Det er sandhedens time for Jess Thorups tropper i Europa League for torsdag d. 17. august tages der hul på dobbeltopgøret mod Apollon Limassol om en plads i det eftertragtede Europa League gruppespil. Første kamp spilles på Cypern i Limassol på Tsirioni Stadion som huser 13.331 medlevende tilskuere, når der er fyldt til bristepunktet.

Skal man tro bookmakernes odds på kampen, er det hjemmeholdet som er favoritter til at tage første stik. bet365 giver odds 2.05 på Limassol, mens der er 3.40 på FCM og 3.50 på uafgjort.

Du kan se kampen mellem Apollon Limassol og FC Midtjylland på 6’eren torsdag fra kl. 19.00.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Optakt: Apollon Limassol vs FCM

Bolden er så småt begyndt at trille rundt omkring på kontinentet, hvor vi har fået sæsonpremiere i både Superligaen og Premier League, men på Cypern ruller bolden ikke endnu i 1. division, hvorfor Limassol derfor ikke har været involveret i nær så mange betydningsfulde kampe som FCM på denne side af sommerpausen. Det kan komme til FCMs fordel, men Apollon Limassol viste dog god form i 1-2 sejren over APOEL Nicosia i den cypriotiske Super Cup d. 9. august, hvor man fik vendt 1-0 til 1-2 med kun 10 mand på banen.

Den helt store stjerne på det cypriotiske mandskab er uden tvivl den 32-årige brasilianske midtbaneprofil, Alex da Silva, som scorede målet til 1-1 i Super Cup’en forleden, og som blev noteret for 12 mål i 37 kampe sidste sæson. Den varme mand i cyprioternes angreb kommer dog fra Malta, og hedder André Schembri. Han lynede med sejrsmålet i Super Cup’en, ligesom han spillede en afgørende rolle med et mål mod Aberdeen, da Limassol fik vendt 1-2 til 3-2 med en 2-0 sejr over skotterne i sidste kvalifikationsrunde.

For FCM venter der en svær udekamp på et stadion, hvor hjemmepublikummet altid bakker højlydt op, og ser vi på FCMs seneste kampe på fremmed græs er der grund til bekymring hos midtjyderne. Ser vi bort fra 2-4 sejren over Ferencvaros i Ungarn, hvor sejren kom i hus efter et rødt kort til hjemmeholdet, har FCM ikke præsteret meget på udebane i år. Først tabte holdet 4-0 i Brøndby i Superliga-premieren, hvorefter det blev til nederlag ude mod upåagtede Arka Gdynia på 3-2. Senest har Herning-klubben så været på besøg hos oprykkerne fra Helsingør, hvorfra man blev sendt hjem med et pinligt 2-1 nederlag.

Der er ikke meget der tyder på FCM-succes på Cypern, men et uafgjort resultat, hvor FCM kommer på tavlen, vil formentlig også være godkendt hos Jess Thorup.

 

Spilforslag til kampen

FCM spiller generelt nogle målrige kampe i denne sæson, og det forventes også, at der kommer mål på tavlen på Cypern. Dog forventer vi flest mål til hjemmeholdet grundet FCMs svage form på udebane indtil videre i denne sæson. Apollon Limassol kan meget vel kan hive en 2-1 eller 3-2 sejr i land, hvilket også vil give FCM et udmærket udgangspunkt før returopgøret, da man vil rejse hjem fra Cypern med vigtige udebanemål i bagagen. Der er odds 9.00 på 2-1, mens 3-2 giver et flot odds 29.00.

Selv om cyprioterne er favoritter til at vinde første kamp, er FCM favoritter til at avancere efter to kampe. Det forventes altså, at FCM formentlig taber på Cypern, men vinder hjemmekampen stort nok til alligevel at gå videre. Spiller man allerede nu på samlet avancement til FCM, kan man få odds 1.66 på “kvalificerer sig”-markedet, men det odds tænkes at stige, hvis FCM taber på Cypern, så der kan måske være værdi i at vente til efter første kamp.

Umiddelbart anbefaler vi først og fremmest et spil på hjemmeholdet til odds 2.05, som ligner god value mod de midtjyske ulve, som i den grad har manglet tænder på fremmed græs i sæsonen indtil videre.

Spil på kampen hos bet365.dk >>