Efter tre kampe i træk uden sejr skal FC København torsdag forsøge at rejse sig, når de møder tjekkiske Fastav Zlin på udebane i Europa League. Gruppe F er stadig helt åben, da blot tre point adskiller Lokomotiv Moskva på førstepladsen og Fastav på fjerdepladsen. Dermed kan vinderen af torsdagens kamp tage et stort skridt fremad.

De tjekkiske pokalmestre har et point efter de første to spillerunder efter 0-0 hjemme imod Sheriff og et 3-0-nederlag i Moskva. De har dermed ryggen imod muren og skal have point, hvis de vil gøre sig håb om videre avancement.

FCK har ligeledes ryggen imod muren men af andre årsager. Ståle Solbakkens tropper har det svært for tiden, og de tabte i weekenden med 1-0 i Odense. Københavnernes to første kampe er begge endt 0-0, og fansene forlanger, at der snart kommer hul på bylden.

Det forventer bookmakerne sker imod Fastav, hvor de vurderer FCK til at være favoritter. Hos Betsafe er der således odds 1,86 på, at københavnerne vinder, imens en sejr til hjemmeholdet belønnes med odds 4,45.

Bliv klogere på Betsafe med vores bookmakeranmeldelse, og lær hvordan du får 1.000 kroner i bookmakerbonus.

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: Fastav Zlin – FC København

Fastav Zlin

Fastav er en klub, der er inde i en spændende udvikling for tiden. I sidste sæson sluttede den på sjettepladsen i den tjekkiske liga, den højeste placering nogensinde, imens den også vandt pokalturneringen. Dette var klubbens første trofæ siden sejren i den tjekkoslovakiske pokalturnerning i 1970, og klubbens blot andet trofæ nogensinde.

Klubben var i en årrække et ustabilt elevatorhold, men dette blev ændret i 2014, hvor Bohumil Panik blev ansat som sportsdirektør. Under ham er Fastav gået i gennem en rivende udvikling, og de nærmer sig i dag toppen af tjekkisk fodbold. En af Paniks bedste beslutninger var at tilknytte den tidligere Juventus-spiller Zdenek Grygera til klubben, for han bruger nu sine forbindelser til at tiltrække spændende spillere til klubben.

Fastavs store styrke er truppens fart, hvilket gør dem ufattelig farlige på kontraangreb. I tjekkiske medier bliver de ofte sammenlignet med Leicester City i deres storhedstid, da de spiller på samme måde og også er bedst som underdog. Derfor foretrækker de også at overlade initiativet til deres modstandere, da de har offensive begrænsninger.

Fastav er i øjeblikket på syvendepladsen i den tjekkiske liga, hvor de har vundet deres seneste to kampe.

 

FC København

Danskerne er kommet nogenlunde fra start i årets Europa League, hvor det er blevet til to point i de første to kampe. Det har hverken været underholdende eller pænt, men FC København lever i bedste velgående. Efter denne kamp resterer en svær udekampe imod Lokomotiv, men også to overkommelige hjemmekampe imod Fastav og Sheriff, som løverne må formodes at vinde. Dette vil sikre dem avancement til næste stadie af turneringen uden de store problemer.

I ligaen ser det til gengæld mindre godt ud. Efter 12 spillerunder er FC København allerede otte point efter FC Nordsjælland og seks point efter Brøndby. Formen har været utrolig svingende, og netop som man tror, at Solbakkens tropper har fundet deres gamle niveau, falder de sammen igen.

Københavnerne har tabt deres seneste to kampe, og deres seneste præstationer har været utrolig sløje. Derfor må man også forvente, at det er et FCK-mandskab med ild i øjnene, der går på banen torsdag. Spillerne skal simpelthen revanchere sig, og de har brug for at levere nogle gode præstationer for at få fansene med sig igen.

De må dog undvære skadede Tom Høgli, Erik Johansson, Federico Santander og Nicolaj Thomsen. Derudover er angriberen Martin Pusic tvivlsom.

 

Spilforslag

Hverken Fastav eller FC København har scoret endnu i denne sæsons Europa League-gruppespil, hvorfor vi ikke forventer et målrigt opgør. Begge hold kan derudover leve med uafgjort, og de kommer næppe til at satse mere end højst nødvendigt.

Det er bestemt heller ikke to hold, der har sprudlet rent offensivt i indeværende sæson. Hjemmeholdet har blot scoret 11 mål i deres ti ligakampe, imens FC København har scoret 21 i deres 12. Københavnerne må derudover undvære angriberne Pusic og Santander samt dygtige Thomsen. Det er alle offensivsspillere, der kan vende en kamp på egen hånd.

Vi anbefaler derfor, at man spiller på, at der kommer under 2,5 mål i kampen til odds 1,63 hos Betsafe.

 

Bookmaker is inactive

 

Læs vores andre optakter til kampene i denne turnering:

Zenit Skt. Petersborg – Rosenborg BK