Det første awardshow i 2019 løber af stablen om natten fredag den 7. januar, og her er der selvfølgelig tale om Golden Globe. Det er som regel en rigtig god indikation, hvordan det kommer til at gå, når der er Oscar-uddeling en måneds tid senere.

Dette vil være den 76. gang, at der bliver uddelt gyldne globusser, og vi har tænkt os at gå i dybden med alle de bedste odds på Golden Globe.

 

Odds på Golden Globe hos Danske Spil
*Find spillet her; Flere Sportsgrene -> Underholdning

 

Hvordan vinder man?

Det er til tider rigtig svært at spå om vinderne af diverse Golden Globes, da det er filmjournalister som bestemmer dem. Rent faktisk er der omkring hundrede Hollywood-journalister, der vælger vinderne i alle kategorierne. Derfor er det heller ikke lige så prestigefyldt at vinde en gylden globus, som det eksempelvis er at hjemtage en Oscar eller endda en Emmy. Én ting er dog sikkert. Golden Globe betyder starten på et nyt kalenderår fyldt til randen med awardshows. Du kan vinde rigtig mange penge, hvis du både formår at følge med i filmverden og holde øje med diverse tendenser.

Hos Danske Spil finder du en masse odds på Golden Globe. Det er i skrivende stund muligt at spille på alt i alt ni forskellige kategorier. Først og fremmest kan du oddse på den bedste film i to forskellige kategorier; drama og musical/komedie. Det er også muligt at spille på, hvem der bliver udråbt til den bedste instruktør. Sidst men ikke mindst kan du selvfølgelig også oddse på bedste mandlige/kvindelige birolle samt bedste skuespiller og bedste skuespillerinde i de to førnævnte kategorier (drama og musical/komedie).

 

Bedste film (drama)

Indlæser odds…

Disse odds leveres af bookmakeren Danske Spil

Der er ikke den store tvivl hos Danske Spil om, hvilken film der burde gå hen og vinde bedste drama. De fleste har nok hørt om ‘A Star Is Born’ med Lady Gaga og Bradley Cooper. Den handler om en musiker, der hjælper en ung sangerinde med hendes karriere, selvom han selv er hårdt ramt af alkoholisme og alderdom. Det er uden tvivl en rørerende historie, som har taget rigtig mange filmelskere med storm. Oddset på 1,14 er dog ikke særlig anbefalesværdigt, da den har hård konkurrence fra to andre rigtig gode film.

Både ‘If Beale Street Could Talk’ og ‘BlacKkKlansman’ er således heller ikke nogle dårlige bud på en vinder af drama-kategorien. Førstnævnte er en historie omkring en gravid kvinde i Harlem der desperat forsøger at bevise hendes forlovede er uskyldig i den forbrydelse, som han er blevet anklaget for. Sidstnævnte er baseret på virkelige hændelser og omhandler Ron Stallworth der infiltrerer Ku Klux Klan og endda lykkedes med at stige en hel del i hierarkiet undervejs.

De sidste to nominerede film i denne kategori er ‘Black Panther’ og ‘Bohemian Rapsody’, men vi kan simpelthen ikke se nogle af dem snuppe sejren. Marvel-filmen er for uortodoks, mens Queen-filmen simpelthen bare ikke har hvad der skal til.

Her på redaktionen har vi set alle tre film, og vi hælder mest af alt til ‘BlacKkKlansman’ vinder. Det er en politisk orienteret film med et rigtig fint budskab. Vi kunne godt se den blive belønnet med en gylden globus. Odds 14 må også siges at være mere end godkendt.

 

Bedste film (komedie/musical)

Indlæser odds…

Disse odds leveres af bookmakeren Danske Spil

I denne kategori er der tre forhåndsfavoritter og to underdogs. Ifølge Danske Spil kommer ‘The Favourite’, ‘Green Book’ og ‘Vice’ til at kæmpe om æren, mens ‘Mary Poppins Returns’ og ‘Crazy Rich Asians’ må se sig slået på målstregen. Umiddelbart er vi meget enige i denne oddssætning. De to underdogs vil vi ikke gå i dybden med, da vi har svært ved at se dem vinde en gylden globus. Vi vil derimod tage et kig på de tre forhåndsfavoritter.

‘Vice’ er en historie om Dick Cheney, som har været amerikansk vicepræsident i flere årtier. Den er fyldt med fantastisk skuespil fra både Amy Adams, Christian Bale og Sam Adams, hvilket da også er hovedårsagen til, den har en rigtig god chance for at vinde.

Sjovt nok så er ‘The Favourite’ også bookmakernes favorit. Her har vi at gøre med en historie fra starten af 1700-tallet, hvor dronning Anne går i krig med franskmændene. Samtidig har hun også en affære med sin rådgiver, mens hendes kusiner planlægger at vælte hende af tronen. En film fyldt med drama og intriger med en velspillende Emma Stone i en af hovedrollerne.

Afslutningsvis har vi en film med dansk deltagelse i form af ‘Green Book’. Viggo Mortensen gør det fuldstændig fremragende som chauffør for pianisten Mahershala Ali. De to tager på et road trip af en anden verden, hvor de lærer hinanden en masse nyttige ting. Der har dog desværre været en masse polemik omkring filmen, hvilket har været med til at formindske dens vinderchancer gevaldigt.

Vi anbefaler, at man spiller på ‘The Favorit’ vinder bedste komedie/musical. Der er fin betvalue i væddemålet, og det er bestemt ikke uden grund, den er blevet udråbt til at være en af forhåndsfavoritterne. Giver odds 2,95 hos Danske Spil.

 

Bedste skuespiller/skuespillerinde

Denne kategori er delt op i fire, da man både kan vinde bedste skuespiller/skuespillerinde i en dramafilm og en musical-/komediefilm. Vi starter med drama, og derefter bevæger vi os så videre til musical/komedie. Du kan som nævnt tidligere også oddse på blandt andet bedste instruktør hos Danske Spil, men da det ville fylde for meget at analysere alle ni markeder, har vi valgt at fokusere på dem med bedst betvalue.

 

Bedste skuespiller (drama)

Indlæser odds…

Disse odds leveres af bookmakeren Danske Spil

Bradley Cooper gør det fantastisk i ‘A Star Is Born’, og det kan man også se på oddssætningen hos Danske Spil. Han er nemlig kæmpe favorit til at vinde denne kategori. Hans største konkurrent er Rami Males, der spiller Freddy Mercury i ‘Bohemian Rapsody’. Selvom sidstnævnte film har sine fejl og mangler, så må man bare sige, at skuespillerpræstationen fra Mr. Robot-stjernen simpelthen er i en klasse for sig selv.

Derfor kunne vi faktisk godt se Rami Malek overraske bookmakerne og vinde bedste skuespiller i en dramafilm til odds 2,75.

 

Bedste skuespillerinde (drama)

Indlæser odds…

Disse odds leveres af bookmakeren Danske Spil

Præcis som i bedste skuespiller-kategorien finder vi forhåndsfavoritten i ‘A Star Is Born’-filmen, hvor Lady Gaga leverer en eminent præstation. Hun skal dog kæmpe en rigtig hård kamp med Glenn Close fra ‘The Wife’. En fantastisk film der handler om en succesfuld mandlig forfatter, som Glenn Close er gift med. Det viser sig dog senere hen, at det rent faktisk er hans kone, der har skrevet samtlige af hans værker.

Det ville være så Golden Globe at give prisen til Lady Gage, men her på redaktionen er vi ikke i tvivl om, hvem der er den sande vinder; Glenn Close. Derfor smider vi en skilling efter odds 4,00.

 

Bedste skuespiller (musical/komedie)

Indlæser odds…

Disse odds leveres af bookmakeren Danske Spil

Endelig en kategori med dansk deltagelse. Prisen som bedste skuespiller i en musical- eller komediefilm kommer med al sandsynlighed bliver med al sandsynlighed enten givet til Christian Bale for ‘Vice’ eller Viggo Mortensen for ‘Green Book’. Det hører dog med til historien, at danskeren på uheldig vis kom til at bruge N-ordet i et af sine mange interviews. Det har skabt en kæmpe shitstorm omkring både ham og filmen, og det kommer uden tvivl til at påvirke juryen.

Christian Bale vinder i vores optik bedste skuespiller i en musical/komedie uden den store konkurrence. Odds 1,65 hos Danske Spil er ganske godt betalt.

 

Bedste skuespillerinde (musical/komedie)

Indlæser odds…

Disse odds leveres af bookmakeren Danske Spil

Sidst men ikke mindst finder vi prisen som bedste skuespillerinde i en musical-/komediefilm. Her er bookmakernes forhåndsfavorit Olivia Coleman på grund af hendes performance i ‘The Favourite’, men man skal slet ikke overse Emily Blunt, som leverer et fornemt stykke skuespillerindearbejde i ‘Mary Poppins Returns’. Selvom førstnævnte film er klart bedre end sidstnævnte, så må man bare tage hatten af frøken Blunt.

Sjældent har vi set en bedre præstation fra en skuespillerinde, og derfor håber vi på, at hun fortjent ender med at vinde prisen i musical/komedie-genren til odds 2,80.

 

Odds på Golden Globe hos Danske Spil
*Find spillet her; Flere Sportsgrene -> Underholdning

 

Oddsets logo på blå baggrund med hvid skrift