Med beskedne odds 2,75 på, at Jagten belønnes med en Oscar, har Betsafe den danske film blandt favoritterne til prisen. Baseret på deres Oscar odds, er det i bookmakerens øjne kun det italienske bidrag “Den Store Skønhed”, som har bedre chancer for at løbe med statuetten.

Torsdag blev det endelig offentliggjort, at Thomas Vinterbergs i hovedrollen er nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film. Hos spilleselskabet Betsafe ser man med optimistiske øjne på de danske chancer, hvilket kommer til udtryk i et relativt beskedent vinderodds på 2,75. Det skyldes ifølge bookmakeren en kombination af et stærkt dansk bidrag og et svagt felt. Kun den italienske film “Den Store Skønhed” står stærkere med odds 1,55.

“Feltet af nominerede film i kategorien er relativt svagt set i forhold til tidligere år. I vores øjne er den italienske film “Den Store Skønhed” faktisk den eneste reelle trussel til Jagten. Til gengæld er det så også en trussel, der skal tages seriøst. Den Store Skønhed har netop vundet Golden Globe-statuetten i konkurrence med Jagten, og mange vælger at anskue denne pris som en temperaturmåler for Oscar-uddelingerne”, forklarer Betsafes oddssætter Thomas Holm og fortsætter:

“Der er dog også ting, som taler til Jagtens fordel. Både Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg er navne, som klinger af succes og kvalitet i Hollywood. Og så leverer både Mikkelsen og Thomas Bo Larsen jo fænomenale skuespilpræstationer i en film, som alle kan forholde sig til.”

Foruden Jagten og Den Store Skønhed består feltet af den belgiske film “The Broken Circle Breakdown”, den cambodianske “The Missing Picture” og den palæstinensiske “Omar”. Oscar-showet finder sted natten til mandag 3. marts dansk tid.

Odds på Jagten hos Betsafe til odds 2.75 her

Hvilket bidrag vinder Oscar-statuetten i kategorien “Bedste ikke-engelsksprogede film”?

The Great Beauty (La Grande Bellezza) – Italien                1.55

The Hunt (Jagten) – Danmark                                          2.75

The Broken Circle Breakdown – Belgien                             8.00

The Missing Picture (L Image Manquante) – Cambodia      24.00

Omar – Palæstina                                                            40.00