Odds og optakt til opgøret mellem Danmark og Finland

 

Dansk og finsk flag

Af RAUFITOO/Shutterstock

Klokken 20:15 skal de danske i aktion for fjerde gang ved VM i ishockey på hjemmebane. Efter premieresejren over Tyskland efter straffeslagskonkurrence er det blevet til afklapsninger mod både USA og Canada. Mod amerikanerne blev der ellers holdt stand i over et kvarter, men det endte alligevel med et 0-4-nederlag. Canadierne holdt legestue i Herning, hvor de vandt med intet mindre end 1-7.

Nu skal Danmark så op imod endnu en ishockey-sværvægter, når Finland kommer på besøg. Finnerne har fejet al modstand af banen i deres første tre kampe mod henholdsvis Sydkorea, Letland og Norge. De har således gjort rent bord ved at snuppe maksimumpoint med en samlet målscore på 23-2. Særligt Sebastian Aho og Teuvo Teräväinen har set fuldstændig ustoppelige ud. De har nemlig tilsammen lavet hele 21 point i de tre fornævnte opgør.

Man kan også tydeligt se på oddsene, at danskerne ikke levnes de store chancer i aften. Hos Unibet giver en finsk sejr nemlig odds 1,14. En dansk sejr belønnes med odds 14,00. 

Nye og eksisterende kunder kan i øvrigt få et profitboost på 20 procent. Alt man skal gøre er at spille maksimalt 250 kroner til odds 1,50 eller højere.

 

Spil på Danmark - Finland hos Unibet

 

Danmark kommer til at rotere en hel del

I de første tre kampe har den danske førstekæde nærmest set totalt identisk ud. Den har nemlig bestået af Frederik Andersen i mål, Philip Larsen og Steffan Lassen på de to backs samt Oliver Bjorkstrand, Peter Regin og Nicklas Jensen i angrebet. Den første og hidtil eneste ændring kom i kampen mod Canada, hvor Frederik Andersen blev sparet og Sebastian Dahm fik chancen i stedet for.

Til denne kamp har den danske landstræner Jan Tordh Ingemar Karlsson dog varslet, at der kommer til at blive roteret en hel del. Det betyder, at mange af de nye spillere i truppen kommer til at få en chance for at vise sig frem. Desværre gør det også, at sandsynligheden for at snuppe point mod finnerne er minimal. Det er dog heller ikke altafgørende, at vi gør det, da de resterende kampe allesammen er relativt overkommelige.

På fredag skal vi møde vores naboer fra Norge, dagen efter venter Sydkorea og på tirsdag er det den sidste gruppespilskamp mod Letland. Alle tre modstandere har Danmark mulighed for vinde over og/eller få point imod. Derfor er det også en smart beslutning at give de nye kræfter en masse spilletid i aften.

 

Jannik Hansen og Mikkel Bødker tilføjet til truppen

Der er dog også et par nye ansigter i den danske trup til kampen mod Finland. San Jose Sharks røg nemlig ud af NHL-playoffs til Vegas Golden Knights i forgårs, hvilket betyder, at de to danske forwards Jannik Hansen og Mikkel Bødker har taget turen til Herning for at hjælpe de danske drenge ved VM i ishockey. Det er et kæmpe boost forud for de resterende fire kampe af gruppespillet, og den danske landstræner har da også udtalt, at de med al sandsynlighed kommer i aktion med det samme.

– De kommer til at spille, medmindre der er et eller andet specielt. Jeg regner med, de er på isen i morgen, udtalte Jan Tordh Ingemar Karlsson til TV2 Sport i går.

Der er ikke den store tvivl om, at det er to spillere fra den allerøverste hylde, som der har den lange tur fra USA til Herning. 32-årige Jannik Hansen har nemlig spillet 626 NHL-kampe, hvor han har noteret sig for 256 point. 28-årige Mikkel Bødker har lavet 288 point i sine 618 opgør. Danmarks landstræner maner dog stadig til besindighed og siger, at man ikke skal forvente kampafgørende aktioner fra de to NHL-stjerner lige med det samme.

– Det betyder, at vi får to rigtig dygtige hockeyspillere og rigtig gode drenge ind på holdet. Nu skal der ikke lægges for stort pres på dem, når de kommer. Det er vigtigt, at de spiller lidt hockey, holder sig vågne og kommer ind i døgnrytmen. De skal være 100 procent fit for fight resten af turneringen for os, fortalte den danske landstræner til TV2 Sport.

 

Spilforslag Danmark – Finland

Selvom vi selvfølgelig håber på, at de danske drenge overrasker alt og alle ved at snuppe point mod finnerne, så synes vi desværre, at det ser mere end svært ud. Særligt fordi at Finland har vundet henholdsvis 8-1 over både Sydkorea og Letland samt 7-0 over Norge i deres første tre kampe. I de tre kampe har Teuvo Teräväinen lavet fire mål og seks assists, hvilket betyder, at han står noteret for ti point. Han er dog ikke finsk topscorer ved VM. Det er nemlig Sebastian Aho, som har lavet en enkelt assist mere end sin landsmand.

Vi har på fornemmelsen, at de to toptændte finner fortsætter deres sindssyge stime i aften mod de Danmark. Derfor sætter vi vores lid til, at Sebastian Aho laver to mål mod danskerne. Gør han det så giver Unibet pengene 4,50 gange igen. Benytter man sig af deres profitboost og spiller maksimumbeløbbet på 250 kroner, så kan man vinde 1.350 kroner. Sebastian Aho scorede både to mål mod Sydkorea og Letland, så han er udmærket klar over, hvordan han skal få pucken forbi den danske keeper.

 

Spil på Aho scorer to mod Danmark hos Unibet

 

bookmaker odds