Det danske flag

Danmark har store ambitioner inden sommerens EM-slutrunde. Der bliver ikke lagt skjul på, at målet er at nå langt i turneringen. Alt andet end avancement fra gruppespillet vil være en skuffelse for det danske landshold.

Ser man på odds på Danmark, så ser det da også mere end fornuftigt ud med hensyn til en ottendedelsfinale samt kvartfinale, hvilket ville være Danmarks bedste resultat ved en slutrunde siden EM 2004. Det er med andre ord en spændende slutrunde, som vi går i møde.

 

Unibet Odds på Danmarks EM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Danmark

Hos bookmakeren Unibet har man sat odds på, hvor langt Danmark kommer ved EM. Her er vi som bekendt i Gruppe B med Belgien, Finland og Rusland. Belgien er ikke overraskende favoritter til at vinde gruppen, men Danmark er ikke langt efter, hvis man skal tro Unibet. Derefter tager oddsene et stort hop ned til Rusland.

Danmark har den fordel, at de kommer til at spille samtlige gruppekampe hjemme i Parken. Her starter vi med den formodede letteste kamp mod Finland.

Herefter venter, hvad der kunne gå hen at blive en gruppefinale mod Belgien. Den sidste kamp mod Rusland bliver især vigtig, hvis ikke Danmark har slået belgierne.

 

Odds på Danmarks samlede præstation ved EM

Det er med andre ord en andenplads, som anses for at være Danmarks mest sandsynlige gruppeplacering. Det vil resultere i et møde med andenpladsen fra Gruppe A i ottendedelsfinalen. Det kunne tænkes at være Schweiz, Tyrkiet eller Wales, da Italien er favoritter til at vinde gruppen.

Det vil altså ikke være nogen dårlig modstander for Danmark, og en plads i kvartfinalen ville bestemt være mulig. Skulle Danmark slutte på trejdepladsen kommer vi til at møde vinderen af Gruppe E eller F. Det kan til gengæld være hold som Spanien, Frankrig, Portugal eller Tyskland. Dansk gruppesejr vil resultere i, at vi møder en treer fra Gruppe A, D, E eller F.

I skrivende stund giver Unibet odds 4,50 på, at Danmark når semifinalen, hvilket blot vidner om, at Danmark er blandt slutrundens helt store dark horses. En finale med dansk deltagelse giver odds 10,00 og dansk sejr står pt i odds 26,00.

 

Unibet Odds på Danmark ved EM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Danmarks kampprogram

Danmark har været yderst heldige med gruppen. Vigtigst af alt er det, at rejseafstandene i gruppespillet ikke gør sig gældende for Danmark. Det ligger nemlig sådan, at Danmark spiller alle tre kampe i gruppen på hjemmebane i Parken. Danmark og Rusland er begge værtsnationer ved EM. Danmark fik dog hjemmebane i holdenes indbyrdes kamp efter lodtrækning Dermed kan de danske spillere bruge deres fridage på at restituere og slappe af i stedet for at rejse rundt. Forneden kan danskernes kampprogram ses.

  • 12. juni kl. 18:00: Danmark vs Finland
  • 17. juni kl. 18:00: Danmark vs Belgien
  • 21. juni kl. 21:00: Danmark vs Rusland

 

Her skal Danmarks kampe spilles

Danmark – Finland (Parken)

Danmarks åbningskamp spilles i Parken, som til daglig er hjemmebane for FC København. Danmark er vært for hele tre kampe under EM-gruppespillet, og Danmark spiller altså alle gruppekampe på hjemmebane. I 1/8 delsfinalen er Parken igen vært, men desværre ikke med Danmark som deltager, da det er nationer fra Gruppe D og E der spiller kampen.

De danske drenge starter deres slutrunde lørdag den 12. juni imod Finland klokken 18:00 på DR1. Når Norwich-spilleren Teemu Pukki og resten af det finske landshold skal gæste Parken.

 

Danmark – Belgien (Parken)

Efter åbningskampen og forhåbentlig tre point, byder Danmark velkommen til gruppens favorit Belgien. Det er fem dage senere, eller nærmere bestemt torsdag den 17. juni klokken 18:00, at det går løs igen i Parken. Denne gang hedder modstanderen som skrevet Belgien, og Danmarks anden gruppespilskamp vises også på TV3.

Ved VM-slutrunden i 2018 skulle man planlægge sin dag, da Danmark spillede tidligt på dagen. Men til sommerens slutrunde har Danmark ikke bare haft heldet med tre hjemmekampe. Alle tre kampe spilles også på et tidspunkt på dagen, hvor alle burde have mulighed for at se kampene. Der er nemlig ikke noget værre end at være fanget på jobbet eller universitet, mens Christian Eriksen og co. kæmper om tre point.

 

Danmark – Rusland (Parken)

Danmarks afsluttende gruppespilskamp spilles igen i Parken, for sidste gang i turneringen. Den sidste, og måske altafgørende, gruppespilskamp mod Rusland bliver afviklet mandag den 21. juni klokken 21:00. Denne gang er det DR1, som viser opgøret. Kampen bliver for sidste gang spillet på hjemmebane i Parken, da Danmark skulle de kvalificere sig til knockout-fasen, ikke vil spille flere kampe i Danmark.

Igen er det værd at bemærke, opgøret bliver sparket i gang sent på en hverdag. Sørg derfor for, at samle vennerne og vær klar til, at heppe Danmark det sidste stykke over målstregen. Til hvad der forhåbentlig bliver en plads i top to i Gruppe B. Det kan nemlig vise sig at være en vaskeægte knald-eller-fald-kamp for det danske landshold.

 

Unibet Spil på at Danmark vinder gruppen

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for Danmark

Danmarks vej mod EM startede i Kvalifikationsgruppe D. Her mødte vi Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar. Danmark lagde ud med den på papiret sværeste kamp – nemlig udekampen mod Schweiz.

Det blev en dramatisk affære, da Danmark med under ti minutter igen var bagud med 3-0. Scoringer af Zanka, Christian Gytkjær og i overtiden Henrik Dalsgaard fik dog sikret et vigtigt dansk point.

Derefter fulgte endnu en dansk pointdeling – denne gang mod Irland hjemme i Parken. Her bragte Pierre-Emile Højbjerg Danmark foran, inden Shane Duffy fik udlignet for irerne.

Disse kampe blev fulgt op med pligtsejre over Georgien og Gibraltar på henholdsvis 5-1 og 6-0. Den efterfølgende kamp blev dog en stor skuffelse, da man kun fik 0-0 ude mod Georgien.

Dermed havde Danmark ryggen mod muren inden mødet med Schweiz i Parken. Her kunne jublen dog bryde ud, da Yussuf Poulsen med omkring fem minutter igen scorede kampens eneste mål.

Det fulgte Danmark om med endnu en 6-0-nedsabling af Gibraltar. Dermed resterede der blot skæbnekampen mod Irland i Dublin. Her kunne Danmark dog nøjes med uafgjort og stadig sikre sig den EM-givende andenplads.

Danmark kom foran med godt et kvarter igen på mål af Barcelonas Martin Braithwaite. Der kom dog med danske øjne nødvendig spænding, da Matt Doherty udlignede fem minutter igen. Heldigvis kom der ikke flere scoringer, og Danmark sluttede på andenpladsen – et point foran Schweiz og tre foran Irland.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Danmarks EM-historie

Danmark EM-historie startede i 1964, hvor man kvalificerede sig til slutspillet i Spanien. Dengang mindede selve slutrunden om det slutspil, som vi kender fra Nations League med fire hold, som spiller to semifinaler.

Danmark kvalificerede sig med en samlet 6-5-sejr mod Luxembourg. Det blev dog til et 3-0-nederlag i semifinalen til Sovjetunionen. Bronzekampen mod Ungarn blev tabt med 3-1 efter forlænget spilletid.

Herefter skulle der gå 20 år, før Danmark igen var med ved en slutrunde. Det blev EM 1984 i Frankrig. Her tabte Danmark åbningskampen mod de franske værter med 1-0 efter en scoring af Platini.

Det nederlag blev dog fulgt op med en 5-0-sejr mod Jugoslavien og en flot 3-2-sejr over Belgien. Her blev Preben Elkjær helten med sit sejrsmål scoret med omkring fem minutter igen. Elkjær blev dog skurken, da Danmark tabte semifinalen mod Spanien efter straffesparkskonkurrence, hvor han brændte som eneste mand.

 

Den store triumf

Danmark sluttede sidst i deres gruppe ved EM 1988 i Vesttyskland efter Vesttyskland, Italien og Spanien. Efterfølgende missede man kvalifikationen til EM 1992.

Krig i Jugoslavien gjorde dog, at Danmark alligevel kom med til EM i Sverige. Her lagde man ud med 0-0 mod England og et nederlag på 1-0 til de svenske værter. En 2-1-sejr mod Frankrig efter mål af Henrik Larsen og Lars Elstrup sikrede dog dansk avancement.

Dermed ventede en semifinale mod Holland. Henrik Larsen scorede to gange for Danmark, mens Dennis Bergkamp og Frank Rijkaard scorede for hollænderne. I straffesparkskonkurrencen brænde den hollandske superstjerne Marco van Basten som eneste mand, og Danmark stod i finalen.

Her ventede vores tyske naboer. Her sendte mål af John “Faxe” Jensen og Kim Vilfort guldet og EM-pokalen til Danmark. Det formåede Danmark ikke at følge op på i de efterfølgende to EM-slutrunder i England og Belgien/Holland. Begge gange blev det til exit efter gruppespillet.

Ved EM 2004 i Portugal endte det som bekendt med, at Danmark og Sverige spillede 2-2 i sidste gruppekamp, hvilket betød, at de gik videre fra Gruppe C, mens Italien måtte rejse hjem. Danmark fik dog enden på komedie med et 3-0-nederlag til Tjekkiet.

Danmarks seneste EM var 2012 i Polen og Ukraine. Her lagde Danmark from ud med en 1-0-sejr mod Holland på mål af Michael Krohn-Dehli. De resterende kamp mod Portugal og Tyskland blev dog tabt, hvilket betød dansk exit.

For fem år siden var Danmark ikke med, da man sluttede treer i sin kvalifikationsgruppe og tabte de efterfølgende playoff-kampe til Sverige.

 

Unibet Odds på Danmarks EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Profilen: Christian Eriksen

Der kan ikke herske den store tvivl om, at Christian Eriksen er den store profil på det danske landshold. Med over 100 kampe og mere end 35 mål er Eriksen naturligvis i top ti på listerne over flest kampe og mål for Danmark.

Dette er Eriksens fjerde slutrunde for Danmark og hans andet EM. Han var naturligvis også med ved EM for ni år siden. Han var med sine fem mål Danmarks topscorer i EM-kvalifikationen.

Eriksen sluttede sæsonen godt af Inter, hvor han primært startede inde i anden halvdel af sæson. Han fik også gang i målscoringen med tre mål i slutningen af sæsonen, så det lover godt for den 29-årige fynbos EM.

 

Talentet: Jonas Wind

Hvis vi tæller Zanka med, så er Jonas Wind en af blot fire spillere fra Superligaen i EM-truppen. Den 22-årige angriber fik sit store gennembrud på landsholdet tilbage i november, hvor han spillede Nations League og scorede mod Belgien.

I foråret spillede han en stor kamp i VM-kvalifikationskampen mod Israel, hvor det blev til en scoring og en assist. Wind har også haft en stor sæson for FCK, hvor han scorede 15 mål på 28 kampe og lavede otte assist.

 

Træneren

Som bekendt skulle Åge Hareide havde været træner for Danmark ved denne slutrunde. Da den endte med at blive udsat med et år, valgte Danmark dog at lade Kasper Hjulmand overtage som planlagt sommeren 2019.

Hjulmand fik en god start på sin tid som dansk landstræner med syv sejre, en uafgjort og to nederlag i sine ti første kampe. Nu venter karrierens største opgave ved EM.

 

Unibet Spil på Danmarks chancer hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+