Der resterer nu kun 12 dage af VM 2014 i Brasilien, et VM, som har været alt andet end forudsigeligt. Hvem havde nogensinde spået, at Costa Rica ville vinde deres gruppe over England, Italien og Uruguay, og efterfølgende kvalificere sig til kvartfinalen, hvor de nu skal møde Holland? – Og hvem havde nogensinde spået, at Spanien ville være et af de absolut dårligste hold ved dette VM?

Det er de færreste, der har spået det, og derfor har bookmakerne gnedet sig i hænderne under dette uforudsigelige VM. Nu er spørgsmålet så, om der vil komme flere overraskelser i de kommende kvartfinaler, og mon ikke det er tilfældet, hvis vi efterhånden har gennemskuet dette VM.

Den første VM kvartfinale vi kommer til at se bliver et brag af en kamp, hvor VM’s pt. mest formstærke hold Frankrig skal i aktion mod en af de absolutte favoritter ved dette VM, Tyskland.

 

Odds på VM Kvartfinalerne hos bet365 her – >

 

Fredag 4. juli.

Kampstart: 18:00
World Cup Quarter Finals
Estadio Jornalista Mario Filho Maracana
Frankrig Tyskland

 

Inden denne slutrunde ville de fleste fodboldfans mene, at dette burde være et rigtig let opgør for Tyskland, men hvis man ser tilbage på slutrunden, så bør det ikke blive tilfældet. Frankrig har let vadet gennem al modstand de har mødt, hvor de ubesværet har spillet sig videre til kvartfinalen. Tyskland på den anden side var eminente mod Portugal i det første opgør, men derefter har de skuffet enormt.

Mod Ghana kom Tyskland planmæssigt foran, men pludselig var de nede med 1-2, og var heldige med at få et uafgjort resultat med hjem. Kampen efter formåede de kun at vinde med 1-0 over USA, og i 1/8-finalen mod Algeriet skulle de helt ud i forlænget spilletid, før de kunne besejre det uimponerede afrikanske mandskab.
Tyskernes cheftræner, Joachim Löw udtalte således også i går efter kampen mod Algeriet, at de skal hæve deres niveau, hvis de på nogen måde skal kunne besejrer franskmændene.

De store helt store profiler i kvartfinalen mellem Frankrig og Tyskland bliver uden tvivl de to mandskabers topscorer.
Karim Benzema: Real Madrid spilleren har virkelig blomstret op under dette VM, hvor han i gruppespillet virkelig spillede strålende fodbold. Benzema står indtil videre noteret for tre scoringer, to assists, samt en afslutning som endte i mål efter at målmanden selv skubbede den ind over stregen.

Thomas Müller: Tyskerens topscorer og altid farlige Thomas Müller. Han vandt Golden Boot ved forrige VM i 2010, og han er altså en mand, der er på vej til at gøre det igen. Han står pt. Noteret for fire mål samt to assists. I kampen mod Algeriet kunne tyskeren have scoret intet mindre end tre mål, men meget ulig Thomas Müller, formåede han altså ikke at sparke boldene i mål.

 

Fredag d. 4 juli

Kampstart: 22:00
World Cup Quarter Finals
Estádio Castelao
Brasilien Colombia

 

 

Den anden kvartfinale ved VM kommer til at blive et hæsblæsende et af slagsen. Hvis Frankrig – Tyskland bliver en kamp med tænding, så kan ord ikke beskrive, hvor vildt det kan gå for sig, når hjemmebanefavoritten fra Brasilien tager i mod overraskelsen fra Colombia.

Det er to forskellige mandskaber, med to forskellige indgangsvikler til kampene. Hele verden havde været skuffede over det brasilianske mandskab, hvis de ikke formåede at kvalificere sig til kvartfinalen. Det var dog tæt på at gå galt, for i gruppespillet imponerede ”Sambalandsholdet” ikke, og i den efterfølgende kvartfinale var de centimeter fra at ryge ud.

Chile sendte nemlig en afslutning på overliggeren, da uret rundede 120 minutter, og var den gået i mål, havde Brasilien ikke haft nogen chance for at udligne. Kampen gik i stedet i forlænget spilletid, og her vandt brasilianerne efter tre brændte spark hos chilenerne.
Colombia har om nogen været en af de største overraskelser ved dette VM.

Da Radamel Falcao blev meldt ude, var der ikke nogen, der længere troede på, at Colombia kunne gå hele vejen i Brasilien. Det er der nu rigtig mange, der tror på, og det skyldes især James Rodriguez.Colombia crusiede sig sikkert gennem gruppespillet, og 1/8-finalen mod Uruguay var heller ikke nogen svær opgave for colombianerne. Den blev sikkert vundet med 2-0, efter VM’s indtil videre flotteste mål scoret af James Rodriguez

De to største profiler til kampen mellem Brasilien og Colombia må uden tvivl være:

Neymar Jr: Barcelona spilleren der endnu ikke har leveret i Europa, som man kunne forvente af ham, har til gengæld leveret det optimale for det brasilianske landshold. Brasilien som mandskab har ikke leveret det, som de burde, men Neymar har med sine individuelle kvaliteter sørget for, at Brasilien er nået til kvartfinalen. Det kan også meget vel blive Neymar, der skal sørge for, at Brasilien slår Colombia.

James Rodriguez: Rodriguez blev hentet til Monaco for et svimlende beløb på 335 mio. kr. Et beløb som kun de færreste kunne forstå. Når man ser på den 23-årigs indsats ved dette VM, så er det måske alligevel et røverkøb, som Monaco har gjort sig. Rodriguez har allerede nu fordoblet sin værdi, og hvis han forsætter i det tempo, så er det et spørgsmål om tid, før Real Madrid byder 100 mio. euro for ham. Rodriguez fører tilmed topscorerlisten ved dette VM med sine 5 scoringer.

 

Lørdag 5. juli.

Kampstart: 18:00
World Cup Quarter Finals
Estádio Nacional de Brasília
Argentina Belgien

Den tredje kvartfinale der spilles, er mellem de to nationer Argentina og Belgien. Der har været kæmpe forventninger til begge nationer, men på trods af en kvartfinaleplads, så har de to mandskaber alligevel skuffet. Argentina kom noget usikkert gennem deres gruppespil, og det samme var tilfældet med Belgien, der på trods af tre sejre alligevel var tæt på at smide det hele.

I 1/8-finalerne skulle de to mandskaber ligeledes ud i forlænget spilletid, men ingen af de to kampe skulle afgøres på straffespark. Argentina kunne glæde sig over, at Angel Di Maria sparkede bolden i mål i det 118. minut, og da Shaqiri misbrugte en stor mulighed på frispark i det allersidste sekund, så var det altså slut for Schewiz og dermed velkommen til Argentina i kvartfinalen.

Belgien havde meget besvær med USA, som har været en af de største positive overraskelser ved dette VM. Der var ikke mange, der spåede, at de ville gå videre fra gruppen med Portugal, Tyskland og Ghana, men grundet en bedre målscorer kunne de lige snige sig med.  Belgien med de mange stjerner var dominerende i opgøret, men de skabte ikke et overvæld af chancer, som man kunne have forventet fra en nation, med så mange offensive profiler. Kampen endte 0-0 og det var først efter to scoringer af Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku, at Belgien kunne ane en kvartfinaleplads. Minutter efter Lukaku’s scoring udlignede Julian Green og så var der igen spænding i det opgør.

Kampen endte dog 2-1 til Belgien og derfor er benelux landet nu i kvarfinalen mod Argentina.

De største profiler til kampen er:

Lionel Messi: Det er ikke særlig besværligt at nævne Argentinas største profil, når de har Lionel Messi på holdkortet. Barcelona troldmanden har haft et enormt pres på sine skuldre, da det skulle være NU, at han slog i gennem for Argentina. Det “gennembrud” som mange håbede på er delvist sket, da Messi har været langt mere i øjnefaldende ved dette VM end tidligere. Lionel Messi har ved dette VM scoret fire mål og lavet en enkelt assist, og især hans mål i overtiden mod Iran er værd at nævne. Det er sådanne ting, der gør, at en nation kan vinde et VM, og hvis Argentina skal have nogen forhåbning om at vinde VM, så afhænger det hele af Lionel Messi.

Kevin De Bruyne: Inden VM havde Belgiens største profil formentlig været enten Eden Hazard fra Chelsea eller Evertons Romelu Lukaku.Faktum er dog, at Wolfsburg spilleren Kevin De Bruyne har været enestående for et belgisk mandskab, der har leveret langt under det forventede niveau. De Bruyne blev kåret til MOM i Belgiens første kamp mod Algeriet, og han scorede det livsvigtige mål til 1-0 i den forlængede spilletid af 1/8-finalen mod USA. Avancement hos Belgien afhænger dog ikke af en velspillende Kevin De Bruyne, som de gør hos Argentina med Lionel Messi, da Belgien har mange andre profiler, der kan skille sig fuldstændig ud, hvis de rammer dagen. Men De Bruyne har været Belgiens bedste mand ved dette VM, og han kan få en rigtig stor rolle, ved den kommende kvartfinale kamp mod Argentina.

Kampstart: 22:00
World Cup Quarter Finals
Arena Fonte Nova
Holland Costa Rica

 

Den sidste kvartfinale der spilles, er opgøret mellem mægtige Holland og overraskelsen fra Costa Rica. Miniputnationen fra Costa Rica har overrasket alt og alle, og det var de færreste, der havde turde drømme på sådan et scenario. Det er aldrig lykkedes Costa Rica at avancere sig fra gruppespillet, men nu er det altså en realitet, at de ikke bare er gået videre fra gruppespillet, men de har ligeledes avanceret sig til kvartfinalen.

Vi må dog formode, at endestationen for Costa Rica bliver mod Holland, som har været en positiv overraskelse ved dette VM. Hollænderne selv turde ikke håbe på avancement fra den svære pulje, som de var kommet i, men efter flot spil og en vanvittig ”heldig” sejr over Mexico, er ”Oranje” nu i kvartfinalen.

Sejren over Mexico var nået så ufortjent, da Hollænderne stort set ikke aktivt deltog i den kamp. Mexico sad på spillet og kom fortjent foran med 1-0. Det lignede længe, at 1/8-finalen skulle blive exit for Holland, men i det 87. minut scorede Wesley Sneijder, og bare fire min senere fik Robben tilkendt sig et straffespark, som Klaas Jan Huntelaar sparkede sikkert i mål. Det betød, at Holland gik videre, og nu står de altså i en ret overkommelig kvartfinale mod Costa Rica.

Overkommelig klinger måske forkert i folks øre, når man kigger på de ting, som de køre costaricanere har præsteret, da de har besejret Italien, Uruguay samt spillet uafgjort mod England. I 1/8-finalen slog de Grækenland efter et drama af en straffesparksafgørelse.
De to største profiler til kampen mellem Holland og Costa Rica er:

Arjen Robben: Robben har været Hollands absolut bedste spiller ved dette VM, og det ville være mærkeligt, hvis ikke Hollænderen peaker under netop dette VM. Han har på egen hånd scoret masser af mål, lavet assists, samt tilkæmpet sig et straffespark, som var livsvigtigt for Holland. Robben kommer til at blive en af de helt afgørende spillere hos Holland i kvartfinalen, men også i resten af turneringen, hvis de går videre.

Bryan Ruiz: Costa Ricas nr. 10 er uden tvivl den største profil. Den 28-årige Fulham spiller blev ikke vurderet god nok til Fulham, hvorefter de udlejede ham til PSV. Det var nok en af de dummeste ting, som Felix Margarth længe har gjort, da Fulham i slutningen af sæsonen rykkede ned. Ruiz har været intet mindre end fantastisk for Costa Rica, hvor han bl.a. scorede målet mod Italien, men også det vigtige mål mod Grækenland, som blev assisteret af den tidligere FCK-spiller