Den 12. december skal britterne til stemmeurnerne og stemme ved parlamentsvalg. Boris Johnsons konservative parti er bookmakernes favorit til at løbe med det samlede flertal, men der er som bekendt intet, der er afgjort endnu. Derfor er der også rigtig gode odds at hente på det engelske parlamentsvalg, og spilmulighederne er nærmest uendelige.

 

betfair Sportsbook Find alle priserne lige her

Indbetal og spil for minimum 100 kr. og få et freebet på 100 kr. | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDK10M | Kvalificerende væddemål skal være til minimum odds 1,50 | Kvalificerende væddemål skal være afgjort senest 90 dage efter oprettelse | Freebet udløber 90 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Det britiske parlamentsvalg odds

Ingen bookmakers har flere odds på det engelske parlamentsvalg end Betfair. Her finder du et hav af forskellige oddsmuligheder. Du kan naturligvis oddse på, hvilket parti, der får flest sæder i parlamentet, hvem der får majoriteten af stemmerne, regeringssammensætningen, premierministeren, stemmeprocenten samt, hvordan de enkelte partier klarer sig.

 

Oddsene er i Boris Johnson og de konservatives favør

Skal man tro på de nuværende odds fra Betfair, fastholder Boris Johnson jobbet som premierminister. Bookmakeren giver i skrivende stund odds 1,20 på, at Johnson også er premierminister, når valget er forbi. Hans største konkurrent er Jeremy Corbyn fra Labour, der giver odds 4,00.

Boris Johnsons vincerchancer skyldes selvfølgelig, at det konservative parti er det altdominerende i britisk politik for tiden. Faktisk giver Betfair blot odds 1,03 på, at de konservative får flest sæder i parlamentet. Til sammenligning er der odds 12,00 på Labour, imens Brexit Party og Green Party giver henholdsvis odds 301 og 501.

Er man sulten efter lidt højere odds, findes disse blandt andet på selve regeringsdannelsen. Her er der i øjeblikket odds 1,46 på, at det bliver en konservativ majoritetsregering, imens der er odds 5,5 på en Labour minoritetsregering.

 

Sådan oddser du på politik hos betfair

Først og fremmest skal du have oprettet en konto hos Betfair, hvis du ikke allerede er kunde hos bookmakeren. Det er heldigvis meget simpelt, og du har endda også muligheden for, at få en bonus oveni når du opretter dig. Følg disse trin, og du har oprettet en konto før du har blinket med øjnene.

 

Sådan finder du oddsene på det britiske valg

Når du kommer ind på Betfairs hjemmeside og skal finde oddsene på det britiske valg, er det også ret ligetil. Du skal først klikke på Sportsbook øverst på skærmen, og herefter vælger du alle sportsgrene som ligeledes er på øverste fane. Du vælger Politik og lige under hvor der står alle kampe, kan du trykke på den lille pil der viser gennemse alle. Så skal du til venstre på skærmen vælge UK – Next General Election, for derefter at trykke på selvsamme titel endnu engang. Men denne gang er det lige under, hvor der står vælg en turnering. Du har nu alle markederne ude i fanen til venstre, og kan frit vælge mellem de mange tilbud. Vi har kort ridset rækkefølgen op herunder.

  • Klik på Sportsbook
  • Klik på Sportsgrene
  • Klik på Politik
  • Klik på Gennemse alle
  • Klik på UK – Next General Election
  • Klik på UK – Next General Election endnu engang

 

Hvad er Brexit og hvordan kom briterne hertil?

Mange briter har længe brokket sig over Brexit, og mange ved slet ikke hvad Brexit er. Her kan du læse og forstå, lige præcis hvad Brexit egentlig er og hvad det betyder. Helt kort er Brexit den populære betegnelse for Storbritanniens udtræden af EU. Tilbage i juni 2016 stemte briterne ja til, at forlade EU, hvor hele 51,9% af briterne altså stemte ja. Det var den daværende premierminister David Cameron, som satte gang i folkeafstemningen.

Beslutningen var faktisk slet ikke en politisk nødvendighed, eller resultatet af pres fra befolkningen. Men der var uro i Det Konservative Parti, og i et forsøg på at få ro på sagerne udskrev Cameron altså et valg. Han anbefalede ikke at stemme ja, og ville helst at Storbritannien stadig var medlem af EU. Da det stod klart, at det ikke var tilfældet trådte Cameron tilbage som premierminister.

Theresa May overtog posten som premierminister efter Cameron, og den 29. marts 2017 begyndte skilsmisseprocessen med EU officielt. Datoen for Brexit blev sat til den 29. marts 2019. Men gang på gang har det britiske parlament sagt nej til den forslåede aftale med EU. Faktisk er det sket hele tre gange, og derfor skal briterne nu endnu engang til stemmeurnerne den 12. december. Den nuværende premierminister er Boris Johnson. Men også her skal briterne vælge, om han skal blive eller om de vil stemme på en ny til det brandvarme sæde.

 

Sådan foregår det engelske valg

Når briterne skal til valg, foregår det ikke på den måde vi kender fra Danmark. Rent faktisk ligger den britiske måde, tæt op ad den amerikanske.

  • Valget gælder parlamentets underhus med 650 medlemmer, der sidder i fem år.
  • Landet er delt op i 650 valgkredse. Den kandidat i den enkelte valgkreds, som får flest stemmer, vinder et mandat. Resten af stemmerne i kredsen er tabt.
  • Storbritannien består af England med 533 mandater, Skotland med 59, Wales med 40 og Nordirland med 18.

Den politiker der får de fleste stemmer i sin valgkreds, vinder det hele. I sidste ende vil millioner af stemmer gå tabt i den forstand, at det kun er de med flest stemmer som får betydning. Dermed er det et system, der er relativt nemt at tælle op. Og det er et system, der tilgodeser de store partier. Vil man som parti sikre sig posten som landets premierminister, kræver det geografisk styrke og dominans.

Valgsystemet betyder, at de store partier, Det konservative parti, og det traditionelle arbejderparti, Labour, oftest har haft absolut flertal, og dermed gode arbejdsbetingelser for at få gennemført deres politik. Derfor er de to største favoritter da også Boris Johnson og Jeremy Corbyn, men hvem der løber med posten må tiden vise.

 

betfair Sportsbook Find alle priserne lige her

Indbetal og spil for minimum 100 kr. og få et freebet på 100 kr. | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDK10M | Kvalificerende væddemål skal være til minimum odds 1,50 | Kvalificerende væddemål skal være afgjort senest 90 dage efter oprettelse | Freebet udløber 90 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Bookmakeren betfairs officielle logo