EM 2016: Odds på Wales vs Nordirland i 1/8-finalen

Indlæser..

Wales møder Nordirland i 1/8 finalen ved EM 2016 lørdag d. 25. juni, og det bliver samtidig et møde mellem to hold, som de fleste eksperter havde dømt ude efter gruppespillet. Nu er de i stedet klar til at mødes i et britisk derby på fransk jord, når det går løs på Parc des Princes i Paris lørdag kl. 18.

Ser vi på odds på Wales vs Nordirland er det waliserne som er favorit til at avancere til kvartfinalen, og det ville da også være en mindre sensation, hvis Nordirland spiller sig helt i kvartfinalen. Ikke desto mindre har nordirerne muligheden mod Wales, og du kan se kampen på DR1.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

Wales er favoritter til odds 2.00, mens du kan få et flot odds 5.00 på Nordirland. Skulle kampen slutte uafgjort, skal vi ud i forlænget spilletid og potentielt en afgørelse fra 11-meter pletten, og netop uafgjort synes heller ikke utænkeligt mellem disse to nationer. Uafgjort kan spilles til odds 3.10.

Vil du gerne spille på en vinder af kampen, og samtidig gardere dig mod forlænget spilletid og evt. straffesparkskonkurrence, kan du spille på din favorit på markedet “Kvalificerer sig” hos bet365. Her er der netop nu odds 1.40 på Wales og 2.75 på Nordirland, og med disse odds er du dækket ind til vi har fundet kvartfinalisten.

Herunder kan du se flere odds på Wales vs Nordirland fra bookmakeren bet365, som naturligvis også tilbyder livebetting på kampen.

Indlæser..

 

Optakt: Wales vs Nordirland

WalesWales vs Nordirland er normalt ikke en kamp som interesserer ret mange danskere, men nu hvor de to britiske nationer tørner sammen i en EM 1/8-finale, forholder sagen sig naturligvis anderledes. Et rendyrket britisk derby mellem to hold, som begge har overrasket stort ved slutrunden indtil videre, kan kun blive et interessant drama.

Wales steg til tops i gruppespillet og slog – stik mod alles forventninger – både England, Slovakiet og Rusland i kampen om førstepladsen. En helt exceptionel præstation, som nok næppe var blevet en realitet, hvis det ikke var for Gareth Bale. Real Madrid-stjernen har spillet et vanvittigt EM indtil videre, hvor han er kommet på måltavlen i alle tre kampe for Wales. To af målene er blevet sat ind fra distancen på et par pragteksemplarer af nogle frispark.

Hånden på hjertet har Wales dog ikke spillet prangende fodbold i Frankrig indtil videre. I 2-1 sejren i første kamp mod Slovakiet kunne det nemt været endt uafgjort, men Robson-Kanu kom ind fra bænken og scorede en sen vinder for Wales. De tre point i første kamp lagde grobunden succes i gruppen, men efterfølgende røg Wales ind i et fortjent 2-1 nederlag til England i anden kamp.

I tredje og afgørende kamp slog Wales sikkert et skuffende russisk hold med 3-0, hvor Aaron Ramsey, Neil Taylor og Gareth Bale lavede målene i kampen. Da England samtidigt spillede uafgjort mod Slovakiet, var sejren nok til at sende Wales til tops i gruppen.

 

Nordirland kæmpede sig videre fra hård gruppe

NordirlandIngen havde regnet med at Nordirland overhovedet kunne kvalificere sig til dette EM, men allerede i kvalifikationen viste nordirerne stor styrke. Da man så havde sikret sig en billet til slutrunden, stod alle på nakken af hinanden for at dømme dem ude efter gruppespillet. Og det forstår man selvfølgelig godt, når upåagtede Nordirland bliver placeret i gruppen med Tyskland, Polen og Ukraine.

Men nu er Nordirland klar til 1/8-finalen, og festen behøver ikke slutte her for nordirerne som er videre til trods for to nederlag i gruppespillet. Først tabte Nordirland med 1-0 til Polen, hvor nordirerne lagde en solid defensiv arbejdsindsats for dagen. Polen måtte arbejde hårdt for at tilkæmpe sig målchancer, og der skulle også en kvalitetsafslutning fra kanten af feltet til at sende Polen på vinderkurs i dét opgør.

I den næste kamp fortsatte Nordirland det gode defensive arbejde mod Ukraine, men fik også lagt på i den anden ende, hvor McAuley – på et sjældent besøg i modstandernes straffefelt – fik pandet bolden i æsken inden Niall McGinn lukkede og slukkede med 2-0 målet for Nordirland langt inde i overtiden. De tre point skulle vise sig at være nok for Nordirland, som efterfølgende tabte den tredje kamp med 1-0 til Tyskland.

De glimrende forsvarspræstationer mod Polen og Tyskland sørgede for, at Nordirland kunne gå igennem puljen med en målscore på 2-2 trods to nederlag, og dermed var Nordirland nærmest på mirakuløs vis kun den tredje dårligste 3’er i grupperne – bedre end Albanien og Tyrkiet.

Det er svært at spå om en vinder i dette opgør, men Wales bør have mere at skyde med rent offensivt end Nordirland. Om det er nok til at penetrere den nordirske forsvarsmur, må tiden vise, men Gareth Bale har i hvert fald vist at han er varm ved dette EM, og derfor hælder vi mest til en walisisk sejr i dette opgør. Dog bliver vi ikke overrasket, hvis Nordirland formår at kæmpe sig videre til kvartfinalen på hård fight og effektive afslutninger, når chancerne byder sig.

 

Form og indbyrdes kampe

Wales og Nordirland mødte senest hinanden i marts 2016, hvor kampen sluttede 1-1. Historisk set har Wales dog et lille overtag mod Nordirland, og i de seneste syv kampe mellem de to lande, har Wales vundet tre og spillet fire uafgjort. Den seneste sejr til Nordirland ligger tilbage i 1954.

Wales’ fem seneste kampe:

Ukraine vs Wales 1-0 (venskabskamp)

Sverige vs Wales 3-0 (venskabskamp)

Wales vs Slovakiet 2-1 (EM 2016)

England vs Wales 2-1 (EM 2016)

Rusland vs Wales 0-3 (EM 2016)

 

Nordirlands fem seneste kampe:

Nordirland vs Hviderusland 3-0 (venskabskamp)

Slovakiet vs Nordirland 0-0 (venskabskamp)

Polen vs Nordirland 1-0 (EM 2016)

Ukraine vs Nordirland 0-2 (EM 2016)

Nordirland vs Tyskland 0-1 (EM 2016)

 

Spil på EM-kampene hos bet365.dk >>

 

Wales-Nordirland-flag