FC Nordsjælland – Brøndby IF odds: Optakt til Superliga-braget

Søndag eftermiddag er det endnu en gang tid til topkamp i Superligaen, når FC Nordsjælland hjemme på Farum Park tager imod førerholdet Brøndby IF. Det er nummer tre imod nummer et, og en vaskeægte sekspointskamp, som ingen af holdene har råd til at tabe.

FC Nordsjælland har fået en skidt start på mesterskabsspillet, hvor det indtil videre blot er blevet til fire point i de fire første kampe. I midtugen var Nordsjælland heldige med at få 2-2 på udebane med Horsens, og hullet ned til FC København er efterhånden skrumpet til sølle fire point. Nordsjælland er derfor i akut fare for at miste tredjepladsen og kvalifikationen til Europa League.

For Brøndby ser det noget bedre ud. De gul-blå vandt torsdag aften en dramatisk topkamp på udebane imod FC Midtjylland. Dermed udbyggede Brøndby sin ubesejrede stime, og de har ikke tabt siden august sidste år. Brøndby må dog undvære brandvarme Kamil Wilczek, der er i karantæne. Det er dermed et svækket Brøndby-mandskab, der tager til Farum.

Wilczek eller ej så er Brøndby favoritter. De gul-blå har vundet de seneste seks kampe i streg, og bookmakerne forventer, at de tilføjer endnu en til samlingen i Farum. bwin giver således pengene 1,83 gange igen på en gul-blå sejr, imens der er odds 4,10 på FC Nordsjælland. 

 

Spil på kampen hos bwin

 

Optakt: FC Nordsjælland – Brøndby IF

Hjulmands tropper vakler

FCNFC Nordsjælland har haft en imponerende sæson, men det er som om, at mesterskabsspillets alvor går de unge spillere på. Norsjællændernes spil er mere anstrengt, og det flyder ikke på samme måde som tidligere. Derfor er Nordsjælland også gået fra det ene dårlige resultat til det andet i de seneste uger. Faktisk har de blot vundet en af deres seneste seks kampe, hvilket betyder, at deres tredjeplads er i fare.

Imod Horsens var Nordsjælland tæt på at tabe endnu en gang. Her måtte tigerne helt frem til det 89. minut før, de fik udlignet til 2-2 på et noget tyndt straffespark. I løbet af hele kampen gjorde Horsens det svært for Nordsjælland, der virkelig bøvlede med de fysisk stærke spillere. Samtidig udnyttede Horsens Nordsjællands svaghed på defensive dødbolde, hvor de lave teknikere har svært ved at sætte sig i gennem.

Selvom Nordsjælland var på hælene imod Horsens, kan den sene udligning give noget momentum. Nordsjælland er nemlig stadig et fremragende fodboldhold. Samtidig er det en stor fordel for tigerne, at foråret endelig er kommet til Danmark. Det betyder, at Nordsjælland nu får bedre baneforhold over hele landet, hvilket passer perfekt til deres spillestil.

Dette momentum kan Nordsjælland bygge videre på imod Brøndby. Kasper Hjulmand har nemlig et godt tag på Alexander Zorniger som den eneste af Superligaens trænere. I de forrige seks møder i mellem de to hold, er det blevet til tre sejre til FC Nordsjælland, en uafgjort og to sejre til Brøndby. Hjulmand råder over så mange gode teknikere, at hans spillere kan spille sig ud af Brøndbys høje og aggressive pres. Samtidig er Nordsjælland gode til at udnytte de store tomrum bag Brøndbys to centralforsvarere, hvilket man senest så, da Nordsjælland vandt 3-2 i Farum i juli.

FC Nordsjælland må definitivt undvære den karantæneramte forsvarsspiller Victor Nelsson. Derudover sidder den tidligere Brøndby-spiller Patrick Da Silva, Godsway Donyoh, Jonathan Amon og Martin Frese alle ude med skader.

 

Brøndby kan lugte mesterskabet

BIF logoDet har længe været tabu på Vestegnen at nævne mesterskabet. Den mulige titel er der kun blevet hvisket om i krogene blandt fansene, men efter sejren over Midtjylland kan Brøndby ikke længere skjule, at de er mesterskabsfavoritter. Nu tales der helt åbent om muligheden, og det forventes faktisk, at Brøndby-spillerne løfter pokalen på sidstedagen. Presset lader dog ikke til at være nået spillerne. På trods af den massive opmærksomhed, der omringer holdet i modsætning til konkurrenterne, spiller holdet stadig god og ubekymret fodbold. Brøndby-spillerne viser derudover en stålsat moral og ufattelig karakter, hvilket sikrer dem den ene sejr efter den anden.

Dette så man også i Herning, hvor Brøndby hurtigt kom bagud 2-0. Herefter virkede alt håb ude, men Brøndby åd sig langsomt men sikkert ind i kampen igen. Først reducerede Kamil Wilczek og herefter stod der faktisk Brøndby på det meste. Midtjylland havde to skud på træværket i åbningsminutterne af anden halvleg, men kort efter blev de presset tilbage i eget felt igen. Midtjylland kunne dårligt få bolden over Brøndbys banehalvdel i den sidste halvdel af anden halvleg, og det var bestemt ikke ufortjent, at Brøndby kom tilbage i kampen.

Det var dog bekymrende for Brøndby, at defensiven flere gange sejlede imod FCM. Især Paulus Araajuri blev udstillet, hvilket førte til FCM’s to mål. Samtidig gav Brøndby midtjyderne flere gode muligheder, og de balancerede virkelig på afgrundens rand. Zorniger skal have defensiven tilbage på sit vanlige niveau inden kampen imod FCN, da tigernes hurtige folk ellers kan gøre rigtig ondt på Brøndby-defensiven.

Araajuri udgik fra FCM-kampen med en skade, og hans tilstand er endnu uvis. Han blev afløst af Hjörtur Hermansson, der leverede en fremragende præstation, og islændingen starter formentlig imod FCN søndag. Derudover er det også nærliggende, at Kevin Mensah får chancen fra start, da Kamil Wilczek er i karantæne. Polakken har scoret ni mål i foråret, og i de seneste tre kampe, så han vil uden tvivl blive savnet. Stoler Zorniger ikke på Mensah, kan han vælge at rykke Mukhtar op i angrebet og Besar Halimi ind på midtbanen, hvilket han tidligere har eksperimenteret med.

 

FCN – Brøndby spilforslag

FC Nordsjælland og Brøndby har to af de farligste offensiver i den danske Superliga. På den ene side finder man folk som Mathias Jensen, Ernest Asante og Mikkel Rygaard og på den anden Teemu Pukki, hany Mukhtar og Teemu Pukki. Derfor lugter kampen også af mål.

Denne lugt bliver endnu kraftigere, når man ser nærmere på de seneste opgør mellem Hjulmand og Zorniger. I alt har de to trænere mødtes seks gange, hvor det er blevet til 22 mål, hvilket svarer til 3,67 mål per kamp.

Der er typisk masser af chancer, når Brøndby og Nordsjælland mødes, uanset om det er i Farum eller på Brøndby Stadion, og denne kamp bliver næppe anderledes. Vi anbefaler derfor, at man spiller på over 2,5 mål til odds 1,60 hos bwin.

Læs vores Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov optakt

Her kan du få et Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov livestream

 

Følg spilforslaget her

 

bookmaker bwin logo