Indlæser...

Lørdag d. 21. maj er det tid til årets FA Cup finale på Wembley, hvor der i 2016-udgaven står Crystal Palace vs Manchester United på plakaten. Underdogsne fra Crystal Palace levnes ikke mange chancer på forhånd mod Man United, som jagter en titel til at rette op på en mildest talt skuffende sæson hos De Røde Djævle. Bookmakeren bet365 har selvfølgelig odds på FA Cup finalen, hvor Crystal Palace er udtrukket som hjemmehold.

bet365 tilbyder netop nu odds 4.50 på Crystal Palace, mens der er odds 1.80 på Man United. Uafgjort – og dermed forlænget spilletid – kan spilles til odds 3.50.

Undervejs til finalen har Crystal Palace elimineret Southampton, Tottenham, Stoke, Reading og Watford, så måske er det dumt at afskrive The Eagles for tidligt?

Kampen vises direkte på 6’eren med kick off kl. 18.30, og du kan selvfølgelig spille på FA Cup finalen hos bet365, hvor der er masser af spændende odds at satse på. Herunder kan du gå direkte til bet365, og se flere odds på Crystal Palace vs Man United i årets store finale på Wembley.

Odds på FA Cup finalen her >>

Indlæser...

 

Crystal Palace har ventet i 26 år på revanche

FA Cuppen har været afviklet siden 1871, hvilket gør den til en af Europas mest prestigefyldte turneringer. I ingen andre lande er der så meget prestige forbundet med en sejr i den nationale pokalturnering, som der er i England med FA Cuppen.

Manchester United har – sammen med Arsenal – rekorden for at have deltaget i flest FA Cup finaler. Hele 19 af slagsen har begge klubber spillet (inkl. 2016), men Arsenal har dog vundet 12, mens United kun har vundet 11. Manchester United har altså muligheden for at tangere Arsenals rekord i årets finale mod Crystal Palace.

Crystal Palace har derimod kun været i finalen ét år, hvor modstanderen også hed Manchester United. Det var i 1990, hvor de to klubber spillede 3-3 efter forlænget spilletid foran 80.000 tilskuere på Wembley. Som reglerne dengang foreskrev, udløste det en omkamp fem dage senere, hvor Manchester United vandt med 1-0.

26 år senere får Crystal Palace muligheden for revanche, og det er ikke just hver dag den lille London-klub står med en mulighed for at vinde nyt sølvtøj til trofæskabet. Palace har aldrig vundet et nævneværdigt trofæ, og klubbens bedste placering i den fornemste engelske række var i 1990/91-sæsonen, hvor det blev til en flot tredjeplads.

 

Vejen til Wembley

Undervejs til finalen har Crystal Palace mødt kvalificerede Premier League-modstandere i form af Southampton, Tottenham, Stoke og Watford, mens det undervejs også blev til en sejr over Championship-mandskabet Reading.

Manchester United har på deres vej til Wembley slået Sheffield United, Derby, Shrewsbury, West Ham (over to kampe) og Everton.

Crystal Palace og Man United har mødt hinanden to gange i Premier League i indeværende sæson, og her blev det først 0-0 på Selhurst Park i London, hvorefter United så sent som d. 20 april vandt det omvendte opgør med 2-0 hjemme på Old Trafford.

Crystal Palace sluttede sæsonen kun en håndfuld point fra nedrykningsstregen, omend man aldrig rigtig befandt sig i nedrykningsfare. Undervejs i sæsonen har Crystal Palace drillet flere af de etablerede topklubber, og bevist at man på en god dag kan bide skeer med de store. Ser man på de sidste 21 kampe i Premier League, er det dog kun blevet til to sejre og en lang stribe af kampe med enten ét eller nul point som resultat. Faktisk er det 11 udekampe siden Palace sidst fik en sejr på fremmed græs, og det taler måske ikke for en overraskelse i årets finale.

Til gengæld har Manchester United også hentet de fleste af deres sejre på hjemmebane i denne sæson, hvor der ofte har været problemer med at gøre sig gældende på udebane. Mod sæsonens afslutning har United dog vist bedre takter, og der er ikke nogen tvivl om, at Louis Van Gaal gerne vil slutte en dårlig sæson af med en titel og nyt sølvtøj til det i forvejen proppede trofæskab hos United.

Dommer Mark Clattenburg står klar til at fløjte opgøret i gang kl. 18.30 på lørdag foran et udsolgt Wembley, og du kan følge med hjemme fra lænestolen på 6’eren, hvor der er optakt fra kl. 17.30.

Odds på Crystal Palace vs Man United >>

 

bet365-580x330