Du kan nu livestreame den engelske liga cup – bedre kendt som EFL Cup – hos flere af vores bookmaker-partnere. EFL Cup står for English Football League Cup, og som det afsløres af navnet, er denne pokalturnering forbeholdt klubber, som spiller med i “divisionerne”. Seriemandskaber er ikke velkomne, men det er de til gengæld i den traditionsrige F.A. Cup.

For at kunne streame EFL Cuppen hos bookmakerne, skal du kunne logge ind på en spillekonto. Den første forudsætning for at kunne se EFL Cup livestream er, at du har en konto hos bookmakeren som viser kampen.

Vi har herunder samlet en guide over hvor, og hvornår du kan livestreame den britiske EFL Cup, og det tager kun få minutter at oprette en konto, så du er klar til kick off.

Indlæser…

EFL Cuppens mange navne

Den engelske Liga Cup skifter navn fra tid til anden pga. sponsorer. Sådan er det ikke med f.eks. F.A. Cup’en, som er fredet for den slags, men den engelske liga cup har altså taget navneforandring en del gange, siden den så dagens lys i 1982.

Liga Cup’en blev stiftet i 1960, hvor den i de første 20 år blot hed Football League Cup, da der endnu ikke var gået sport i sponsoraterne. I 1982 tog turneringen første gang navn efter en sponsor:

  • Milk Cup (1982-1986)
  • Littlewoods Challenge Cup (1986-1990)
  • Rumbelows Cup (1990-1993)
  • Coca-Cola Cup (1993-1998)
  • Worthington Cup (1998-2003)
  • Carling Cup (2003-2012)
  • Capital One Cup (2012-2016)
  • English Football League Cup (2016-2017)
  • Carabao Cup (2017-)

I dag hedder den EFL Cup, hvilket skyldes at der ikke er nogen hovedsponsor på turneringen i år. Det er der til gengæld allerede fra næste år, hvor pokalturneringen kommer til at hedde Carabao Cup efter den thailandske energidrik, hvis navn direkte oversat betyder “Rød Buffalo”

Vinderen af denne turnering modtager adgang til UEFA Europa League til den kommende sæson. Hvis holdet allerede deltager i denne turnering, vil billetten gå til den bedste placerede i Premier League, som endnu ikke har kvalificeret sig til turneringen.

Spændende og uforudsigelige kampe i EFL Cup

EFL Cup benyttes ofte af de største Premier League-klubber til at give reserver og talenter spilletid, men det betyder ikke, at trofæet ikke har nogen værdi. Finalen spilles på Wembley og fans’ne er glade for trofæet.

Selvfølgelig går klubberne efter at vinde, men der spilles ufatteligt mange kampe i England, særligt hvis man er med i de europæiske turneringer, og derfor benytter klubber som Chelsea, United, City, Arsenal m.fl. ofte lejligheden til at sende talenterne og reserverne på græs.

Det skaber også nogle jævnbyrdige kampe mod lavere rangerende hold, hvilket gør EFL Cup svær at spå om, når der skal oddses på kampene, hvilket vi også ofte har måtte sande, når vi har stukket ud på kampene. English Football League Cup er måske den mest uforudsigelige pokalturnering på kontinentet, og netop derfor elsker vi denne turnering så meget, da det er indbegrebet af cup-fodbold.

Liverpool har vundet flest gange

Hvis vi tager et hurtigt kig i historiebøgerne, så vil vi kunne se, at Liverpool er det hold, der har vundet den engelske liga cup flest gange. Det er blevet til otte pokaler til Liverpool, mens de har tabt tre finaler. Den seneste triumf til Liverpool kom på Wembley tilbage i 2012.

Hvis vi går lidt videre, er Aston Villa nr. 2 på listen med 5 pokaler og ligeledes tre tabte finaler. På tredjepladsen finder vi Chelsea, som ligeledes har vundet fem finaler – den seneste i 2015 – men til gengæld kun tabt to finaler.

Manchester United ringer ind på en fjerdeplads med lige mange vundne og tabte finaler, nemlig fire styks. Manchester United vandt senest turneringen i 2010, hvor de også havde vundet turneringen året forinden.