FC København – Brøndby IF odds: Hvem vinder årets første New Firm?

Efter en lang vinterpause ruller bolden igen i Danmark, når FC København og Brøndby IF mødes i Telia Parken i DBU Pokalen. New Firm opgørene er utvivlsomt de største på dansk jord, og begge klubber og deres fans har set frem til denne kamp i månedsvis. At de denne gang mødes i DBU Pokalen giver kampen noget ekstra krydderi, da begge hold vil nyde at sende ærkerivalen ud af turneringen.

Samtidig er det en kamp i revanchens tegn. For hjemmeholdet gælder det om at vinde håneretten tilbage efter, at de blev besejret på hjemmebane i efteråret. Brøndby derimod skal hævne nederlaget i sidste sæsons pokalfinale.

FC København har haft en forfærdelig stund. De ligger blot på sjettepladsen i Superligaen, hvor de er hele 18 point efter FC Midtjylland og 17 point efter Brøndby. Derfor har manager Ståle Solbakken også haft travlt henover vinteren, hvor FC København har investeret stort i nye spillere. Robert Skov og Viktor Fischer er således blevet hentet til, imens det dog også er blevet til salg af Benjamin Verbic samt reserverne Kasper Kusk, Martin Pusic, Danny Amankwaa og Tom Högli.

Brøndbys vinter var noget mere stille. Sportsdirektør Troels Bech købte angriberen Mikael Uhre fra SønderjyskE, men han tiltræder først efter sæsonen. Vigtigst for Brøndby var det dog, at de holdt på alle profilerne. Klubben afviste blandt andet et stort bud på målmand Frederik Rønnow, og de er derfor stadig blandt mesterskabsfavoritterne.

På grund af Brøndbys flotte efterår og FC Københavns tilsvarende dårlige efterår, er gæsterne favoritter søndag eftermiddag. Det er første gang i en årrække, at Brøndby er favoritter i Parken, og det skal blive spændende at se, hvorvidt de kan leve op til favoritværdigheden. Hos 888sport ligger en sejr til FC København helt oppe i 2,75, imens en Brøndby-sejr belønnes med odds 2,48.

Optakt til New Firm

 

Odds på New Firm

 

Optakt: FC København – Brøndby IF

FC København

Løverne fra Parken var horrible i efteråret men går alligevel et spændende forår i møde. Udover derbykampen imod Brøndby venter der dem også to altafgørende Europa League-kampe imod Atletico Madrid samt selvfølgelig en række vigtige Superliga-opgør. For Solbakken og resten af FC København er kampen imod Brøndby dog den åbenlyse første prioritet. FC København er nemlig i overhængende fare for ikke at kvalificere sig til europæisk fodbold i næste sæson. Midtjylland og Brøndby er for længst løbet fra dem, men også FC Nordsjælland på tredjepladsen bliver svære at fange. Dermed er FC København næsten pisket til sejr i DBU Pokalen for at komme i Europa League i næste sæson.

Københavnerne har dog sikret sig selv et godt udgangspunkt denne vinter. Købene af Robert Skov og Viktor Fischer ligner nemlig begge rene genistreger. Skov har længe været en af Superligaens mest lovende spillere, og han er en mand, der kan afgøre kampe på egen hånd. Det samme kan man roligt sige om 23-årige Fischer, der for få år siden var rygtet til FC Barcelona. Den tidligere Ajax-stjerne går direkte ind og bliver Superligaens mest profilede spiller.

Københavnerne brugte store dele af januar på træningslejr i Dubai. Her havde spillerne muligheden for at forberede sig til februars vigtige opgør i perfekte omgivelser. Undervejs spillede de tre træningskampe, hvor resultaterne mildest talt var blandede.

I den første kamp blev FC København kørt decideret over af russiske Zenit Skt. Petersborg. 5-0 vandt russerne ved den anledning, og de hvidklædte københavnere blev flere gange udstillet. I den efterfølgende kamp spillede FC København 0-0 imod kinesiske Guangzhou Evergrande. Resultatmæssigt var det udmærket, men spillemæssigt haltede det i store dele af kampen for danskerne. Det blev først rigtig godt i den sidste træningskamp, hvor Solbakkens tropper besejrede Shakhtar Donetsk med 2-1.

Solbakken må undvære Federico Santander samt de to forsvarsspillere Mikael Antonsson og Erik Johansson imod Brøndby.

 

Brøndby IF

Brøndby IF logoMange Brøndby fans havde sat næsen op efter en angriber i løbet af januars transfervindue, men det ønske blev ikke opfyldt. Klubben fik ganske vist sikret sig Mikael Uhres underskrift, men han slutter sig først til truppen efter sæsonen. På positivsiden formåede Brøndby at holde fast i alle profilerne på trods af stor interesse i især målmand Frederik Rønnow. På transfervinduets sidste dag landede der ellers et enormt bud på Troels Bechs skrivebord fra Crystal Palace, men dette blev afvist. Dermed har cheftræner Alexander Zorniger kunnet forbederede sig til foråret uden at skulle bekymre sig alt for meget om til- og afgange.

Ligesom ærkerivalerne brugte Brøndby også en del af vinteren i Dubai. Her trænede spillerne benhårdt, og de bør derfor være i fremragende fysisk form forud for det vigtige forår. Brøndby nåede to træningskampe under opholdet. I den første kamp blev det til 3-3 imod Guangzhou Evergrande. De gul-blå dominerede dog kampen fuldstændig, og de burde have vundet kampen komfortabelt.

Imod Slavia Prag dominerede Brøndby endnu en gang, men et dumt selvmål af Hjörtur Hermansson og en sen udligning betød, at Zornigers tropper måtte nøjes med uafgjort. På trods af de manglende sejre leverede Brøndby altså et par gode præstationer under den mellemøstlige sol, og det var især lovende at se angriberne Teemu Pukki, Kamil Wilczek og Kevin Mensah levere gode præstationer og score mål. Dette manglede i høj grad i efteråret.

Lasse Vigen Christensen sad over med en mindre skade, da Brøndby mødte Slavia i slutningen af januar. Han bør dog være klar til kampen i Parken, og dermed har Zorniger ingen skader af bekymre sig om.

 

Spilforslag

Der er altid smæk for skillingen, når FC København og Brøndby mødes i de traditionsrige new firm-opgør. Brøndby har vundet de seneste to indbyrdes opgør, men hjemmeholdet er stadig stærkest på papiret. Dette gælder især efter købene af Fischer og Skov, der virkelig ser lovende ud.

Det er svært at snakke om motivationsforskelle i et derby, men FC København har uomtvisteligt mere at spille for end gæster. FC København skal simpelthen vinde pokalen for at redde sæsonen og kvalificere sig til europæisk fodbold, imens Brøndbys opmærksomhed naturligvis er på mesterskabet. Brøndby går klubbens mest afgørende forår siden 2013, hvor holdet var tæt på at rykke ned, i møde.

Der er derfor ingen tvivl om, at værdien ligger i et spil på FC København. Vi anbefaler derfor, at man spiller på, at FC København går videre til odds 1,88 hos 888sport. Dette spil er inklusiv ekstra tid, og det går derfor hjem uanset, hvordan FC København går videre.

 

Følg spilforslaget hos 888sport

 

888sport logo