Mandag den 20. januar er det tid til den første Grand Slam-turnering i tennissæsonen, når Australian Open 2020 skydes i gang. Årets udgave er den 108. af den traditionsrige turnering, og i alt er der hele 62,5 millioner australske dollar i præmiepuljen, hvilket svarer til 291 millioner danske kroner. Der er altså masser af spille om, når Novak Djokovic, Roger Federer og de mange andre stjerner indtager Rod Laver Arena, Hisense Arena og Margaret Court Arena. Danske Caroline Wozniacki deltager selvfølgelig også, og vinder fra 2018 kan spille helt frit da turneringen bliver hendes sidste i karrieren.

 

Odds på Australian Open her

 

Odds på Australian Open 2020: Herrer

Årets finale i Australian Open kommer formentlig til at stå i mellem en række af de gamle kendinge. Herresiden af tennis har i en årrække været domineret af Novak Djokovic, Roger Federer samt Rafael Nadal, og meget skal da også gå galt, hvis det ikke bliver en af dem, der snupper den samlede sejr. Dette er også tydeligt hos Danske Spil, hvor de tre stjerner vurderes til at være de helt store favoritter.

Indlæser odds…

Disse odds leveres af bookmakeren Danske Spil

I sidste sæson var det Novak Djokovic og Rafael Nadal, der tørnede sammen i turneringens finale. Kampen var fra start domineret af Djokovic, og i bare tre sæt om årets første Grand Slam-titel gjorde han det af med Nadal. I sidste ende blev Djokovic simpelthen bare for stor en mundfuld for Nadal, og med sejren var det hans femtende Grand Slam-titel. Man kommer heller ikke uden om, at han er den store forhåndsfavorit til at vinde i år.

Novak Djokovic har nemlig været fyr og flamme igennem længere tid, hvilket også resulterede i sejre ved både Australian Open og Wimbledon sidste år. Meget skal gå galt, hvis ikke den 32-årige serber skal spille sig i finalen. Kommer han så langt, møder han med stor sandsynlighed enten Roger Federer eller Rafael Nadal.

 

Odds på Australian Open 2020: Damer

Hos damerne er favoritfeltet markant bredere, og der er flere om buddet til sejren. Danske Spils favorit til sejren er veteranen Serena Williams, der nu to år i træk har tabt både Wimbledon- og US Open-finalen. Den 38-årige amerikaner er yderst erfaren og har været i otte finaler ved Australien Open. Intet mindre end syv af dem er blevet vundet.

Williams forventes dog at få kamp til stregen fra sidste års vinder Naomi Osaka, samt fænomenet Bianca Andreescu som vandt Us Open i 2019. Derudover er Caroline Wozniacki også med, og selvom hun nok ikke går hele vejen. Må man ikke glemme vinderen fra 2018, der spiller karrierens sidste turnering i Australian Open og intet har at tabe.

Indlæser odds…

Disse odds leveres af bookmakeren Danske Spil

Som det kan ses på oddsene fra Danske Spil, er damernes udgave af Australian Open markant tættere. Her er det yderst svært at pege på en favorit, da favoritfeltet er både bredt og mangfoldigt. Spillernes niveau ligger tæt på hinandens, og meget kommer dermed til at afhænge af dagsform og momentum. Netop derfor kan det også godt betale sig at spille på en af outsiderne, og måske endda sætte et spil på Wozniacki.

 

Hvordan går det Wozniacki ved Australian Open 2020?

For danskere er det helt store spørgsmål omkring Australian Open naturligvis, hvordan det går Caroline Wozniacki. Den danske tennisstjerne oplevede en sand genfødsel i løbet af 2018, hvor hun vandt sin første Grand Slam netop i Australien. Her slog hun Simona Halep i finalen. Sejren betød blandt andet, at Wozniacki sluttede sæsonen som nummer tre på verdensranglisten. Det var hendes højeste placering siden 2011, og med hendes udmelding om at turnering bliver hendes sidste i karrieren. Kan man derfor med rette have høje forventninger til Carolines svanesang i Australian Open 2020, hvor hun som skrevet kan gå ind til kampen helt uden pres.

 

Wozniacki kan godt genvinde Australian Open

Den danske tennisstjerne har altså ganske gode erfaringer ved Australian Open. I alt har hun været med elleve gange, og det var noget af en bedrift, da det lykkedes hende at gå hele vejen for godt to år siden. Efter at have slået Magdaléna Rybáriková med 6-3 og 6-0 i 1/8-finalerne, lykkedes det hende at vinde i tre sæt over Carla Suárez Navarro. Miss Sunshine havde ikke de store problemer med at besejre Elise Mertens med 6-3 og 7-6 i semien, og selvom Simona Halep gav hende kamp til stregen i finalen, endte hun med at vinde 7-6 og 6-4 i henholdsvis første og tredje sæt.

 • 2008: Nåede fjerde runde. Tabte i to sæt til Ana Ivanovic
 • 2009: Nåede tredje runde. Tabte i tre sæt til Jelena Dokic
 • 2010: Nåede fjerde runde. Tabte i to sæt til Na Li
 • 2011: Nåede semifinalen. Tabte i tre sæt til Na Li
 • 2012: Nåede kvartfinalen. Tabte i to sæt til Kim Clijsters
 • 2013: Nåede fjerde runde. Tabte i tre sæt til Svetlana Kuznetsova
 • 2014: Nåede tredje runde. Tabte i tre sæt til Garbine Muguruza
 • 2015: Nåede anden runde. Tabte i to sæt til Victoria Azarenka
 • 2016: Nåede første runde. Tabte i tre sæt til Yulia Putintseva
 • 2017: Nåede tredje runde. Tabte i to sæt til Johanna Konta
 • 2018: Vandt finalen i tre sæt over Simona Halep
 • 2019: Nåede tredje runde. Tabte i tre sæt til Maria Sharapova

Ser man på ovenstående resultater, er det tydeligt, at Wozniacki til tider har haft det svært ved Australian Open. Hendes kurve er dog virkelig opadgående, og både i 2011, 2012 og 2018 præsterede hun fantastisk flot i netop denne turnering.

 

Odds på Wozniacki vinder Australian Open 2020

Et af de bedste steder at oddse på Caroline Wozniackis chancer ved Australian Open er hos Danske Spil. Bookmakeren udbyder spil på samtlige af turneringens kampe, på både dame- og herresiden, og man kan ydermere finde en lang række specialspil på hver kamp. Her kan man naturligvis også spille på, hvordan det går Wozniacki ved årets turnering.

For at kunne oddse på Australian Open online hos Danske Spil, skal man dog have en konto. Heldigvis tager det ikke mere end få sekunder at oprette en konto, og herefter kan man spille fra både PC, mobil og tablet. Indsætter man mindst 500 kroner, giver Danske Spil i øvrigt 500 kroner oveni i odds bonus. Dermed kan man altså starte med hele 1.000 kroner på sin spilkonto, hvis man indsætter 500 kroner. For at få denne flotte velkomstbonus, skal man blot følge linket forneden, hvorefter man bliver taget til Danske Spils oprettelsesside.

Lær hvordan du oddser hos Danske Spil med vores bookmakeranmeldelse.

 

Få 500 kr. i bonus hos Danske Spil

 

Så snart man har oprettet sin konto, er man klar til at oddse på Wozniacki og de mange andre deltagere ved Australian Open 2020. Danske Spil har Caro som en af de outsidere til at løbe med sejren, til et flot højt odds i skrivende stund på odds 25. Hvilket selvfølgelig hænger sammen med, at hun gik hele vejen i 2018. Faktisk har Wozniacki et af de lavere odds af outsiderne i damesingle, og hun spås dermed fine chancer for igen at komme langt i turneringen. 25 gange pengene igen får man som skrevet i skrivende stund, hvis man tror, at Wozniacki lykkedes med at slutte karrieren med endnu en titel. Nostalgi eller ej, Miss Sunshine er ikke uden muligheder, i den turnering hun endelig steg helt til tops i ved en Grand Slam i 2018!

 

Se Australian Open 2020 i TV

Danske tennisfans kan naturligvis følge Australian Open i fjernsynet. Eurosport 1 og Eurosport 2 følger turneringen fra første runde til og med finalen, og her kan man altså se alle kampene. Har man ikke lige adgang til et fjernsyn, kan kampene også streames online på Eurosport Player. Dermed kan man også se kampene på sin mobil, computer og tablet, og man behøver derfor ikke at misse noget. På Eurosport kan man også se højdepunkter, optakter, nedtakter og meget andet fra turneringen.

 

Australian Open 2020 arenaer

Turneringen afholdes som sædvanlig i Melbourne, der er Australiens næststørste by. Kampene spilles i Melbourne Park, der er en del af Melbourne Sports and Entertainment Precinct. Sådan har det været siden 1988, og det er således også her, at man finder turnerings tre største arenaer; Rod Laver Arena, Hisense Arena og Margaret Court Arena.

 

Rod Laver Arena

Hovedarenaen ved Australian Open er Rod Laver Arena, der blev indviet i ved Australian Open i 1988. Her er plads til 14.820, og det er blandt de ikoniske arenaer i tennissporten. Arenaen er opkaldt efter den legendariske australske tennisspiller Rod laver, der i 1960erne vandt hele 11 Grand Slams i herresingle.

 

Hisense Arena

Hisense Arena stod færdig i 2000, og arenaen hed oprindelig Melbourne Park Multi-Purpose Venue. Kort efter blev den døbt Vodafone Arena, og i 2008 fik den sit nuværende navn. Hisense er et statsejet kinesisk firma, der hovedsageligt producerer elektronik og hvidevarer. Arenaen har plads til 10.500 tilskuere.

 

Margaret Court Arena

Indtil 2003 gik den tredje af de store Australian Open arenaer under navnet Show Court 1. Herefter blev arenaen opkaldt efter legendariske Margaret Court, der i 1960erne og 1970erne vandt vanvittige 24 Grand Slams i damesingle og yderligere 42 i double. Den dag i dag er Court stadig Australiens mest succesfulde damespiller nogensinde, og det er yderst tvivlsomt, hvorvidt hendes rekorder nogensinde bliver slået.

I 2014 blev arenaen moderniseret og udbygget, og der er i dag plads til 7.500 tilskuere.

Australian Open 2020 vil blive dækket tæt her på Odds.dk, hvor du under hele turneringen vil kunne finde optakter, baggrund og spilforslag til de mange kampe.

 

Spil på Australian Open

 

Danske Spil logo