Det ser nu ud til at ligge endegyldigt fast, at UFC 249 kommer til at ske! Chefen for det hele, Dana White, har nemlig sagt, at stævnet afholdes. Det blev aflyst for omkring en måned siden, men nu kommer det til at ske i den kommende weekend. Ferguson går ind til kampen som bookmakernes favorit. Læs mere om den og resten af aftenens store kampe på eventens main card i denne optakt til UFC 249. UFC 249 starter natten til søndag den 10. maj klokken 00.30 dansk tid. UFC 249 kommer til at løbe af stablen i VyStar Veterans Memorial Arena i Jacksonville, Florida.

Bookmaker is inactive

Ferguson vs Gaethje odds

Indlæser…

OBS: UFC odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

Da Ferguson vs Khabib for femte gang faldt sammen, skulle Dana White igen igen finde en afløser for en af de to fightere. Her faldt valget på Justin Gaethje. En anden mulig kandidat kunne have været Dustin Poirier, men han tate til Khabib tilbage i september. Vinderen af denne kamp kommer (7-9-13) til at skulle møde Khabib. Her er det naturligvis mest interessant med en modstander, som Khabib ikke allerede har mødt. Der er dog heldigvis lagt op til en underholdende kamp. Ferguson og Gaethje har det med at være involveret i kampe, som ender med at blive Fight of the Night/Performance of the Night, så der er tale om et par offensive herre.

Fergusons styrker og svagheder

Tony Ferguson går ind til kampen med en sejrsstime på 12 kampe i streg. Ferguson er kendt for at være en fighter, som har flere strenge at spille på. Amerikaneren er yderst aggressiv, og er frygtløs når det kommer til at slås stående. Noget af det som han er mest kendt er dog sin styrke, når det kommer til brydning. Ferguson er især stærk, når han skal kæmpe, mens han er nederst. Her er han særligt god til at bruge sine albuer til gøre skade på sin modstander. Tony Ferguson er også kendt for sin enorme udholdenhed. Han er i stand til holde et enormt højt niveau gennem kampen og lader stort set aldrig til at trættes. Fergusons store alsidighed gør, at han kan skifte strategi midt i kampen, hvis hans Plan A ikke fungerer.

Fergusons alsidighed kan også være en af hans svagheder. Han er ofte blevet knocked down i løbet af sine kampe men har som nævnt klaret skærene alligevel. Fergusons aggressivitet gør, at han ikke altid tænker lige meget over det, som han foretager sig. Det har han sluppet godt fra i sine kampe hidtil. Spørgsmålet er dog, om det kan fortsætte mod den absolutte elite. Det skal blive interessant at se, om han vælger en bare lidt mere forsigt strategi. Ferguson ved, at han ikke kommer til at møde Khabib lige forløbigt, hvis han taber til Gaethje.

Bookmaker is inactive

Gaethje styrker og svagheder

Justin Gaethje har vundet fire af sine seks kampe i UFC. Han har vundet de seneste tre i træk mod James Vick, Edson Barboza og Donald Cerrone. Gaethje og Ferguson er meget ens forstået på den måde, at de begge er meget aggressive og ikke er bange for at blotte sig. Det er som nævnt især her, at Gaethje skal forsøge at straffe sin landsmand Ferguson. En måderne hvorpå han kan gøre det er ved at gøre brug af sit fremragende spark.

Det som primært tale imod Justin Gaethje er naturligvis hans forberedelse eller mangel på samme. Hans deltagelse i kampen blev annnonceret blot få uger inden kampen. Slev har Gaethje vurderet, at han kommer til at ligge på omkring 95% af sit maksimale niveau. Hans egen og Fergusons offensive til gang til gør dog, at det virker sandsynligt, at denne kamp bliver afgjort. Gaethje selv har sagt, at han vil være overrasket, hvis ikke kampen er afsluttet inden for tre runder. Skulle det ikke lykkes Gaethje har han naturligvis et potientielt problem med Fergusons store udholdenhed. Derfor skal Gaethje gå efter en knockout inden da.

Hvem vinder Ferguson vs Gaethje

Vi peger på Ferguson som vinder opgøret. Han vil som beskrevet være i bedre form end Gaethje, der langt fra har haft optimale betingelser op til kampen. Gaethje er derfor under ekstra pres, da han ved, at han skal forsøge at afgøre kampen så tidligt som muligt. Det vil alt andet lige åbne op for nogle chancer til Ferguson. Ferguson er selv kendt for at være en mand, som tager store chancer i sine kampe. Han har indtil nu været i stand til at redde kastanjerne ud af ilden. Vi tror, at Ferguson udbygger sin stime til 13 sejre. Det ville efterhånden næsten også være en mindre katastrofe, hvis vi ikke får Khabib vs Ferguson at se.

Odds på Henry Cejudo vs Dominick Cruz

Indlæser…

OBS: UFC odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

Bantambæltet er på højkant, når amerikanske Cejudo og Cruz støder sammen. Cejudo overtog det ledeige bælte efter sin sejr over Marlon Moraes ved UFC 238, som kom i hus på TKO i tredje runde. Hans første titelforsvar kommer mod en mand, som ikke har kæmpet siden 30. december 2016. Dengang tabte Dominick Cruz netop bantambæltet til Cody Garbrandt, som dommerne kårede til kampens vinder. Garbrandt tabte sidenhed titlen til T.J. Dillashaw, som mistede den på grund af en positiv dopigprøve. Herefter havnede bæltet altså på Henry Cejudo.

Det kan naturligvis virke voldsomt, at en mand der som nævnt ikke været i kamp i over tre år skal have mulighed for at tage bæltet med det samme. En af årsdagerne er, at Cejudos oprindelige modstander, Jose Aldo, ikke kan komme ind i USA på grund af sundhedskrisen. Der dog også den forklaring, at Cruz har været mester i hele to omgange. Første gang mistede han bæltet efter en langtidsskade. Derfor mener Dana White, at der belæg for at give manden, som han kalder en af de bedste nogensinde, en chance for at vise, at han stadig har det, der skal til for blande sig i UFC-toppen.

Kan Cruz skabe en overraskelse?

Som det fremgår af oddset ovenfor er Cejudo solid favorit hos Danske Spil. Det er naturligvis også næsten en selvfølge, når man som forsvarende mester møder en mand, der har været ude af gamet så længe. Dominick Cruz er dog en fighter, som er god til at tage sine kampe til sidste runde. Dermed er der altså ingen garanti for, at han er en mand, som Cejudo bare går ind og pulveriserer. Hvis Cruz kan undgå at skulle til at brydes med Cejudo, har han bestemt fornuftige muligheder for at skabe en overraskelse. Cejudo vandt nemlig OL-guld i freestyle brydning ved OL i Beijing i 2008, så han er ikke mand, som man skal ind på kroppen af.

I og med at der er så stor usikkerhed omkring Cruz’ kampform er det sikre valg naturligvis at følge bookamerne og pege på Cejudo. Cruz er dog som nævnt i helt uden chancer. Han står med udemærkede muligheder mod Cejudo, som tidligere har haft problemer mod fightere som Cruz, der er i stand til at levere mange hurtige slag. Det tegner til at blive en interessant kamp forud for aftenens store event – Ferguson vs Gaethje!

Odds på Greg Hardy vs Yorgan de Castro

Indlæser…

OBS: UFC odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

I sværvægtsklassen mødes Greg Hardy og Yorgen de Castro i en kamp, som oprindeligt skulle have været kæmpet den 28. marts. Nogle kender muligvis Greg Hardy fra hans fortid som NFL-spiller. I årene 2010 til 2015 tilbragte han fem år hos Carolina Panthers og et enkelt hos Dallas Cowboys. Slutningen på Hardys tid i NFL blev overskygget af en voldssag mod ham. Hardy begyndte at kæmpe MMA juni 2018. Godt et halvt år senere fik han sin UFC-debut mod Allan Crowder. Her blev Hardy diskvalificeret efter at have brugt knæet mod Crowder, mens han var nede. Siden da har Hardy vundet to kampe og tabt en. Han vandt også mod Ben Sosoli tilbage i oktober, men denne sejr blev taget fra ham på grund af brug af en inhalator.

Yorgan de Castro har vundet alle sine seks kampe i MMA. Hans seneste sejr kom i de Castros første kamp i UFC-regi. Her slog han Justin Tafa. Hans præstation blev udnævnt til aftenens bedste. Han vandt på knockout i anden runde. Denne knockout blev af flere MMA-sider udnævnt til den bedste i 2019.

Det er en kamp mellem to fightere, som begge er relativt nye i sporten. Hardy er svag favorit hos danske spil, men vi mener bestemt ikke, at man skal undervurdere de Castro, som der kan være god værdi i som outsider. Det sikre valg er Hardy, men hvis man vil gå efter den større gevinst er de Castro bestemt ikke uden chancer i dette opgør.

Bookmaker is inactive

Få 100 kroners free bet med Unibet, når du spiller på UFC249

Der er naturligvis et par kampagner i forbindelse med UFC 249. Hos Unibet kan eksisterende spillere få et 100 kroners free bet, hvis de spiller 100 kroner på UFC. Det kvalificerende bet skal være på minimum odds. Dette bet skal være placeret inden søndag den 10. maj klokken 04:00 og med rigtige penge. Man får sit free bet umiddelbart efter det kvalificrende bets afgørelse. Man har syv dage til at gøre brug af sit free bet, som kan bruges på alle typer sport. Det er ikke muligt at benytte cash-out-funktionen på sit kvalificerende bet.

Vejen til UFC 249

Da UFC 249 oprideligt skulle være afholdt i starten af april var Dana White meget sikker på, at det ville ske. Det fik Disney og ESPN dog sat en stopper for, da de befalede White at trække i bremsen White. Dana White oplyste inden start på det først planlagte UFC 249, at han havde planer om at købe en ø. Meningen var, at fremtidige kampe skulle finde sted på denne ø, som fighterne altså ville blive fløjet ti. Denne Mortal Kombat-lignende løsning er ifølge White selv fortsat en plan, som man regner med fremover. Hvis alt går efter planen, kan Dana White som en anden John Hamming åbne sin ø til juni, hvor den skal huse fights. Det vides endnu ikke, hvor denne ø ligger.

Unibet Få 100 kroners free bet hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Hvem får Khabib?

Det helt store samtaleemne for UF 249 er desværre en kamp, som for femte gang ikke blev til noget. Det flygtige opgør mellem verdensmesteren Khabib Nurmagomedov og Tony Ferguson ser unægteligt ud til at være forbandet. Det er desværre lige præcis kampen, som alle UFC-fans gerne vil se, men det bliver altså heller ikke i denne omgang. Dana White har dog besluttet , at divisionens interimtitel kommer til at være på spil, når de to mødes. Ferguson har tidligere været indehaver af denne, men han mistede den, da han var ude af stand til kæmpe på grund af en skade. Der naturligvis ikke noget andet tænkeligt scenarie, end at vindern af denne kamp vil komme til at møde Khabib i en titelkamp.

Dana White har proklameret, at han havde til hensigt at skabe “the baddest fight card” til UFC 249. Det havde det unægteligt også været tæt på at være, hvis Khabib vs Ferguson ikke igen igen var faldet sammen. Flere af nattens andre kampe er nemlig også ret så vilde. Henry Cejudo skal forsvare bantamvægsbælten mod Dominick Cruz i hvad der sagtens kan gå hen at blive mere kompetitivt end, hvad bookmakerne forventer.. Hardy vs de Castro er også et opgør mellem to aggressive herre. De Castro havde som nævnt sin vilde knockout mod Tafa, men Hardy bestemt ikke er blevet mindre kontroversiel af at bytte NFL ud med UFC.

Hvor kan man se UFC 249?

Viaplay har de danske rettigheder til at vise UFC 249. For at kunne se det skal man derfor have enten Viaplay Sport eller Viaplay Total-pakken. Man er i den heldige situation at begge pakker i skrivende stund er på tilbud til blot 99 kroner per måned. Med Viaplay Total-pakken får man adgang alle Viaplays programmer. Det vil sige sports, film og serier. Det er derfor en oplagt mulighed for at se noget UFC billigt.