Fredagens kamp mellem Uruguay og Egypten står mellem to ambitiøse mandskaber, der begge satser benhårdt på at gå videre fra gruppen. Uruguay er favoritter til at snuppe sejren, men Hector Cupers egyptiske faraoer er taget til Rusland med masser af tro på tingene.

Uruguay er en af de farligste outsiders i årets turnering. De har et nærmest komplet hold, der ovenikøbet er det suverænt bedst sammenspillede ved slutrunden. Det skyldes landstræner Oscar Tabarez’ mangeårige periode på sidelinjen.

Det helt store samtaleemne i Egypten i de seneste uger har været, hvorvidt Mohamed Salah bliver klar til åbningskampen. Det ser det desværre ikke ud til, og han er et massivt tab for faraoerne, der altså formentlig må klare sig uden den altoverskyggende stjerne.

På grund af Salahs forventede fravær er Uruguay store favoritter til at vinde kampen. Bookmakeren Unibet giver odds 1,62 på tre point til Uruguay, imens der er hele odds 7,00 på Egypten.

 

Unibet Spil på kampen hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Optakt: Uruguay – Egypten

Uruguay er på vej imod stjernerne

Uruguays fodboldforbunds logoDe dobbelte verdensmestre fra Uruguay er rejst til Rusland med store ambitioner. Anført af verdensstjernerne Luis Suarez og Edison Cavani skal uruguayerne levere et topresultat.  Det er formentlig de aldrende stjernes sidste VM på topniveau. Flere af Uruguays profiler er på den forkerte side af de 30 år, og det er svært at forestille sig, at de alle vil være med igen ved VM i Qatar om fire år. Det er derfor nu eller aldrig, hvis Uruguay skal hente landets tredje verdensmesterskab nogensinde.

Det kan virke overambitiøst at snakke om Uruguay som en potentiel verdensmester, men landet har, hvad der skal til. De har flere verdensklassespillere, et solidt fundament og så yderst erfaren træner. Derudover er Uruguay taktisk dygtige, og især i defensiven er de disciplinerede.

Uruguay har da også fået en rigtig solid opvarmning til VM-slutrunden. I marts slog de både Tjekkiet og Wales på europæisk jord. I opvarmningen til VM blev det så til en overbevisende 3-0-sejr over Usbekistan. Holdet er derfor sprængfyldt med selvtillid.

Som det kan læses i vores VM-optakt om Uruguay, anføres holdet selvfølgelig af stjernerne Suarez og Cavani. De har begge været fremragende for deres klubber i denne sæson, hvor det blev til henholdsvis 25 og 28 ligatræffere. De to har spillet sammen på landsholdet i en årrække, hvor de har udviklet et nærmest telepatisk forhold til hinanden.

Uruguay er dog meget mere end bare de to angribere. Det er et virkelig stærkt kollektiv, der er blevet bygget op over flere år. Landstræner Oscar Tabarez har stået i spidsen for La Celeste siden 2006, så han  har haft god tid til at oplære alle spillerne i sine taktiske ideer. Han er den længst siddende træner ved hele slutrunden, hvilket selvfølgelig er en kæmpe fordel.

 

Forventet startopstilling

Muslera – Caceres, Gimenez, Godin, Varela – Rodriguez, Valverde, Vecino, Nandez – Cavani, Suarez

Se Uruguays VM-trup her

 

Hvad kan Egypten uden Salah?

Logoet for det egyptiske landshold i fodboldDa Liverpool-stjernen Mohamed Salah blev skadet under Champions League-finalen frygtede fodboldfans over hele verden, at han missede VM-slutrunden. Så galt gik det heldigvis ikke, og Salah er med i Egyptens trup. Det ser dog ud til, at man må sidde over i den første kamp imod Uruguay. Salah har endnu ikke været i stand til at gennemføre en egyptisk træning, så han er ikke i topform endnu. Egypten ved også godt, at de ikke skal risikere et tilbagefald ved at sætte Salah i kamp for tidligt, da de vigtige kampe er dem imod Rusland og Saudi Arabien.

Selvom Salah er en afgørende skikkelse på egypternes hold, er det vigtigt at understrege, at han ikke er truppens eneste spiller. Selv uden Salah kan egypterne stille med en slagkraftig trup, hvor flere spillere holder rigtig højt niveau. Her skal man især fremhæve den unge fløjspiller Mahmoud Hassan, bedre kendt under navnet Trezeguet. Den 23-årige tekniker var en af de bedste spillere i den tyrkiske liga i den forgangne sæson, og han går en utrolig lys fremtid i møde.

På sidelinjen har Egypten en af VM’s mest rutinerede trænere i Hector Cuper. Han har stået i spidsen for landsholdet siden 2015, og han har virkelig formået at rykke dem fremad. Cuper er en pragmatisk træner, der ved hvordan han får det maksimale ud af sine spiller. Han har ingen ideologiske bånd, der binder ham, så han spiller den type fodbold, der har størst chancer for at levere resultater. Hans resultater har gjort ham til en populær herre i Egypten,  hvor kvalifikationen til VM sikrede ham legendestatus.

Legendestatsus har målmand Essam El-Hadary også. Den 45-årige målmand fra Al-Taawoun forventes at starte i egypternes mål, og i så fald bliver han den ældste spiller ved en VM-slutrunde nogensinde. Han står i øjeblikket noteret for 158 kampe for landsholdet for hvem, han fik debut i 1996.

 

Forventet startopstilling

El-Hadary – Fathi, Hegazi, Gabr, Abdel Shary – Tarek, Elneny, Trezeguet, El-Said, Sobhi, Mohsen

Se Egyptens VM-trup her

 

Uruguay – Egypten spilforslag

Vi har store forventninger til Egypten ved dette VM, men de får det rigtig svært imod Uruguay. Sydamerikanerne er bedre på stort set samtlige positioner, og de har derudover en kynisme, som kun få hold kan matche. Uruguay er den store favorit til at vinde Gruppe A, og de bør være opsatte på at komme godt fra land.

Mohamed Salahs skadesproblemer tæller derudover imod Egyptens chancer. Selv hvis Liverpool-stjernen bliver meldt klar til kamp, vil han ikke være på 100 procent, så Uruguays dygtige defensiv bør godt kunne lukke ham ned.

Sidst men ikke mindst taler det imod Egypten, at de skal rejse mange tusinde kilometer fra Tjetjenien til stadionet i Jekaterinburg. Egypten har flere rejsekilometer end nogle andre ved slutrunden, og det kan blive hårdt for spillerne. Vi anbefaler derfor, at man spiller på sejr til Uruguay til odds 1,62 hos Unibet. 

 

Unibet Følg spilforslaget her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund