Astana – FC Midtjylland odds & livestream: Svær opgave venter ulvene

I fredags tabte Midtjylland med 2-1 til AaB i Superligaen. Allerede tirsdag aften får de dog muligheden for revanche, når de møder kasakhiske FC Astana i Champions League-kvalifikationen. Midtjylland har rejst 4.000 kilometer imod øst, og der venter dem en svær kamp i Kasakhstans hovedstad.

Hjemmeholdet fører i øjeblikket den kasakhiske liga. Efter 20 spillerunder har Astana 50 point, hvilket er seks flere end Kairat Almaty på andenpladsen. Astana er ingen fashionabel fodboldadresse, men holdet er bundsolidt. I sidste sæson gik de for eksempel hele vejen til 1/16-finalen i Europa League.

Bundsolide kan man desværre ikke kalde FC Midtjylland for tiden. Ulvene fra Heden har fået en skidt start på sæsonen med blot et point i deres første to Superliga-kampe, og krisen kradser efterhånden.

Hjemmebanefordelen vejer altid tungt i europæiske opgør, og derfor er Astana også bookmakernes favoritter. Unibet giver odds 2,10 på kasakherne og odds 3,85 på Midtjylland, hvilket dog indikerer, at en lige kamp er i vente. 

Man kan i øvrigt livestreame kampen gratis i høj kvalitet på Unibet TV, hvis man har en konto hos bookmakeren.

 

Livestream Astana - FC Midtjylland her

 

Optakt: FC Astana – FC Midtjylland

Astana må ikke undervurderes

Det officielle logo for fodboldklubben FC Astana, der møder FC Midtjylland i Champions League-kvalifikationenI disse Tour de France-tider forbinder de fleste danskere Astana med Jakob Fuglsangs cykelhold. Den kasakhiske hovedstad huser dog også et fremragende fodboldhold, hvilket færre danskere er klar over. De to hold er endda tæt forbundet på trods af, at de huserer i vidt forskellige sportsgrene.

Både cykelholdet og FC Astana er nemlig medlemmer af Astana Presidential Club. Det er en sportssammenslutning af klubber, der får økonomisk støtte fra den statsejede velfærdsfond Samruk-Kazyna. Astana Presidential Club blev grundlagt i 2012 med det formål at støtte og udvikle kasakhisk sport samt for at forbedre Astana og Kasakhstans internationale image. Og det må man sige er lykkedes.

Samruk-Kazynas pengetank er nærmest uendelig. Fonden vurderes at være god for næsten 80 milliarder dollars, der altså blandt andet bruges til at støtte kasakhisk sport. Den får sit overskud fra statsejede kasakhiske firmaer som for eksempel energiganten KazMunayGas og Air Astana.

Med så massiv en pengetank i ryggen er det ingen overraskelse, at Astana på rekordtid er blevet den dominerende faktor i kasakhisk fodbold. Klubben har vundet mesterskabet fire år i træk, og det er ydermere blevet til tre pokaltitler. Nu er turen så kommet til europæisk fodbold, hvor Astana også er ved at blive en magtfaktor. Astana har været i europæisk gruppespil tre sæsoner i træk, en gang i Champions League og to i Europa League. I sidste sæson gik de hele vejen til 1/16-finalen, hvor de dog røg ud til Sporting CP.

Der er ikke mange navne i Astanas trup, der får klokker til at ringe i Danmark, men det er værd at holde øje med angriberen Roman Murtazayev. Han har scoret syv mål i denne sæson, og han er en dygtig targetman. Derudover bør Midtjylland også holde et vågent øje med den offensive midtbanespiller Marin Tomasov, der tidligere har været inde omkring Kroatiens landshold.

 

FC Midtjylland skal rejse sig

Fodboldklubben FC Midtjyllands officielle logo.De regerende danske mestre har fået en turbulent start på sæsonen. Efter to Superliga-kampe står de med ét point på kontoen, og de har ligeledes blot scoret et enkelt mål. I fredags tabte de så 2-1 til AaB, hvilket var deres første nederlag til nordjyderne i fire år.

I sæsonens to første kampe har FC Midtjylland simpelthen været milevidt fra sidste sæsons høje niveau. Defensiven har været sløset, og de har givet modstanderne for mange chancer. Offensivt har det dog været endnu værre, da midtjyderne slet ikke har skabt nok chancer. Paul Onuachu ligger ofte alene oppe foran, og hverken Gustav Wikheim eller Artem Dovbyk ligner sig selv.

De dårlige resultater lader dog ikke til at gå ulvene på. Efter nederlaget til AaB bemærkede Alexander Munksgaard, at der var klar fremgang i forhold til AGF-kampen og, at han var sikker på, at midtjyderne nok skal komme tilbage. Det samme bemærkede assistenttræner Brian Priske til Midtjyllands hjemmeside.

Priske bemærkede dog også, at midtjyderne stadig mangler en del.

– Vi mangler den sidste kvalitet i enten pasning eller beslutning, når vi nærmer os AaB-målet. Vi mangler den sidste afgørende aktion, og udover vores egen scoring mangler vi lige de sidste marginaler, der falder vores vej. Der er flere ting, og det skal der arbejdes med.

Midtjylland er rejst til Kasakhstan uden fløjspiller Rilwan Hassan, der sidder ude med en skade.

 

Livestream Astana – Midtjylland gratis

På grund af den enorme tidsforskel mellem Astana og Danmark spilles kampen allerede klokken 16.00 dansk tid. På det tidspunkt vil mange danskere desværre stadig sidde på arbejde eller være på vej hjem fra studiet og derfor ikke være i stand til at se kampen i fjernsynet. Det er der heldigvis råd for.

Hos bookmakeren Unibet kan man nemlig livestreame Astana – Midtjylland både gratis og lovligt. Streamet er i topkvalitet, og det giver en mulighed for at se kampen, når man er på farten. Man skal ganske vist have penge på sin konto, men der er ingen krav om, at man sætter dem på højkant. Dermed kan man indsætte minimumsbeløbet på 80 kroner, livestreame Astana – Midtjylland og så hæve sine penge igen efter kampen. På den måde har man streamet kampen helt gratis og lovligt.

Har man ikke allerede en konto hos Unibet, gælder det altså om at få oprettet en hurtigst muligt. Som ny spiller hos bookmakeren får man endda muligheden for at hente sig en odds bonus på op til 1.500 kroner. Unibet fordobler simpelthen nye spilleres første indskud, så jo mere man sætter ind, jo flere penge får man også i bonus.

Unibet er en del af den absolutte bookmakerelite i Danmark, så det er et oplagt sted at sætte sine Astana – Midtjylland odds, når man også kan streame kampen. Unibet er derudover en af de allerbedste til livebetting, så man kan endda oddse på Astana – Midtjylland under kampen, hvis man har lyst til det.

 

Opret konto hos Unibet

 

Astana – Midtjylland spilforslag

Det gør ondt at skrive, men det er svært at se en Midtjylland-sejr på nuværende tidspunkt. Midtjyderne er i dårlig form, og Jess Thorups mandskab kæmper virkelig med at finde de rette ben at stå på. De laver alt for mange fejl, og offensiven virker ikke sammenstemt. Det er ikke usandsynligt, at klubbens mange salg i de seneste seks måneder endelig begynder at påvirke præstationerne.

Hos Astana tegner der sig et helt andet billede. Kasakherne har ikke tabt en kamp siden maj, og det er blevet til sejre i otte af deres seneste ni kampe. Faktisk har de blot tabt to kampe i hele denne sæson, så selvtilliden er tårnhøj.

Astana sad over i weekenden, og de har derfor haft en hel uge til at forberede sig på Midtjylland-kampen. Deres sidste kamp var i onsdags, hvor de slot Sutjeska med 2-0 i Champions League-kvalifikationen. Midtjylland derimod spillede senest i fredags, og de er derudover rejst 4.000 kilometer med en skadesplaget trup. Det lover ikke godt.

Vi anbefaler derfor, at man spiller på en Astana-sejr til odds 2,10 hos Unibet. 

 

Odds på kampen her

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund