N.b. Schweiz Rundt 2020 er aflyst, men du kan læse vores store optakt til hvem der vinder Touren her.

Mellem lørdag den 15. juni og søndag den 23. juni køres cykelløbet Schweiz Rundt 2019, også kendt som Tour de Suisse. Løbet er et af de vigtigste opvarmningsløb til Tour de France, og der er fremragende odds at hente i år. Rytterfeltet er utrolig stærkt, og bet365 er ude med vinderodds på Schweiz Rundt 2019, der kan ses forneden.

Indlæser…

Disse odds kommer alle fra bet365, og de opdateres automatisk, hver gang bet365 opdaterer sine odds.

Den overraskende vinder af 2018 udgaven af Tour de France, Geraint Thomas er bet365s store favorit til at tage den samlede sejr.

Han ventes dog at skulle kæmpe om sejren med blandt andet, Enric Mas Nicolau, Rui Alberto Faria Da Costa og holdkammeraten Egan Arley Bernal Gomez. Outsidere inkluderer ryttere, som Roman Kreuziger, Domenico Pozzovivo, Marc Soler og den stærke Simon Spilak.

Sidst men ikke mindst er der også de to tilbagevendte ryttere fra skader, Fabio Aru og Wilco Kelderman. Begge vil de prøve at give Geraint Thomas kamp til stregen, men vi kommer ikke udenom, at det er et felt uden de største stjerner dette år. Mindre kan dog heldigvis også gøre det, og vi ser frem til et utroligt spændende løb, der kan gå helt hen og blive afgjort på løbets sidste etape!

Schweiz Rundt odds

Feltet til Schweiz Rundt tæller nogle ryttere, som vil prøve at ramme topformen og kunne køre med om sejren i Tour de France. Og hvis ikke sejren i Touren, så i det mindste en prestigefyldt podieplads, og der er dermed lagt op til en hård kamp om den samlede sejr. Schweiz Rundt er naturligvis et opvarmningsløb, så rytternes primære fokus er på at forberede sig til Touren. Derfor ser man næppe rytterne grave helt dybt. Schweiz Rundt er dog et stort løb, og en god præstation vil give momentum forud for Touren.

Årets løb har en stor og klar favorit, Geraint Thomas. Han viste i 2018 at han har tilføjet ikke bare et nyt niveau, men adskillige. Han har udviklet sig til en af de bedre bjergryttere, og med en tidskørsel som få, kan Thomas virkelig udnytte de to etaper imod uret til sin fordel.

Der er dog mange andre ryttere om buddet. Det er værd at holde et vågent øje med især Enric Mas Nicolau. Den spanske stjerne sluttede i 2018 på et meget flot 2 plads i Spanien rundt, bedre kendt som La Vuelta. Han går efter at levere topresultater i Tour de France senere på sommeren, og vil bruge dette løb som både opvarmning, men også teste om han kan følge en af de ryttere, som igen i år vil være blandt favoritterne til den samlede sejr i Touren. Han er givetvis lige et niveau under Thomas, men disse opvarmningsløb bliver ofte vundet af outsiderne, hvilket Jacob Fuglsang selv beviste tilbage i 2017.

Det skal også blive interessant at se, hvordan Team Ineos holdet fungerer. Udover Thomas har de også den unge komet Egan Arley Bernal Gomez med, der begge er ryttere som kan køre med om sejren. De kan begge muligvis have personlige ambitioner, og det er bestemt ikke sikkert, at Bernal ender som hjælperytter for Thomas. Viser Thomas svaghedstegn, kan den unge Bernal gå ind og vise sin styrke, og være manden der løber med sejren.

Blandt outsiderne til årets sejr finder man folk som Rui Alberto Faria Da Costa, Wilco Kelderman og Roman Kreuziger.

Cykelløbet Schweiz Rundts officielle logo

Spilforslag til Schweiz Rundt

Schweiz Rundt 2019 ligger rigtig godt til Geraint Thomas. Han er den bedste etapeløbsrytter i løbet, og han er samtidig fremragende i kampen imod uret. På samlet set 28,7 kilometers enkeltstart over to etaper, kan Thomas tage rigtig meget tid på sine konkurrenter, så man bør helt sikkert oddse på den dygtige brite. Han er blevet udbudt til et lavt vinderodds på 2,00, som vinder hos Bet365, hvilket vi her på siden godt forstår. Han er simpelthen, favoritten!

Et andet godt bud på et Schweiz Rundt odds er Enric Mas Nicolau til at køre i top tre. Dette odds er ligeledes endt i 2,00 hos Bet365. Løbet passer nemlig godt til den spanske bjergged, der både kan klatre og kan køre en hæderlig enkeltstart. Enric Mas Nicolau kan lukrere på, at der er mange favoritter i løbet. Thomas har mange han skal holde øje med, og Mas kan være heldig og snige sig væk og tage tid. Hvis det lykkes ham, bliver det utrolig svært for favoritterne at tage tiden tilbage igen.

Sidst men ikke mindst, kan man ikke komme udenom et odds på Rui Costa. Det er ikke en hvem som helst vi snakker om her, han har tidligere vundet Schweiz Rundt hele 3 gange, i 2012, 2013 og i 2014. Rui Costa er en fremragende cykelrytter, og er meget stærk i kortere etapeløb som dette. Gang på gang har han vist sig frem som en stjerne i de korte etapeløb. Derfor er oddset på Costa, som vinder på 15,00 måske værd at satse lidt på. Hvis man dog vil være en smule mere konservativ. Kan man oddse på, at Costa kører i top tre, til et meget godkendt odds 3,75.

 

bet365 Følg spilforslagene her

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Schweiz Rundt bliver benhårdt

Det siger sig selv at et cykelløb i alpenationen Schweiz bliver hårdt. Rytterne skal over et hav af stigninger, hvoraf flere af dem er blandt Europas hårdeste. Dermed kan stjernerne ikke gemme sig, og løbet kommer uden tvivl til at give en masse svar på, hvordan de står inden Tour de France.

Løbet starter med en individuel tidskørsel, hvorefter der venter feltet seks hårde etaper med masser af stigninger, hvoraf to har bjergafslutninger. På næstsidste etape skal rytterne ud på en 19,2 kilometer lang enkeltstart, inden de på sidste etape afslutter løbet med endnu en dræbende hård bjergetape.

Etapeprofiler Schweiz Rundt

1. etape: Langnau – Langnau,  9,5 kilometer (Individuel tidskørsel)

Etapeprofil til første etape af Schweiz Rundt 2019

Første etape af Schweiz Rundt 2018 er en individuel tidskørsel på 9,5 kilometer. Ruten er flad og indeholder kun 3 sving, der næppe får den helt store betydning. Det er en rute for specialister, og de dygtige ryttere kan lave nogle pæne tidsforskelle her. Det er dog ikke en etape, der kan afgøre løbet på nogle måder. Hold øje med ryttere, som Stefan Küng, Rohan Dennis, Geraint Thomas og den danske tempokonge Søren Kragh Andersen!

Spil på vinderen af 1. etape her

2. etape: Langnau – Langnau, 159,6 kilometer

Etapeprofil til den bjergrige anden etape af Schweiz Rundt 2019

På anden etape skal rytterne igen rundt i det smukke område omkring Langnau. Rytterne er her ude på en rundstrækning, som de skal igennem tre gange. Hver eneste omgang indeholder to stejle stigninger, så det bliver en hård etape. Den sidste stigning krydses dog med cirka 20 kilometer til mål, så man må forvente, at en større gruppe kommer til mål samlet. Favoritterne vil næppe røre sig her, da etapen ikke giver mulighed for de helt store tidsforskelle. En Peter Sagan kunne være et glimrende bud på en etapevinder.

Spil på vinderen af 2. etape her

3. etape: Flamatt – Murten, 162,3 kilometer

Profil af Tour de Suisse 2019s tredje etape

Tredje etape er langt fra en flad etape, men det mest sandsynlige scenarie er dog, at det ender med en massesprint. Her går det op og ned hele dagen, og flere af stigningerne kan dræne energien fra de sprintere, som helst kører på helt flade etaper. Det er ganske vist ikke de længste bakker i verden, men de er konstante dagen lang, så der kan stadig komme overraskelser iblandt hvem som er i stand til at køre en massespurt. Etapen passer igen perfekt til en type som Peter Sagan, der kan vinde en spurt, hvis det ender med den forventede massespurt i finaleafgørelsen.

Spil på vinderen af 3. etape her

4. etape: Murten – Arlesheim, 163,9 kilometer

Profil for den 160 kilometer lange fjerde etape af Tour de Suisse 2019

På fjerde etape skal rytterne ud og klatre. Etapen starter fladt den første del af etapen, indtil der kommer 2 meget stejle og korte stigninger. Den sidste stigning er blot 3,4 kilometer lang, men stiger med hele 9,4 procent, og her rammer rytterne toppen med blot 13 kilometer tilbage. Rytterne vil nok komme med friske ben til afslutningen, og med en kort nedkørsel til Arlesheim efter stigningens top. Betyder det, at ryttere som både er eksplosive og kører en god nedkørsel, kan være fristet af at prøve sig af og vinde etapen. Det er ikke en etape hvor det forventes at lave de helt store tidsforskelle. Samtidig vil mange af rytterne formentlig gemme deres kræfter til den hårde sjette etape.

Spil på vinderen af 4. etape her

5. etape: Münchenstein – Einsiedeln, 177,0 kilometer

Femte etape af Schweiz Rundt 2019

På femte etape venter Schweiz Rundts sidste chance for de hurtige folk i feltet. Her skal rytterne ud på 177 kilometer på en lidt bakket rute, som dog burde ende med en massespurt. Som på 3 etape vil det være sprintstærke ryttere, som Peter Sagan der har udset denne dag, der kan ende med at være deres sidste mulighed for, at markere sig i dette års Schweiz Rundt med en etapesejr. Det forventes at de udbrudslystne typer vil give det et skud, men med 4 kommende hårde etaper i vente. Kan det betyde at et samlet felt beslutter sig for, at dagens etape skal være sidste chance for sprinterne, og at feltet derfor vil komme samlet til mål.

Spil på vinderen af 5. etape her

6. etape: Einsiedeln – Flumserberg, 120,2 kilometer (Bjergetape)

Sjette etape af Schweiz Rundt 2019s profil

For første gang i løbet slutter en etape på en stigning, og her bliver der hård kamp om etapesejren. På grund af det lange flade stykke hen mod stigningen kan man forvente, at feltet kommer samlet til det afgørende bjerg. Herefter vil der blive åbnet op fra alle de store kanoner, der kæmper for at tage det, der potentielt både kan være etapesejren, samt den samlede sejr. Stigningen kommer efter rytterne har kørt omkring 110 kilometer af dagens 120,2, og de sidste 10,8 kilometer stiger med hele 9 procent! Det er denne dag vi får svarene på hvilke ryttere har ramt topformen og sidder med diamanter i benene. Samtidig med at vi ser hvilke ryttere der har ramt grueligt forkert, og må kæmpe hele vejen op ad bjerget for at begrænse tidstabet.

Spil på vinderen af 6. etape her

7. etape: Unterterzen – Gotthard Pass, 216,6 kilometer (Bjergetape)

Etapeprofil til syvende etape af Schweiz Rundt 2019

Den anden store bjergtest står på syvende etape, hvor rytterne skal til Gotthard Pass. Efter en hård afslutning dagen forinden, venter der feltet endnu en fuldstændig vanvittig afslutning. Det går opad i de sidste 13,5 kilometer, og størstedelen af disse er utrolig stejle med 7,1 procent i stigning. For at gøre det endnu sværere for rytterne er de sidste 8 kilometer op ad bjerget endda på brosten, tro det eller lade være! Det er på denne etape af årets Schweiz Rundt, at løbet måske vil finde sin vinder. Med en etape der indeholder to opslidende bjerge, vil det også give os et praj om, hvilke ryttere vi kan forvente vil gøre sig forhåbninger om, at tage deres nuværende form med ind i årets Tour de France.

Spil på vinderen af 7. etape her

8. etape: Ulrichen – Ulrichen, 19,2 kilometer (Individuel tidskørsel)

Schweiz Rundt 2019s afgørende enkeltstarts etapeprofil

Løbets næstsidste etape er en 19,2 kilometer lang enkeltstart. Det er her løbet kan blive vendt op og ned på hovedet inden den sidste store bjergetape, der venter dagen efter. Det er en hovedsagelig flad rute, hvor de stærke klassementsryttere der kan køre en god enkelstart, kan skabe sig et afgørende hul, til de ryttere som har deres stærke sider i bjergkørslen. Det er også en etape, hvor den danske tempospecialist Søren Kragh Andersen vil give den en på nødden, og sigte efter etapesejren. Sidste år blev Andersen nummer 2 på den afsluttende etape i Schweiz Rundt 2018, der bød på en lignende tidskørsel, omend den dog var nogle kilometer længere på 34 kilometer. Det er på denne tidskørsel vi kan få en fornemmelse for, om Geraint Thomas er hvor han skal være i forhold til sit kommende Tour de France forsvar. Hvis han kan holde sig i front af klassementet efter dagens etape, er der budt op til en spændende sidste 9 etape, som byder på hele 3 bjerge!

Spil på vinderen af 8. etape her

9. etape: Ulrichen – Ulrichen, 144,4 kilometer (Bjergetape)

etapeprofilen for sidste etape af Tour de Suisse 2019

Schweiz Rundt 2019 afsluttes med en opslidende bjergetape, hvor der skal krydses 3 bjergtoppe inden løbet afsluttes, med en nedkørsel på 14 kilometer, efterfulgt af 8 flade kilometer ind mod målstregen. Det kan blive svært at spå hvordan en etape, som denne vil komme til at foregå, men et godt bud er, at det simple svar må lyde på et ord, kaos! Det er sidste chance for de ryttere som vil vise at de skal med i årets Tour de France. Det er ligeledes sidste chance for de ryttere, som jagter en flot etapesejr til deres sejrliste. Sidst men ikke mindst er det også sidste chance for de ryttere som jagter sejren i dette års Schweiz Rundt. Hvem end der må ligge nummer 1 før denne etape, skal rytteren regne med at blive angrebet fra start til slut på dette festfyrværkeri af en etape arrangørerne har fået stablet på benene til afslutningen på løbet!

Spil på vinderen af 9. etape her

Hvordan går det Geraint Thomas?

I sidste sæson vandt Geraint Thomas Tour de France på imponerende vis. I år kører han altså Schweiz Rundt, hvilket han gør med forhåbning om at tage den samlede sejr. Thomas er fremragende i disse korte etapeløb, hvor han har udviklet en fremragende næse for at slå til, når de største favoritter sover. Han har en 3 plads i Romandiet Rundt tidligere på sæsonen, som sit bedste resultat. Hans helt store mål for i år er årets Tour de France. Derfor har det ikke været forventet at han ville gøre det store væsen af sig selv, hvilket han heller ikke har gjort hidtil.

I årets Schweiz Rundt kan resultatlisten dog blive forbedret for 2019. Det forventes at han møder op i god form, og vil levere en toppræstation. Han kan klatre lige op med de bedste, og han har samtidig en fænemonal enkeltstart. Man kan dermed sagtens tillade sig at have høje forventninger til Thomas, og et vinderodds på 2,00 på ham som samlet vinder afspejler også dette.

 

bet365 Følg spilforslagene her

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Schweiz Rundt i TV

Alle etaperne fra Schweiz Rundt kan ses på TV2 Sport og TV2 Play. I nedenstående oversigt kan du se, hvornår de respektive etaper fra de nuværende cykelløb starter samt, hvilke kanaler, der viser dem.

© TVsporten.dk – Cykling i TV

Rytterne i Schweiz Rundt 2019

AG2R La Mondiale (Holdliste bekræftet)

Mathias Frank, Francois Bidard, Geoffrey Bouchard, Pierre Latour, Aurélien Paret-Peintre, Stijn Vandenbergh og Larry Warbasse.

Astana Pro Team (Holdliste bekræftet)

Omar Fraile Matarranz, Rodrigo Contreras Pinzon, Jan Hirt, Merhawi Kudus Ghebremedhin, Yuriy Natarov, Luis Leon Sanchez Gil og Andrey Zeits.

Bora-Hansgrohe (Holdliste bekræftet)

Peter Sagan, Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Patrick Konrad, Daniel Oss, Lukas Pöstlberger og Andreas Schillinger.

CCC Team (Holdliste bekræftet)

Greg Van Avermaet, Patrick Bevin, Simon Geschke, Szymon Sajnok, Guillaume Van Keirsbulck, Lukasz Wisniowski og Michael Schär.

Deceuninck – Quick Step (Holdliste bekræftet)

Enric Mas Nicolau, Kasper Asgreen, Dries Devenyns, Yves Lampaert, Michael Mørkov, Ariel Maximiliano Richeze og Elia Viviani.

EF Education First (Holdliste bekræftet)

Sep Vanmarcke, Nathan Brown, Hugh Carthy, Lawson Craddock, Mitchell Docker, Daniel McLay og Thomas Scully.

Bahrain – Merida (Holdliste bekræftet)

Valerio Agnoli, Rohan Dennis, Ivan Garcia Cortina, Andrea Garosio, Matej Mohoric, Antonio Nibali og Domenico Pozzovivo.

Groupama – FDJ (Holdliste bekræftet)

Kilian Frankiny, Benjamin Thomas, Steve Morabito, Daniel Hoelgaard, Bruno Armirail, Kevin Geniets og Stefan Küng.

Lotto Soudal (Holdliste bekræftet)

Maxime Monfort, Tiesj Benoot, Stan De Wulf, Adam Hansen, Tosh Van Der Sande, Jelle Vanendert og Enzo Wouters.

Mitchelton – Scott (Holdliste bekræftet)

Michael Albasini, Sam Bewley, Alexander Edmondson, Tsgabu Gebremaryam Grmay, Michael Hepburn, Robert Stannard og Matteo Trentin.

Movistar Team (Holdliste bekræftet)

Winner Anrew Anacona, Carlos Cuesta Barbero, Carlos Alberte Betancur Gomez, Hector Carretero, Lluis Mas Bonet, Jurgen Roelandts og Marc Soler Gimenez.

Rally UHC Cycling (Holdliste bekræftet)

Ryan Anderson, Svein Tuft, Colin Joyce, Rob Britton, Gavin Mannion, Brandon McNulty og Robin Carpenter.

Switzerland (Holdliste bekræftet)

Matteo Badilatti, Gian Friesecke, Claudio Imhof, Fabian Lienhard, Simon Pellaud, Patrick Schelling og Roland Thalmann.

Team Dimension Data (Holdliste bekræftet)

Gino Mäder, Michael Valgren Andersen, Jay Robert Thomson, Tom Jelte Slagter, Roman Kreuziger, Benjamin King og Reinhardt Janse Van Rensburg.

Team Katusha Alpecin (Holdliste bekræftet)

Simon Spilak, Rick Zabel, Willie Smit, Nathan Haas, Matteo Fabbro, Enrico Battaglin og Reto Hollenstein.

Team Ineos (Holdliste bekræftet)

Geraint Thomas, Jonathan Castreviejo Nicolas, Kenny Elissonde, Owain Doull, Luke Rowe, Ben Swift og Egan Arley Bernal Gomez.

Team Jumbo – Visma (Holdliste bekræftet)

Danny Van Poppel, Floris De Tier, Antwan Tolhoek, Timo Roosen, Bertjan Lindeman, Koen Bouwman og Taco Van Der Hoorn.

Team Sunweb (Holdliste bekræftet)

Wilco Kelderman, Lennard Kämna, Nikias Arndt, Søren Kragh Andersen, Michael Matthews, Marc Hirchi og Nicholas Roche.

Total Direct Energie (Holdliste bekræftet)

Lilian Calmejane, Thomas Boudat, Jerome Cousin, Fabien Grellier, Pim Ligthart, Paul Ourselin og Romain Sicard.

Trek – Segafredo (Holdliste bekræftet)

Jasper Stuyven, Kiel Reijnen, Micahel Gogl, Fabio Felline, John Degenkolb, Nicola Conci og Gianluca Brambilla.

UAE – Team Emirates (Holdliste bekræftet)

Rui Alberto Faria Da Costa, Fabio Aru, Alexander Kristoff, Tom Bohli, Sven Erik Bystrom, Sergio Henao Montoya og Manuele Mori.

 

bet365 Følg spilforslagene her

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+