på Anfield, hvor Leeds sejrede med 1-2. Siden da er de mødtes seks gange i Premier League, hvor Liverpool har vundet fire og to er endt uafgjort.

Leeds rykkede ud af Premier League i 2004, og har ikke fundet vej til det forjættede land siden, hvilket er en skam for fans af engelsk fodbold. Det seneste møde mellem Liverpool og Leeds fandt således sted i 2009, netop i Liga Cup’en, hvor et reservespækket Liverpool-hold vandt med 0-1 på Elland Road i Leeds. David N’Gog lavede dengang målet for Rafa Benitez’ tropper.

Det næste kapitel i bogen om Liverpool vs Leeds skrives i aften på Anfield, når der sparkes gang i EFL Cup’ens 5. runde. Du kan se flere odds på kampen hos bet365.dk.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Indlæser...

 

bet365-580x330