Fra den 7. december – 21. december 2014 fløjtes der op for en ny slutrunde hos de danske håndboldkvinder. Der spilles nemlig Håndbold EM 2014 i Ungarn og Kroatien, som blot er anden gang nogensinde, at to nationer deler et værtsskab. Senest det skete var tilbage til EM 2010, da Danmark og Norge delte værtsskabet.

Her på odds.dk har vi samlet den helt store EM kvindehåndbold 2014 guide, hvor du kan læse alt det seneste om slutrunden. Du kan se kampprogrammet for turneringen, se hvordan stillingen i grupperne ser ud og hvilke kampe, som du kan se på TV. Du har også mulighed for at oddse på vinderen af turneringen, og det kan du gøre lige her.

 

Odds på EM i Kvindehåndbold 2014 her —>

 

Følg vores Håndbold EM 2014 guides lige her:

EM Kvindehåndbold stilling Odds på Kvindehåndbold EM Kvindehåndbold kampe
Her kan du se stillingen i EM i Kvindehåndbold, og få et overblik over, hvordan det går Danmark.
Hvem vinder EM i Kvindehåndbold 2014 – Find de bedste odds på vinderen og spil her.
Her kan du se, hvor og hvornår Danmark skal spille næste gang. Få et større overblik her.
EM i Kvindehåndbold i TV
Her får du en guide over, hvilke TV-kanaler håndboldkampene bliver vist på, og hvilke hold der spiller.

 

Danmark er kvalificeret til EM håndbold 2014

Når EM 2014 slutrunden fløjtes i gang d. 7. december, er det den 11. håndbold EM slutrunde nogensinde i kvindernes håndboldturnering.

De danske håndbolddamer kvalificerede sig til turneringen som vinder af 1. Kval. runde, og de har dermed gjort rent bord siden den første EM slutrunde. De danske damer har deltaget ved de foregående 10 slutrunder, hvor det er blevet til tre guldmedaljer i hhv. 1994, 1996 og 2002 og to sølvmedaljer i hhv. 1998 og 2004.

I de seneste slutrunder er det dog ikke gået Danmark, som man havde håbet det, og i 2006 samt 2008 endte de danske damer på en skuffende 11. plads.

I 2010 fik Danmark deres bedste resultat siden 2004, hvor Danmark på hjemmebane hentede en fjerdeplads.

Ved seneste EM slutrunde tilbage i 2012 der ble afviklet i Serbien, endte det med en 5. plads til Danmark, og det skal de altså forsøge at forbedre, når der d. 7. december sættes gang i d. 11. EM slutrunde nogensinde.

 

I disse byer spilles EM 2014

Håndbold EM 2014 afvikles i Ungarn og Kroatien, som er to store håndboldnationer. Især indenfor herresiden er deres landshold meget stærke, hvor Kroatien længe har været blandt verdenseliten.

Hos kvinderne er deres landsholds knap så stærke, men til gengæld er deres klubhold meget stærke, og de spiller år efter år med i Champions League.

Derfor har de også nogle rigtig store, og flotte håndboldhaller i de to lande, og du kan her se, hvor der skal spilles kvinde Håndbold EM 2014.

Ungarn:

Budapest: Papp Laszio Budapest Sportarena, plads til 12.500 tilskuere
Gyor: Gyor Arena: Plads til 2.800 tilskuere.
Debrecen: Fönix Csarnok. Plads til 8.500 tilskuere.

Kroatien:

Zagreb: Arena Zagreb. Plads til 15.200 tilskuere.
Varazdin: Arena Varazdin. Plads til 5.000 tilskuere.

Finalen afvikles i Budapest på Papp Laszio Budapest Sportarena som har 12.500 siddepladser.

Hvem har kvalificeret sig til EM 2014

Det er meget sjældent, at der sker overraskelser i kvalifikationen ved Håndbold EM og i år har heller ikke været nogen undtagelse. Den største overraskelse, hvis der skal findes en, må være, at det hollandske kvindelandshold har kvalificeret sig. Holland har blot deltaget ved fire EM-slutrunder, hvor deres bedste placering var en 8. plads ved EM 2010.

Følgende hold har kvalificeret sig:

Ved EM 2014 slutrunden deltager 16 nationer, og de 16 nationer er følgende:

Kroatien
Ungarn
Danmark
Ukraine
Frankrig
Slovakiet
Montenegro
Polen
Spanien
Holland
Sverige
Serbien
Norge
Rumænien
Tyskland
Rusland