Kroatien – England odds: Modrić vs. Kane på Luzjniki Stadion

Både Kroatien og England har kæmpet ekstremt hårdt for at stå i VM-semifinalen. Nu må en af dem dog lade livet. Der kan nemlig kun være en vinder, så det store spørgsmål er, om det er Luka Modrić eller Harry Kane, der kommer til at vise vejen mod det forjættede land.

Kroaterne var for anden gang i træk ude i straffesparkskonkurrence, da de mødte russerne i 1/8-finalen. Efter 1-1 i ordinær spilletid og 2-2 i forlænget, så kunne Ivan Rakitić atter engang afgøre sagerne på det femte og sidste spark. Derved er det kroatiske landshold for første gang i 20 år videre til semifinalerne ved et verdensmesterskab. Dengang tabte de med 2-1 til Frankrig på to scoringer af Lilian Thuram.

Englænderne havde ikke de store problemer med at ekspedere svenskerne ud af turneringen. Harry Maguire kanonerede et hovedstød i kassen kort før pausen. Dele Alli lukkede og slukkede efter en times tid. Det betyder, at det engelske landshold er blandt de fire bedste i verden, hvilket ikke er sket siden 1990. Der måtte de se sig slået efter straffesparkskonkurrence i semifinalen af Vesttyskland.

England er blevet gjort til favoritter mod Kroatien af diverse spiludbydere på nettet. Der er således odds 2,38 på en engelsk sejr hos bookmakeren betfair. En kroatisk sejr belønnes med odds 3,60. Et uafgjort resultat giver pengene 3,10 gange igen.

Har man endnu ikke oprettet en konto hos betfair, kan man i øvrigt netop nu få odds 12 på englænderne slår kroaterne.

 

Odds på opgøret hos betfair

 

Optakt: Kroatien – England

Kroatien kan ikke blive ved med at være heldige

Det kroatiske fodboldforbunds logoMan kan vist godt sige, at kroaterne har været heldige ved denne slutrunde indtil videre. Først mødte de et dårligt spillende Nigeria-mandskab, som der lavede selvmål og begik straffespark, så det var nemt for dem at vinde med 2-0. Derefter mødte de et mildest talt elendigt Argentina-hold, som der sejlede rundt defensivt, og derfor blev splittet af med 3-0. Island var også alt andet end imponerende, og de kroatiske reserver havde ikke de store problemer med at snuppe en 2-1-sejr. Mod Danmark i 1/8-finalen kom de lynhurtigt bagud, og det var kun på grund af et kæmpe forsvarskoks, at de kunne udligne kort derefter. I store dele af anden halvleg dominerede de danske drenge dem, og det var svært at få øje på, hvordan Kroatien skulle trække sig sejrrigt ud af den duel.

Mod værtsnationen Rusland var det så meget mere af samme skuffe. Først bankede Denis Cheryshev kuglen i kassen efter en halv times tid. Andrej Kramarić fik dog udlignet på et hovedstød otte minutter efter. Mest af alt fordi Sergej Ignasjevitj ikke fik lukket ned for indlægget fra Mario Mandžukić. Selvom Domagoj Vida headede dem i front efter 101 minutter, så varede det ikke længe, før Mario Fernandes fik bragt balance i regnskabet. Den efterfølgende straffesparkskonkurrence var de endda også heldige med at vinde. Mateo Kovačić tillod sig således at brænde forsøg nummer to.

Nu må deres held snart være ved at løbe op, og det ligner, at det bliver mod England. Højrebacken Šime Vrsaljko er nemlig gået i stykker, hvilket betyder, at Vedran Ćorluka må træde til. Den tidligere Tottenham-mand er dog normalt midtstopper og er heller ikke særlig hurtig. Han kommer helt sikkert på overarbejde mod blandt andre de to raketter Ashley Young og Raheem Sterling.

Forventet startopstilling

Subašić – Ćorluka, Lovren, Vida, Strinic – Rakitić, Modrić – Rebić, Kramarić, Perišić – Mandžukić

Her kan hele den kroatiske VM-trup ses

 

Is it finally coming home?

Det engelske fodboldforbunds officielle logoDe engelske fans har efterhånden sunget det i mere end et årti, men nu ligner det endelig, at der er noget om snakken. I 2006 udgav Baddiel, Skinner & Lightning Seeds nemlig sangen Three Lions (Football’s Coming Home) og her tolv år efter, ligner det så, at det rent faktisk kan gå hen og blive en realitet. Englænderne har således set ekstremt stærke ud gennem nærmest hele turneringen, hvis man lige ser bort fra da deres reservehold tabte til Belgiens ditto. Særligt på standardsituationer har de imponeret, og omkring halvdelen af deres mål er blevet scoret efter enten hjørne- eller frispark. Selv når Harry Kane har en offday og ikke kommer på tavlen, så kan de stadig vinde komfortabelt. Det var lige præcis scenariet mod Sverige, hvor Tottenhams goalgetter så meget slidt ud og lignede en skygge af sig selv.

Kroaterne har 240 minutter plus to straffesparkskonkurrencer i benene, og det er en kæmpe fordel for England. De skulle nemlig ikke anstrenge sig særlig meget for at slå det svenske landshold, hvilket betyder, at de både har fået tanket en masse selvtillid og energi. Harry Kane og co. har fået fire velfortjente hviledage, og det burde være mere end nok til at være total toptændt til denne semifinale. Vi tror, at de engelske løver kommer ud til kampen med ild i øjnene og vil angribe fra første fløjt. Hvis de kan servicere deres angribere og skaffe sig en masse dødbolde, så burde de også kunne snuppe sejren.

Jordan Henderson måtte lade sig udskifte 85 minutter inde i kvartfinalen på grund af en skade, men han har meldt sig klar igen. Derfor har Gareth Southgate frit valg på alle hylder, og han kan vælge og vrage mellem alle sine 23 spillere.

Forventet startopstilling

Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young – Sterling, Kane

Her kan hele den engelske VM-trup ses

 

Spilforslag til Kroatien – England

Først og fremmest synes vi helt sikkert, at man skal gøre brug af betfairs fremragende tilbud og få odds 12 på en England-sejr. Hvis man ikke allerede har en konto derinde naturligvis. I vores optik er der nemlig ikke den store tvivl om, at det er dem, som der booker en billet til VM-finalen.

Derudover har vi også stor fidus til Harry Kane. Han gjorde ikke meget væsen af sig mod svenskerne, men det var fordi, at han virkelig slidt. Efter en god omgang restituering så burde den engelske goalgetter dog være tilbage i fuldt vigør. Hvis han er det, så burde han også få netmaskerne til at blafre mindst en enkelt gang i løbet af de 90 minutter.

Derfor anbefaler vi at spille på, Harry Kane scorer i kampen til odds 2,37 hos betfair.

 

Odds på en Kane-kasse hos betfair

 

bookmakeren betfairs logo på gul baggrund