Indlæser...

For syv år siden snød Frankrig Irland for en plads ved VM, og når vi siger snød, så mener vi det. Henry gjorde brug af “Guds hånd”, men dommeren overså handlingen, og i sidste ende betød det en misset VM-billet til Irland. Nu kan Irland hævne sig ved at sende franskmændene ud af EM 2016, når der står Frankrig vs Irland på plakaten i Lyon søndag d. 26. juni kl. 15.00.

Det er tid til at se på odds på Frankrig vs Irland, og her er irerne ikke overraskende massive underdogs.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

En sejr til Frankrig giver odds 1.45, mens Irland kan spilles til odds 10.00.

Som altid – og særligt i knockout kampe – er uafgjort selvfølgelig også en mulighed, hvilket vil sende kampen i forlænget spilletid med eventuel straffesparkskonkurrence som afgørelse.

Uafgjort giver odds 4.20, men det kan også være interessant at kigge på bet365s Kvalificerer Sig-marked, hvor du kan spille på, hvem der går videre til kvartfinalerne. Her er odds på Frankrig helt nede i 1.12, mens oddset på Irland er 6.00.

Find flere udvalgte odds på Frankrig vs Irland herunder, og læs vores optakt til kampen, som altså giver irerne muligheden for en sød, sød hævn.

Indlæser...

 

Optakt: Frankrig vs Irland

FrankrigFrankrig gik ind til dette EM som favoritter til at vinde turneringen på hjemmebanen, og det talentfulde franske mandskab har indtil videre indfriet forventningerne, omend det til tider har været på et hængende hår. Frankrig formåede ikke at dominere kampene i gruppespillet i en grad, mange havde forventet, mod modstandere som Rumænien, Albanien og til dels Schweiz.

Mål i de allersidste sekunder mod både Rumænien og Albanien sikrede dog Frankrig de afgørende seks point, og så betød det mindre, at franskmændene ikke kom på tavlen i 0-0 kampen mod Schweiz, hvor det mest underholdende i kampen var at se schweizernes Puma-trøjer falde fra hinanden ved den mindste berøring.

Den helt store oplevelse på det franske hold har været Dmitri Payet, mens også Pogba og Kante har gjort det fortrinligt på midtbanen. Den helt store franske målsluger, Antoine Griezmann, kom på tavlen da han scorede til 1-0 i 2-0 sejren mod Albanien, men ellers har Atletico Madrid-angriberen ikke imponeret synderligt indtil videre.

Nu går EM ind i den afgørende fase med knockout-kampene, og det er nu Frankrig skal finde storformen frem, hvis man vil gå hele vejen til finalen. Mod Irland bør forudsætningerne for fransk avancement være tilstede, men Irland bliver ingen walkover for Frankrig.

 

Hævnens time for Irland

Irland flagIrland og Frankrig mødte også hinanden i 2009 i kvalifikationen til VM, hvor Irland blev ofre for en skandaløs dommerpræstation.

I den afgørende play-off kamp på Stade de France var den samlede stilling 1-1 efter Irland havde vundet den ordinære spilletid med 0-1 og udlignet Frankrigs føring fra det første opgør, og de to nationer var på vej mod en straffesparkskonkurrence om billetten til VM. Men Thierry Henry ville det anderledes. Med bolden på vej til at krydse baglinjen til et målspark, fik Henry holdt bolden i spil med et eksemplar af “Guds hånd”, og få sekunder senere lå bolden i det irske målnet.

Trods kraftige protester fik målet lov at stå, da kampens dommer tilsyneladende ikke havde set Henrys hånd på bolden, og da Irland ikke formåede at score igen, var Frankrig klar til VM-slutrunden i Tyskland. Sidenhen er det kommet frem, at FIFA angiveligt i hemmelighed betalte Irland fem millioner dollars som kompensation for dommerens afgørende fejl i kampen.

Nu har irerne muligheden for at hævne sig på Frankrig ved at sende værtsnationen ud af deres egen turnering, og kan man forestille sig en mere sød hævn for de irske fans, som nok næppe har glemt skandalen fra for syv år siden.

 

Irland har manglet kvalitet i angrebet

Irland startede EM 2016 med en uafgjort mod Sverige, hvor det nemt kunne være blevet til tre point. Irland skabt ikke mange chancer mod Sverige, men omvendt skabte Sverige nærmest ikke en eneste, og var da også afhængig af et selvmål af irske Ciaran Clark for at komme på tavlen. Da man efterfølgende tabte 3-0 til Belgien – igen uden at skabe de store chancer – var presset på de hårdt kæmpende irere i gruppens tredje kamp mod Italien.

Der skulle en sejr på bordet, hvis Irland skulle videre, og den kom da også i hus med et sent mål af Robbie Brady mod et reservespækket italiensk mandskab. Italienerne virkede umotiverede på dagen, da Italien allerede var videre med seks point før kampen, men alligevel skulle det tage 85 minutter for Irland at komme på tavlen mod Italien.

Irlands force har helt klart været den solide defensiv på holdet, mens det har set anderledes tyndt ud med store målchancer oppe foran i de tre gruppekampe. Spørgsmålet er derfor nu, om dette ikke bliver endestationen for de undertippede irere, som skal diske op med en overraskelse af dimensioner, hvis Frankrig ikke skal være at finde i kvartfinalen.

 

Spilforslag til Frankrig vs Irland

EM 2016 er allerede nu en turnering, som har været vidne til ekstremt mange sidste-minuts vindere og adskillige målløse første halvlege. Faktisk er der ikke blevet scoret i første halvleg af hverken Frankrigs eller Irlands tre første kampe ved denne slutrunde.

Nu går EM 2016 så ind i knockout-fasen, hvor der som regel spilles mere med livrem og seler, fordi risikoen ved at komme bagud naturligvis omfatter en stor sandsynlighed for eliminering. Vi tror at tendensen fra de første kampe med Frankrig og Irland på plakaten ved EM fortsætter, og vi derfor bliver vidner til en målløs første halvleg.

Hos bet365 er der netop nu odds 2.25 på under 0.5 mål i første halvleg, hvilket i vores optik er et super godt odds.

 

Spil på EM-kampene hos bet365.dk >>

 

Frankrig-Irland-flag