ol 2014

I aften åbner vinter-OL i russiske Sochi, men som dansker skal man ikke gøre sig de store 12 danske atleter er draget til Sochi, hvoraf de 10 er curling-spillere. Og det er da også i denne sportsgren, hvor kun 10 lande er kvalificeret, at chancerne for et godt resultat er størst. Specielt mændene har et realistisk håb om medaljer, og bookmakeren NordicBet tilbyder odds 3,20, hvis curling-herrerne får medaljer om halsen. forhåbninger om at se Dannebrog stryge til tops. Ifølge bookmakeren NordicBet er det kun curling-herrerne, der har en realistisk chance for en OL-medalje.

“Herreholdet i curling med Rasmus Stjerne i spidsen hentede fjerdepladser ved både EM og VM i 2013, så her er Danmark en fast del af verdenseliten og et af de seks lande, som forventeligt skal slås om medaljerne til OL. Canada er storfavorit, men herefter følger en håndfuld europæiske hold, som slår hinanden på kryds og tværs. Så spiller danskerne op til deres bedste, kan vi godt tillade os at håbe på en placering i top 3,” vurderer NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen.

Curlingkvinderne går til gengæld en hård turnering i møde, hvor de næppe kommer i betragtning til medaljer. NordicBet giver odds 8,00, hvis overraskelsen skulle ske.

“Ganske vist fik kvinderne en flot fjerdeplads ved EM sidste år, men ved VM endte de helt nede på en ottendeplads, og med tre

Foruden de to curlinghold er Danmark repræsenteret i Sochi ved Christoffer Faarup i alpint skiløb og Martin Møller i langrend. De to kan dog kun drømme om medaljer. store favoritter i Canada, Storbritannien og Sverige, må Lene Nielsen og holdkammeraterne sandsynligvis se med fra tilskuerpladserne, når semifinalerne skal spilles,” siger Tonni Munk Jensen.

Danmark har historisk set kun vundet én medalje ved et vinter-OL, nemlig da curlingkvinderne vandt sølv i 1998 i Nagano.

 

Gå til NordicBet for at spille på Curling-herrerne her

 

Får Curling-herrerne medalje?

Ja              3,20

Nej            1,30

Får curling-kvinderne medalje?

Ja              8,00

Nej            1,05
Antal danske OL-medaljer:

Under 0,5   1,33

Over 0,5     3,00