Indlæser...

Portugal vs Frankrig mødes i EM finalen søndag d. 10. juli kl. 21.00 på Stade de France i Paris, og kampen vises direkte på både DR1 og TV2.

I denne optakt til EM-finalen ser vi på odds på Portugal vs Frankrig, hvor franskmændene er favoritter. Dét var de længe før EM startede og Frankrig er nu tæt på at indfri forventningerne, men det bliver ikke uden kamp fra et titel-sultent Portugal-hold.

Ronaldo har aldrig lagt skjul på, at han gerne vil vinde en titel med sit land, og nu får han chancen for anden gang. Portugal – med Ronaldo på holdet – var nemlig også i EM finalen i 2004, hvor portugiserne dengang var EM-værter, men undertippede Grækenland ville det anderledes og vandt finalen med 1-0.

Kan Ronaldo og Portugal gøre det samme og skuffe hjemmebane-favoritterne, eller bliver det Griezmann, Pogba og resten af de franske stjerner, som får lov at fejre europamesterskabet på eget græs? Historisk set er der ikke meget tyder på det, for de to lande har mødt hinanden i tre semifinaler ved EM og VM, og Frankrig har vundet alle tre.

Se alle odds på Portugal vs Frankrig i EM-finalen forneden eller hos bookmakeren bet365 som har hundredvis af odds på EM-finalen.

Spil på EM-finalen hos bet365.dk >>

 

Ser vi på odds på Portugal vs Frankrig hos bookmakeren bet365, er Frankrig favoritter til odds 2.00, mens der er et flot odds 4.75 på Portugal.

Ingen af de to semifinaler gik i forlænget spilletid, men i en tæt og nervepirrende finale som denne er uafgjort i ordinær tid altid en reel mulighed. Uafgjort giver odds 3.20, hvilket altså sender kampen i forlænget spilletid og potentielt straffekonkurrence.

Ønsker du et odds som dækker både ordinær spilletid samt forlænget og straffe, kan du nøjes med at spille på din favorit på “Vinder Trofæet” markedet hos bet365. Her er der netop nu odds 2.87 på Portugal og odds 1.44 på Frankrig.

Se flere udvalgte odds på EM-finalen og læs om holdene vej til finalen samt forventede startopstillinger, målscorer odds og mere til i vores optakt forneden.

Indlæser...

 

Optakt: Portugal vs Frankrig

Portugal og Frankrig har mødt hinanden 24 gange gennem tiderne, hvor Frankrig historisk set har overtaget mod portugiserne. 18 gange har franskmændene vundet, mens Portugal blot har vundet fem.

De to lande er tre gange tidligere tørnet sammen ved en slutrunde, og alle tre gange skete det i semifinalen. Første gang var i semifinalen ved EM i Frankrig i 1984, hvor Frankrig vandt 3-2 efter 1-1 i ordinær spilletid. Ved stillingen 2-2 scorede den legendariske Michel Platini sejrsmålet for Frankrig i det 119. minut.

Ved EM 2000 i Holland/Belgien mødtes de to lande igen i semifinalen, og igen trak Frankrig det længste strå med en 2-1 sejr. Igen var kampen i forlænget spilletid efter 1-1 i ordinær spilletid, men da Zinedine Zidane sendte et straffespark ind i det 117. minut, blev kampen afgjort på Golden Goal.

Ved VM 2006 i Tyskland mødtes de to lande så for tredje gang i slutrunde-regi, og igen var det i en semifinale. Igen sejrede Frankrig med cifrene 1-0, og målet blev såmænd endnu engang sat ind af Zidane på straffe.

 

Portugals vej til finalen

Portugal flagPortugal har egentligt ikke imponeret synderligt ved dette EM, men har hele vejen igennem slutrunden været lige nøjagtigt gode nok til at avancere til næste runde. I gruppespillet blev det til tre uafgjorte kampe for Portugal, og i 1/8-finalen var man til tider presset af et godt spillende kroatisk mandskab. Kun 5 chancer skabte Portugal i de 120 minutter kampen varede, men i det 117. minut fik Quaresma prikket den afgørende bold ind på en ripost.

I 1/4-finalen mod Polen spillede Portugal en marginalt bedre kamp end i de foregående fire kampe, men alligevel kunne man ikke afgøre kampen i ordinær spilletid. Til gengæld var Portugal skarpe fra 11-meter pletten i straffekonkurrencen, og så ventede Wales i semifinalen.

 

Portugals bedste kamp ved EM

Mod Wales spillede Portugal uden tvivl deres bedste kamp ved EM 2016, da man sejrede fortjent med 2-0 i ordinær tid. Ronaldo viste sine akrobatiske evner samt den veludviklede målnæse frem, da han steg til vejrs kort inde i anden halvleg og headede et hjørnespark i mål med et kraftfuldt hovedstød. Nani, som i vores optik har været Portugals bedste spiller ved dette EM, lukkede reelt kampen med sin scoring til 2-0 kort efter.

Det blev Portugals første reelle sejr ved EM 2016 i Frankrig, og der blev vist gode takter både defensivt og offensivt fra portugisisk side. Hvis Portugal kan ramme samme niveau i finalen, som vi så mod Wales, skal man ikke afskrive portugiserne mod Frankrig. Dog har Portugal haft et lavt bundniveau ved dette EM, og særligt Ronaldo, Nani og Renato Sanchez skal træde i karakter for Portugal, hvis EM-trofæet skal med hjem denne gang.

 

Frankrigs vej til finalen

FrankrigForventningspresset på Frankrig var til at tage og føle på før starten på EM, hvor samtlige bookmakere havde udpeget Frankrig som forhåndsfavoritter sammen med verdensmestrene fra Tyskland. Men Frankrig havde som EM-værter ikke været igennem samme kvalifikationsproces som de øvrige hold ved EM, og det kunne måske anes i de første kampe i gruppespillet.

Her havde Frankrig store problemer med at få skovlen under Rumænien og Albanien i de to første kampe, hvor sidste minuts scoringer alligevel skaffede franskmændene seks point. Dermed gjorde det mindre, at et reservespækket fransk hold kun fik 0-0 mod Schweiz.

Gradvist er Frankrig blevet bedre og bedre i takt med at forventningerne er blevet indfriet, og holdet har fået betydningsfulde kampe i benene. Mod Irland i 1/8-finalen kom Frankrig bagud efter kun to minutter på et straffe, og selv om det tog en lille time at få hul på bylden, var der reelt aldrig risiko for fransk fiasko. Griezmann lynede to gange på tre minutter, og da Irland ydermere blev reduceret til 10 mand, var kampen så godt som afgjort.

I kvartfinalen mod Island spadserede Frankrig henover de ellers bravt kæmpende vikinger og førte 4-0 ved pausen. Dermed betød det intet at Island vandt anden halvleg med 2-1, da Frankrig gik ned i kadence.

 

Styrkeprøven i “den moralske finale” bestået

Den sande styrkeprøve skulle dog stå i semifinalen, hvor Frankrig for første gang ved dette EM tørnede sammen med et hold fra øverste hylde. De regerende verdensmestre fra Tyskland blev sat på plads af de franske EM-værter med en 2-0 sejr.

Tyskland havde bolden mest, men Frankrig var dygtigere i det direkte angrebsspil. Der skulle dog et (u)heldigt straffe til at sætte Frankrig i gang. Schweinsteiger spillede håndbold i feltet dybt inde i tillægstiden i 1. halvleg, og Griezmann eksekverede sikkert fra straffepletten. Samme Griezmann stod for scoringen til 2-0 med tyve minutter tilbage på uret, og derefter kørte Frankrig sikkert sejren og finalepladsen hjem.

Frankrig ser ud til at være i absolut topform før finalen, hvor spillere som Pogba, Payet, Giroud og Griezmann for alvor har trådt i karakter i de seneste kampe. Griezmann er nu EM-topscorer med sine seks mål, og er formentligt også et rigtigt godt bud på en evt. første målscorer i kampen.

 

Spil på EM-kampene hos bet365.dk >>

 

portugal-frankrig-flag