Det danske flag

Torsdag den 9. januar åbnes der op for 18 dages fantastisk håndbold, når EM 2020 begynder. Danmark endte i Gruppe E sammen med Rusland, Island og Ungarn. Dermed endte Danmark i en af slutrundens mere svære grupper, og Mikkel Hansen og co. kan derfor forberede sig på tre hårde kampe. Det forventes dog, at Danmark går videre til mellemrunden med maksimumpoint hvilket tre sejre vil garantere. Hos Danske Spil er der odds 1,33 på, at Danmark vinder Gruppe E hvilket viser, at bookmakeren også har stor tiltro til Danmarks chancer.

 

Bookmaker is inactive

 

Gruppe E

 • Island
 • Danmark
 • Rusland
 • Ungarn

Danmarks kampprogram

Danmark har været yderst heldige med gruppen. Vigtigst af alt er det, at rejseafstandene i gruppespillet ikke gør sig gældende for Danmark. Det ligger nemlig sådan, at Danmark spiller alle tre kampe i gruppen i Sverige. Man kan næsten kalde det for hjemmebane, da alle tre kampe spilles i Malmö, så der bliver helt sikkert rødt og hvidt på tilskuerlægterne. Forneden kan danskernes kampprogram ses.

 • 11. januar kl.18:15: Danmark vs Island
 • 13. januar kl.20:30: Danmark vs Ungarn
 • 15. januar kl.20:30: Danmark vs Rusland

Skulle Danmark gå hen og vinde gruppen, skal vi møde de to bedste hold fra Gruppe D og F. Her venter med stor sandsynlighed hold, som Sverige, Slovenien, Frankrig og Norge så det er vigtigt, at Danmark får point med fra det indledende gruppespil.

 

Her skal Danmarks kampe spilles

Danmark – Island (Malmö)

Danmarks åbningskamp spilles i Sverige, og ikke langt fra den danske grænse da Malmö ligger hal til alle Danmarks kampe. De danske drenge starter deres slutrunde lørdag den 11. januar imod Island klokken 18:15 på TV2. Når de hårde drenge fra Island byder op til dans, i en kamp de danske drenge er storfavoritter i.

 

Danmark – Ungarn (Malmö)

Efter åbningskampen og forhåbentlig to point, skal Danmark spille imod gruppens næststørste favorit Ungarn. Det er blot to dage senere, eller nærmere bestemt mandag den 13. januar klokken 20:30, at det igen går løs. Denne gang hedder modstanderen som skrevet Ungarn, og Danmarks anden gruppespilskamp vises også på TV2. Til denne slutrunde har Danmark ikke bare haft heldet med tre “hjemmekampe” i Malmö. Alle tre kampe spilles også på et tidspunkt på dagen, hvor alle burde have mulighed for at se kampene. Der er nemlig ikke noget værre end at være fanget på jobbet eller universitet, mens Mikkel Hansen og co. kæmper om to point.

 

Danmark – Rusland (Malmö)

Danmarks afsluttende gruppespilskamp spilles igen i Malmö. Den sidste, og måske altafgørende, gruppespilskamp mod Rusland bliver afviklet onsdag den 15. januar klokken 20:30 og igen vises opgøret på TV2. Igen er det værd at bemærke, opgøret bliver sparket i gang sent på en hverdag. Sørg derfor for, at samle vennerne og vær klar til, at heppe Danmark det sidste stykke over målstregen. Til hvad der forhåbentlig bliver en førsteplads med maksimum point i Gruppe E.

 

Så gode er Danmarks chancer

Danmark er naturligvis den store favorit til at vinde Gruppe E. Danskerne kan mønstre en stjernerække af navne, og vi er da også den absolutte favorit til at vinde EM. De øvrige tre hold i gruppen er til at snakke med, og selvom Island, Ungarn og Rusland vil yde god modstand. Så er Danmarks chancer for at gå videre er gode. Dette kan man også se på bookmakernes odds.

Hos Danske Spil får man odds 3,50 på, at Danmark vinder EM-slutrunden. Derudover er der odds 1,33 på, at Danmark vinder Gruppe E. 

Det er dog vigtigt, at man ikke undervurderer nogle af de tre hold, da de alle kan spille fantastisk håndbold. Ungarn er det hold, som de fleste eksperter spår den bedste mulighed for, at følge Danmark videre i gruppen. Men Island og Rusland har både erfaring, og masser af spillere der kan sende deres egen nation videre.

Odds på Gruppe E fra Danske Spil.

 

Bookmaker is inactive

 

Turneringshistorik

Danmarks tre gruppespilsmodstandere har vidt forskellige erfaringer fra slutrunder. Faktum er dog, at Danmark som eneste nation har præsteret at vinde EM mere end en gang med deres to triumfer i 2008 og 2012. Rusland har klaret sig bedst af de øvrige tre nationer, og har endda en titel at fremvise, imens Island har en tredjeplads som sit bedste resultat. Ungarn har som eneste mandskab, stadig ikke formået at klare sig til finaleweekenden endnu.

Island

Island har et af verdens bedst fightende mandskaber, men tiden er ved at løbe ud for nogle af de aldrende stjerner. I år kan være en af de sidste chancer de har for, at vinde en slutrunde med det nuværende spillermaterieale. Deres bedste placering er en tredjeplads, hvor de i 2010 slog Polen med 29-26 i året hvor Frankrig vandt slutrunden.

Rusland

Russerne har deres bedste EM resultat tilbage i 1996, hvor de gik hele vejen og vandt mesterskabet med en smal 23-22 sejr over Spanien. Derudover har de spillet sig i to finaler, hvor stopklodsen dog hed Sverige, som begge gange slog russerne i kampen om guldet. Det er dog efterhånden 20 år siden de sidst var i en finale, og den stolte håndboldnation må nok vente længere endnu. Da de er i gang med at bygge holdet op på ny, efter mange stjerner har trukket sig tilbage.

Ungarn

Som det eneste hold i Gruppe E, har Ungarn aldrig for alvor gjort sig gældende ved en EM-slutrunde. Men holdet er solidt og har både gode målmænd, samt fantastiske bagspillere. Der er en grund til, at de sammen med Danmark er favoritter til, at gå videre fra gruppen. Selv med et par skader, er bredden enorm og Ungarn er et hold Danmark skal passe på, som vi desværre har oplevet før under en slutrunde.

 

Tidligere møder

 

Danmark – Island

Fælles for alle Danmarks modstandere er, at vi meget ofte har spillet imod dem de sidste mange år. Island har Danmark mødt hele 14 gange siden år 2000, hvor otte af kampene har været af betydning i et mesterskab. Faktum er, at Danmark har haft et godt tag på Island. Det er blevet til fem sejre og en sejr efter ekstra spilletid. De sidste to har budt på et uafgjort resultat, samt et enkelt nederlag. I fem af de seks træningskampe, har Danmark også domineret med sejre imens Island har en sejr med de knebne cifre 30-29.

 

Danmark – Ungarn

Ungarn har Danmark krydset klinger med masser af gange ligesom, de faktisk har med alle tre modstandere i gruppen. 11 gange har det været under en slutrunde siden år 2000, og Danmark har også et stort overtag mod denne nation. Otte sejre er det blevet til, imens Ungarn har besejret danskerne to gange og et enkelt opgør er endt uafgjort. Nederlaget i 2017 under VM-slutrunden gjorde rigtigt ondt på danskerne, da det blev endestationen for de ellers sejrsvante danskere.

 

Danmark – Rusland

På utrolig vis har Danmark kun mødt Rusland under slutrunder, og igen her har Danmark den bedste indbyrdes statistik. I 13 kampe, har Danmark trukket det længste strå imponerende ni gange siden år 2000. Imens russerne tre gange vundet, og det en enkelt gang er endt uafgjort. Danmark har ikke mødt russerne siden 2016, og med russerne i gang med en opbygning ligner det gruppens letteste kamp.

 

Trup

Den endelige trup er ikke officielt blevet udtaget. 19 spillere er udtaget til bruttotruppen, så der mangler stadig at blive skåret en enkelt spiller fra den endelig trup. Spillerne er som følger.

 • Niklas Landin
 • Jannick Green
 • Niclas Kirkeløkke
 • Mikkel Hansen
 • Henrik Møllgaard
 • Mads Mensah Larsen
 • Rasmus Lauge
 • Morten Olsen
 • Jacob Holm
 • Michael Damgaard
 • Lasse Andersson
 • Nikolaj Øris
 • Magnus Landin
 • Magnus Bramming
 • Lasse Svan Hansen
 • Hans Lindberg
 • René Toft Hansen
 • Magnus Saugstrup
 • Anders Zachariassen

 

De danske stjerner

Mikkel Hansen er utvivlsomt Danmarks klart største stjerne, og er flere gange blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller. Men også på mål har Danmark en af verdens bedste i Niklas Landin, der til daglig spiller i THW Kiel. Generelt har Danmark et af de mest solide hold i verden, og det er da også derfor de går ind til turneringen som favoritter. Man kunne nemt udvælge 7-8 spillere og beskrive, men vi har cuttet det ned til fire spillere der kan blive nøglen til succes. Samt den karismatiske træner Nikolaj Jacobsen, som har været træner siden 2017 og allerede har vundet et stort mesterskab. Da Danmark sidste år gik hele vejen og vandt VM på hjemmebane.

 

Mikkel Hansen

Få spillere har vundet ligeså meget, som Mikkel Hansen har hidtil i sin karriere. Han har således vundet guldmedaljer i alle håndboldens tre store slutrunder EM, VM og OL. Derudover er han blevet kåret til verdens bedste spiller hele tre gange i 2011, 2015 og 2016. Han er blevet topscorer under VM i 2011 og 2019, samt topscorer i Champions League to gange i 2012 og 2016. Hansen er ustyrlig når han trækker den danske trøje over hovedet, og han er om nogen manden der bestemmer om det skal blive Guld eller ej. For ikke bare kan han score mål, mange mål. Han er også en mester i, at finde sine medspillere og laver således både masser af mål og assists.

Henrik Møllgaard

I forsvaret har Danmark også en af verdens bedste på pladsen i Henrik Møllgaard. Under EM-slutrunden i 2016, blev Møllgaard faktisk udnævnt til turneringens bedste forsvarsspiller. En af de ting der gør ham så god i forsvaret er, at han forudser ting som ingen andre kan. Han er trods sin fremskredne alder og manglende hurtighed, altid på det rette sted til at lave tacklingen eller blokere et skud udefra.

Niklas Landin

På mål har Danmark en af de bedste, hvis ikke den bedste i verden i Niklas Landin. Han har i en årrække spillet i Tyskland, og er hele tre gange kåret til årets målmand i 2014, 2015 og 2017. Landin er en stor og frygtindgydende målmand for modstandere. Hans rolighed gør at mange fløje laver det første træk, hvilket giver ham fordelen og derfor er han så fantastisk en målvogter. En af de ting, som Landin faktisk også er god til er, at lave mål og sætte hurtige kontraer i gang. Målene kommer selvfølgelig ikke så ofte, men af og til tager han chancen og sigtekornet er ikke helt skævt.

Rasmus Lauge

Manden med alle skaderne har de senere år været skånet, og nu ser man virkelig niveauet. Lauge er blandt de allerbedste i verden, og sammen med Hansen får de modstandernes forsvarer til, at rive håret ud i forsøget på at stoppe dem. Han viste under VM triumfen sidste år, at han ikke bare formår at sætte de andre spillere op. Men at han er klar til, at tage ansvar selv med masser af mål. I forsvaret er Lauge faktisk også ganske habil, og sammenlagt giver det bare endnu et kort på det danske mandskab.

Nikolaj Jacobsen

Den sidste vi vil fremhæve er ikke en spiller, men træner Nikolaj Jacobsen som allerede har vundet en slutrunde med danskerne. Han har formået, at få Danmark op på øverste hylde og han har stor ære i, at Danmark går ind til slutrunden som de absolutte favoritter. Den tidligere topspiller, har vist sig som en glimrende træner for Danmark. Han får det bedste ud af spillermaterialet, og igen til januar forventes det at han rammer den perfekte taktik når Danmark går efter endnu en guldmedalje!

 

Bookmaker is inactive

 

Danske Spil logo