Folketingsvalg 2022: Hvem får nøglerne til statsministeriet?

Vi kan få en historisk valgkamp med tæt kamp mellem de to blokke. Der er kommet nye nye partier, der skal kæmpe om at komme igennem med deres mærkesager, mens vi har både Søren Pape Poulsen (K) og Jakob Ellemann-Jensen (V) som statsministerkandidat fra blå blok. Men kan de vælte Mette Frederiksen (S) af tronen?

Bookmaker is inactive

Der er stor spænding omkring meningsmålinger, der viser, at ikke meget skiller de to blokke. Derudover viser meningsmålingerne også nedsmeltningen hos Dansk Folkeparti og samtidig massiv medgang til Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne. Imens har Lars Løkke svært ved at skabe opbakning til hans nye projekt Moderaterne.

Men der er så tæt mellem rød og blå blok, at Lars Løkke kan ende med at stå med de afgørende mandater.

Trods smalt blåt flertal i de seneste meningsmålinger, så er bookmakerne er enige om, at Mette Frederiksen er favorit til at fortsætte som statsminister efter næste folketingsvalg.

Odds på statsministeren efter næste folketingsvalg

Mette Frederiksen: odds 2,10 hos Nordicbet

Søren Pape Poulsen: odds 2,75 hos Danske Spil

Jakob Ellemann-Jensen: odds 3,25 hos Nordicbet og Danske Spil

Du finder deruover også odds for de øvrige partiledere hos bookmakerne.

Nordicbet banner

Støjberg brager ind i Folketinget

Ingen tvivl om at Inger Støjberg har sat sit præg på dansk politik i de seneste år med markante udmeldinger som udlændinge- og integrationsminister samt det internt opgør i Venstre.

Men hvor mange vælgere vil så sætte deres kryds ved Inger Støjberg, når de står i stemmeboksen til det kommende folketingsvalg? Danske Spil har vurderet, at Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, får omkring 9,25% procent af stemmerne, hvilket vil være en voldsom stor sejr for Inger Støjberg efter opgøret med Venstre og den efterfølgende dom i rigsretssagen.

Odds for Danmarksdemokraterne
Over 9,25% af stemmerne: odds 1,95 hos Danske Spil
Under 9,25% af stemmerne: odds 1,75 hos Danske Spil

Bookmaker is inactive

Sådan finder du spillene hos Danske Spil: Forside –> Politik –> Danmark.

Valgekspert: Støjberg lukrerer på DF-nedtur

Hvad der tegner til at blive et godt valg for Inger Støjberg, kan meget vel delvist have grobund i Dansk Folkeparties nedtur. Det mener i hvert fald Asser, politisk ekspert på BetXpert.

Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, står ifølge bookmakerne til at få et rigtig godt valg. Hvordan kan det være?

“- Danmarksdemokraternes umiddelbare succes skyldes i høj grad kollapset i Dansk Folkeparti. Vælgervandringerne viser sit tydelige sprog; de tidligere DF-vælgere foretrækker i høj grad Støjberg. Derudover er Inger Støjberg bare utrolig populær blandt en stor del af danskerne uden for de store byer”.

DF er i dyb krise, og hele 11 ud af 16 folketingsmedlemmer har sagt farvel til Dansk Folkeparti. Ifølge Asser skal Dansk Folkeparti ikke regne med, at tingene forandres til det bedre.

Dansk Folkeparti står til at få et forfærdeligt valg; kan skuden nå at vende for DF?

“- Jeg har svært ved at se det. De kommer til at slås med spærregrænsen, og ender de over 2 procent, vil det være en succes. Morten Messerschmidts troværdighed er helt i bund, og intet tyder på, det vil ændre sig. Håbet for DF kan være, at i takt med at Inger Støjberg præsenterer mere og mere politik, vil vælgerne indse, at det er to forskellige projekter og derfor vende tilbage til DF.”