Der er tale om et topbrag i gruppe fire af kvindernes VM-kvalifikation, når de danske damer hjemme på et udsolgt Energi Viborg Arena tager imod deres svenske naboer. Vinderen af dette opgør kan tage et kæmpe skridt imod at kvalificere sig direkte til verdensmesterskaberne i Frankrig, hvor slutrunden skal spilles fra den 7. juni til og med den 7. juli næste år.

Danmark skuffede hjemme mod Kroatien i torsdags, hvor det kun blev til 1-1 på en Nadia Nadim-scoring dybt inde i dommerens tillægstid. Det betyder, at danskerne har 16 point efter syv kampe. Derfor ligger de på andenpladsen i gruppen.

Sverige havde slet ingen problemer med at besejre Ukraine med 3-0 i onsdags på mål af henholdsvis Elin Rubensson, Magdalena Eriksson og Kosovare Asllani. Derfor har de indtil videre hentet 17 point i syv kampe, hvilket er nok til en foreløbig førsteplads.

Hos bookmakeren Danske Spil forventer de et totalt tæt opgør. Der er således odds 2,70 på dansk sejr. En sejr til svenskerne giver derimod pengene 2,55 gange igen. Et uafgjort resultat belønnes med odds 3,25.  

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: Danmark – Sverige

De danske damer skal tilbage på sejrssporet

Det danske landsholds officielle logoDanmark var inde i en fin sejrsstime, inden de smed point mod kroaterne i torsdags. Først sørgede Sanne Troelsgaard med sin sene scoring for en 1-0-sejr på eget græs over ukrainerne. Derefter blev det til en storsejr på hele 1-5, da de mødte Ukraine på fremmed græs. Nadia Nadim og Sanne Troelsgaard noterede sig for to mål hver, mens Pernille Harder stod for den sidste scoring. I den efterfølgende kamp mod Ungarn på hjemmebane blev det til endnu en 5-1-sejr. Denne gang på mål af Nadia Nadim (to styk), Simone Boye Sørensen, Theresa Nielsen og Pernille Harder.

Derfor kom det også som lidt af et chok, da Izabela Lojna bragte bragte det kroatiske landshold foran med 0-1 efter en times spil på Energi Viborg Arena. Heldigvis fik brandvarme Nadia Nadim reddet et enkelt point hjem med sit femte mål i tre opgør kort før dommeren fløjtede af. Nu skal slaget om Skandinavien så spilles. Her er en sejr samt tre point et must, hvis de danske damer vil ende øverst i gruppe fire og derved kvalificere sig direkte til VM 2019 i Frankrig.

Skal den mission lykkedes, så er der ikke den store tvivl om, at de skal gøre det bedre end mod Kroatien. Spillet var for langsomt og idéforladt. Landstræner Lars Søndergaard skal altså have kigget kampen efter i sømmene og fundet ud af, hvad der gik galt. Det kunne måske være en god idé, at bruge Sanne Troelsgaard fra start denne gang. Hendes offensive evner var nemlig virkelig savnet. Frederikke Thøgersen gjorde således ikke det store væsen af sig. Hun blev da også udskiftet efter 67 minutter for lige netop Troelsgaard. Efter vores bedste overbevisning kan det skifte være med til at forbedre vores chancer for sejr en hel del.

 

Den danske landsholdstrup

Målvogtere: Stina Lykke Petersen (KoldingQ), Naja Bahrenscheer (Ballerup-Skovlunde Fodbold), Line Geltzer Johansen (Avaldsnes Toppfotball)

Forsvarsspillere: Theresa Nielsen (Seattle Reign), Janni Arnth Jensen (Linköpings FC), Simone Boye Sørensen (FC Rosengård), Cecilie Sandvej (1. FFC Frankfurt), Mie Leth Jans (Manchester City), Rikke Sevecke (Brøndby IF)

Midtbanespillere: Sanne Troelsgaard Nielsen (FC Rosengård), Katrine Veje (Montpellier HSC), Nanna Christiansen (Brøndby IF), Maja Kildemoes (Linköpings FC), Karen Holmgaard (Fortuna Hjørring), Sofie Junge (Vittsjö GIK)

Angribere: Pernille Harder (VfL Wolfsburg), Nadia Nadim (Manchester City), Johanna Rasmussen (Linköpings FC), Frederikke Skjødt Thøgersen (Fortuna Hjørring)

 

Svenskerne er til at snakke med

Logoet for det svenske fodboldforbundDet kan godt være, at Sverige fører VM-kvalifikationsgruppen med to point mere end danskerne. De er dog stadig til at tale med. For eksempel tabte de på udebane til ukrainerne i midten af juni måned, da Daryna Apanaschenko stod for kampens enlige scoring kort før pausen. Rent faktisk er den eneste grund til, at svenskerne ligger nummer ét på grund af den skrivebordssejr, som de fik mod Danmark tilbage i oktober måned sidste år. DBU og Spillerforeningen kunne ikke blive enige om en overenskomst på daværende tidspunkt, hvilket betød, at de danske damer blev nødt til at strejke. Det endte så med at koste tre point mod det svenske landshold, de de to parter ikke havde fundet en løsning på deres problemer inden kickoff.

Nu er det store spørgsmål så, hvordan styrkeforholdet mellem de to mandskaber ser ud. Umiddelbart ser Sverige rigtig stærke ud, da de har scoret 21 mål og kun lukket to ind i den anden ende, men de har som bekendt heller ikke mødt en rigtig kvalitetsmodstander endnu. Deres helt store test kommer til at være imod Nadia Nadim, Pernille Harder og co.

Vi kunne sagtens se deres forsvar komme i problemer mod den danske offensiv. Særligt hvis danskerne får spillet til at flyde ligesom det gjorde mod blandt Ungarn og Ukraine. Selvom de nok ikke lige scorer fem gange mod svenskerne, så tror vi stadig på, at de kan få netmaskerne til at blafre mindst et par gange.

 

Spilforslag til Danmark – Sverige

Vi føler os overbeviste om, at damerne fra Danmark kommer ud til denne kamp med ild i øjnene. Derfor vil de angribe Sverige hårdt fra kampens første fløjt og forsøge at få en tidlig føring. Den mission kan vi sagtens se dem lykkedes med. Særligt fordi Lars Søndergaard har talt med store bogstaver efter kampen mod kroaterne. Han har sikkert sagt, at der ikke er plads til flere fejltagelser, hvis de vil vinde gruppen, hvilket også er sandt.

Danskerne er pisket til sejr, mens svenskerne kan nøjes med uafgjort. Det kunne godt gå hen og blive udslagsgivende for kampbilledet. Det danske landshold vil være spilstyrende, da de skal vinde og spiller på hjemmebane. Vi tror på, at Nadia Nadim sørger for tre point og skyder os til tops.

Derfor anbefaler vi at spille på, Danmark vinder kampen til odds 2,70 hos Danske Spil.

 

Bookmaker is inactive

 

Danske Spils logo og slogan på grøn baggrund