I dag starter det danske håndboldlandsholds VM. Danmark er på forhånd udråbt til kæmpefavoritter til at vinde guldet. Og Danske Spils kunder ser ud til at være rørende enige – de er faktisk kun i tvivl om, hvilket hold Danmark skal slå i finalen.

Bookmaker is inactive

Hvis man spørger Danske Spils kunder, hvem der bliver henholdsvis nummer 1 og 2 ved håndbold-VM, så svarer hele 80 procent af danskerne, at Danmark bliver nummer 1.

Opdatering: Herrenes håndbold-VM er slut for i år, men i december er det kvindernes tur. Vil du spille med, så har vi samlet de bedste VM Håndbold odds på kvindernes turnering.

Foto: FERENC ISZA / AFP

På spillet ’hvem bliver nr. 1 og nr. 2’, er 80 procent af indskuddene sat på en kombination med Danmark som vinder. Og af dem har 55 procent Frankrig som toer, 35 procent har Sverige som toer, og de sidste 10 procent fordeler sig på resten.

“Det er nu ikke så overraskende, for Hansen, Landin, Lauge, Gidsel, Pytlick og de andre danske håndbold-herrer er på forhånd historisk høje favoritter til at vinde VM-guldet,” siger oddssætter Peter Emmike Rasmussen fra Danske Spil.

Til gengæld er der noget, der tyder på, at den store favoritrolle har rykket rundt på svarene, hvis man holder sølvvinderen ude af spørgsmålet og kun spørger ’hvem vinder VM?’

Læs vores store optakt til VM i herrehåndbold 2023

”Hvis man kigger isoleret på vinderspillet, så er det lidt færre end to ud af tre af vores kunder, som har sat deres indskud på dansk guld. Det hænger formentlig sammen med, at der ikke er den store gevinst at hente på at spille på de hærdebrede, danske herrer som vindere, fordi Danmark er så store forhåndsfavoritter,” mener oddssætteren.

”Der sætter vi vores kunder i lidt af et dilemma, fordi oddset på dansk VM-guld ikke er højere, end det er: På den ene side ved vi, at vores kunder traditionelt gerne vil spille på dansk sejr, men på den anden side gør den danske favoritrolle så også, at der pludselig er tillokkende høje odds på konkurrenterne, og det er formentlig derfor, at nogle af vores kunder er gået efter de potentielt større gevinster, der ligger og venter, hvis Danmark – mod forventning – ikke vinder VM,” siger Peter Emmike Rasmussen.

”Man kan sige, at danskerne spiller mere med hjernen end med hjertet lige i dette tilfælde,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Bookmaker is inactive

Danmark indleder turneringen med at møde upåagtede Belgien i en kamp, der fløjtes i gang kl. 20.30. En kamp, hvor man ikke kan spille på Danmark som vinder på grund af den enorme favoritværdighed.