Det danske flag

Lørdag den 30. november blev der endelig trukket lod til næste sommers EM-slutrunde. Danmark endte i Gruppe B sammen med forhåndsfavoritterne Belgien, samt Rusland og Finland. Dermed endte Danmark i en af slutrundens lettere grupper, og Åge Hareide og co. kan derfor forberede sig til slutrunden med tro på tingene. Det forventes da også, at Danmark går videre til ottendedelsfinalerne. Rusland vil dog yde stor modstand, og er ifølge bookmakerne den tredje favorit i gruppen. Hos Danske Spil er der odds 1,55 på, at Danmark slutter i top to, hvilket viser, at bookmakeren også i høj grad har tiltro til Danmarks chancer.

 

Spil på at Danmark går videre fra gruppespillet

 

Gruppe B

 • Belgien
 • Danmark
 • Rusland
 • Finland

 

Danmarks kampprogram

Danmark har været yderst heldige med gruppen. Vigtigst af alt er det, at rejseafstandene i gruppespillet ikke gør sig gældende for Danmark. Det ligger nemlig sådan, at Danmark spiller alle tre kampe i gruppen på hjemmebane i Parken. Danmark og Rusland er begge værtsnationer ved EM. Danmark fik dog hjemmebane i holdenes indbyrdes kamp efter lodtrækning Dermed kan de danske spillere bruge deres fridage på at restituere og slappe af i stedet for at rejse rundt. Forneden kan danskernes kampprogram ses.

 • 13. juni kl.18:00: Danmark vs Finland
 • 18. juni kl.18:00: Danmark vs Belgien
 • 22. juni kl.21:00: Danmark vs Rusland

Skulle Danmark gå hen og vinde gruppen, skal vi møde nummer tre fra enten Gruppe A, D, E eller F. Denne kampe spilles i Spanien, og mulige modstandere er nationer som Portugal, Sverige, Tjekkiet og Tyrkiet. Det kan dog også ende med, at blive en af de helt store kanoner. Hvis ikke Italien, England, Spanien, Frankrig eller Tyskland sikrer sig en top to placering, i deres respektive grupper. Får Danmark andenpladsen, møder vi ligeledes den nation som slutter på andenpladsen i Gruppe A. Denne kamp bliver spillet i Holland, og mulige modstandere er Italien, Schweiz, Tyrkiet eller Wales.

 

Her skal Danmarks kampe spilles

Danmark – Finland (Parken)

Danmarks åbningskamp spilles i Parken, som til daglig er hjemmebane for FC København. Danmark er vært for hele tre kampe under EM slutrunden, og Danmark spiller altså alle gruppekampe på hjemmebane. I 1/8 delsfinalen er Parken igen vært, men desværre ikke med Danmark som deltager, da det er nationer fra Gruppe D og E der spiller kampen.

De danske drenge starter deres slutrunde lørdag den 13. juni imod Finland klokken 18:00 på DR1. Når Norwich-spilleren Teemu Pukki og resten af det finske landshold skal gæste Parken, hvor der er plads til 38.065 tilskuere.

 

Danmark – Belgien (Parken)

Efter åbningskampen og forhåbentlig tre point, byder Danmark velkommen til gruppens favorit Belgien. Det er fem dage senere, eller nærmere bestemt torsdag den 18. juni klokken 18:00, at det går løs igen i Parken. Denne gang hedder modstanderen som skrevet Belgien, og Danmarks anden gruppespilskamp vises også på TV3.

Ved VM-slutrunden i 2018 skulle man planlægge sin dag, da Danmark spillede tidligt på dagen. Men til sommerens slutrunde har Danmark ikke bare haft heldet med tre hjemmekampe. Alle tre kampe spilles også på et tidspunkt på dagen, hvor alle burde have mulighed for at se kampene. Der er nemlig ikke noget værre end at være fanget på jobbet eller universitet, mens Christian Eriksen og co. kæmper om tre point.

 

Danmark – Rusland (Parken)

Danmarks afsluttende gruppespilskamp spilles igen i Parken, for sidste gang i turneringen. Den sidste, og måske altafgørende, gruppespilskamp mod Rusland bliver afviklet mandag den 22. juni klokken 21:00. Denne gang er det DR1, som viser opgøret. Kampen bliver for sidste gang spillet på hjemmebane i Parken, da Danmark skulle de kvalificere sig til knockout-fasen, ikke vil spille flere kampe i Danmark. Igen er det værd at bemærke, opgøret bliver sparket i gang sent på en hverdag. Sørg derfor for, at samle vennerne og vær klar til, at heppe Danmark det sidste stykke over målstregen. Til hvad der forhåbentlig bliver en plads i top to i Gruppe B. Det kan nemlig vise sig at være en vaskeægte knald-eller-fald-kamp for det danske landshold.

 

Så gode er Danmarks chancer

Belgien er naturligvis den store favorit til at vinde Gruppe B. Belgierne kan mønstre en stjernerække af navne, og de er blandt de absolutte favoritter til at vinde EM. Bortset fra Belgien er holdene i gruppen dog til at snakke med, og Danmarks chancer for at gå videre må siges at være gode. Dette kan man også se på bookmakernes odds.

Hos Danske Spil får man odds 4,25 på, at Danmark vinder Gruppe B. Derudover er der odds 2,40 på, at Danmark går videre til ottendedelsfinalerne. 

Det er dog vigtigt, at man ikke undervurderer Rusland. De spillede en flot kvalifikation, hvor de var i gruppe med Belgien der som det eneste hold tog point fra russerne. To nederlag til Belgien fjerner dog ikke det faktum, at de var ret suveræne og vandt da også de resterende otte kampe. Især Dzyuba og Cheryshev viste flot spil, med mange mål og assists, så dem skal Danmark holde et godt øje med. De var desuden også stærke ved det seneste VM på hjemmebane, hvor man nåede kvartfinalen. Her røg man ligesom Danmark ud til Kroatien i straffesparkskonkurrence.

Finland derimod spås ikke de store chancer. De er for første gang med til en slutrunde, og føres an af Teemu Pukki der bombede løs i kvalifikationen. Men man kommer ikke udenom det faktum, at deres spillermateriale er tyndt, og at deres niveau ikke forventes at være højt nok til at være med i denne gruppe.

Odds på Gruppe B fra Danske Spil.

 

Spil på at Danmark vinder gruppen

 

Turneringshistorik

Danmarks tre gruppespilsmodstandere har vidt forskellige erfaringer fra slutrunder. Faktum er dog, at Danmark som eneste nation har præsteret at vinde EM. Hvis man ikke tager sejren med fra 1960, hvor Rusland gik under Sovjetunionen. Belgien har en gang været i finalen, imens Rusland har været i en semifinale i 2008. Finland er med for første gang, og har derfor ingen erfaringer med EM.

Belgien

Belgierne har et af verdens bedste mandskaber, men tiden er ved at løbe ud for nogle af de aldrende stjerner. I år kan være en af de sidste chancer de har for, at vinde en slutrunde med det nuværende spillermaterieale. Deres bedste placering er en andenplads, hvor de i 1980 tabte til Vesttyskland og en tredjeplads i 1972 på hjemmebane. EM 2016 forløb planmæssigt frem til kvartfinalen. Her tabte med nemlig overraskende med 3-1 til Wales. Dette var selvsagt en katastrofe for Belgien, som havde ambitioner om at gå hele vejen med deres gyldne generation.

Rusland

Russerne har deres bedste EM resultat tilbage i 2008, under deres nuværende status som Rusland. Der blev stopklodsen Spanien, som udraderede russerne med hele 3-0 og også endte som vindere af EM. Da de gik under Sovjetunionen var de en dominerende nation i EM-slutrunderne, og har således en sejr fra 1960 bag sig. Samt tre andepladser fra 1964, 1972 og 1988. Rusland skal rette op på seneste EM i 2016. Denne turnering blev nemlig en kolossal nedtur for det russiske mandskab. Man sluttede således sidst i Gruppe B efter England, Wales og sågar også Slovakiet. Det lykkedes ved den lejlighed blot russerne at skrabe et sølle point sammen.

Finland

De er med for første gang ved en slutrunde, efter de i mange år har været lige ved og næsten. Gennem kvalifikationen til EM 2008 fik man eksempelvis hele 24 point. Dette ragte desværre for Finland blot til en fjerdeplads i gruppen efter Polen, Portugal og Serbien. Nu har de mulighed for, at skrive historie og det er også en stolt nation der støtter dem 100%. Om de får skrevet historie er så det store spørgsmål, for de fleste er enige om, at det måske kan ende med tre nederlag.

 

Tidligere møder

Danmark – Finland

Fælles for alle Danmarks modstandere er, at det er meget længe siden Danmark har spillet imod dem. Sidste gang Danmark spillede mod en af gruppens modstandere var således tilbage i 2012, da Rusland var modstanderen. Finland har Danmark mødt hele fem gange, hvor kun to af kampene har været af betydning i et gruppespil. Ingen af kampene har været særlig målrige, men faktum er dog at Danmark har haft et godt tag på finnerne.

Det er blevet til fire sejre og en enkelt uafgjort. I EM kvalifikationen i 1986/87 vandt Danmark to gange 1-0, og derudover er det blevet til uafgjort 1-1 i 2003. Samt to sejre på 1-0 i 2005, og senest en sejr på 2-1 i 2011 på mål af Daniel Agger og Niklas Bendtner.

 

Danmark – Belgien

Belgien har Danmark krydset klinger med flest gange, af gruppens tre modstandere. Og Danmark fører faktisk de indbyrdes kampe med tre sejre, to nederlag og et enkelt uafgjort resultat. De to nederlag kom tilbage i 1970 og 1971, og lød på 0-2 og 1-2. Men herefter har Danmark været gode mod Belgien, ikke mindst i 1984 hvor 3-2 sejren var med til at sende Danmark i EM semifinalen.

De to sejre i 1994 og 1995, var igen utrolig vigtige da rent faktisk sendte Belgien ud før sommerens slutrunde. Samtidig med, at de sendte Danmark til slutrunden i England sammen med gruppevinderne Spanien. Begge kampe blev vundet overlegent med to gange 3-1, imens deres seneste opgør endte 2-2 tilbage i 2000 i en venskabskamp.

 

Danmark – Rusland

På utrolig vis har Danmark kun mødt Rusland en eneste gang, og det var helt tilbage i 2012. I en venskabskamp der bag præg af dette, med mange udskiftninger og skuffende spil. Tabte Danmark hjemme i Parken med 0-2, på mål af Shirokov og Arshavin. Danmark har dog mødt Sovjetunionen tidligere. Den nok mest berømte af disse kampe er 4-2-sejren fra 1985 som sendte Danmark til VM i Mexico.

 

Trup

Den endelige trup er ikke officielt blevet udtaget. Under kvalifikationen var blandt andet disse spillere i kamp, og flere af disse forventes at få nøgleroller på det danske mandskab.

 • Kasper Schmeichel
 • Simon Kjær
 • Thomas Delaney
 • Robert Skov
 • Christian Eriksen
 • Martin Braithwaite
 • Kasper Dolberg
 • Yussuf Poulsen

 

Spil på Danmarks chancer hos Danske Spil

 

Danske Spil logo